Menu

Over deze site

Deze website is een initiatief van MKB Schaijk-Reek en heeft als doel het promoten van de activiteiten die worden ontplooid door de lokale MBK werkgroep 'Schaijk een Werelddorp'. Het doel van deze werkgroep is om de levendigheid van dit mooie Brabantse dorp meer onder de aandacht te brengen. Uitgangspunt is natuurlijk dat we de lokale bedrijven ondersteunen bij hun activiteiten, maar ook alle verenigingen en organisaties worden uitgenodigd bij te dragen.

Visie

Het motto van de werkgroep 'Schaijk een werelddorp' is dat we samen veel kunnen bereiken. De kracht van de winkels, industrie, verenigingen en organisaties wordt versterkt wanneer we meer gaan samenwerken en deze website beoogd een centrale plek te zijn om al hun initiatieven samen te laten komen. 

Om precies te zijn; de visie van Schaijk een Werelddorp is: 'Samen werken aan een goed leven in Schaijk'. Hiermee bedoelen we dat we allemaal goed samen moeten werken om het leven (wonen, werken, winkelen en uitgaan) in Schaijk nog verder te verbeteren. Hoewel deze site een initiatief is vanuit het bedrijfsleven is het echt de bedoeling om organisaties en verenigingen ook te betrekken bij deze verbeterslag!

Missie

De missie is een iets gedetailleerdere toevoeging aan bovenstaande uitleg: Nu samen met alle betrokkenen flink aan de slag om wonen, werken en leven in Schaijk aantrekkelijker te maken en houden voor bewoners, bedrijven en bezoekers. Dit bereiken we door als totaal-merk Schaijk centraal acties te starten, in samenwerking met andere gelijkgestemde organisaties.

Hiermee bedoelen we dat we nú actie moeten nemen (centrumplan, deze website, vernieuwing MKB structuur, nieuwe huisstijl) om Schaijk dynamisch en aantrekkelijk te houden voor bewoners én bezoekers. Er zijn veel verbeterpunten om aan te pakken en door goed samen te werken en deze acties centraal te coördineren vanuit 1 overkoepelende organisatie op 1 centrale website, komen we als totaal beter uit de verf dan als som van de individuele acties.

Website

Deze website is het eerste zichtbare effect van deze visie en missie. De eerste fase van deze site is live gegaan op 7 maart 2013. Direct daarna wordt er doorgewerkt om de site verder uit te breiden met diverse mogelijkheden voor de bedrijven en verenigingen om direct bij te dragen aan de inhoud van de website. Zij kunnen straks hun eigen pagina creëren met de basis gegevens van de organisatie met daarbij de link naar hun eigen website, maar belangrijker worden de onderwerpen die men zelf kan aanmaken als vulling voor hun pagina. Het gaat dan om het delen van informatie over nieuws over hun organisatie, evenementen, aanbiedingen en vacatures. Alle input van de bedrijven samen vormt een rijke database welke zal resulteren in een Schaijkse stageplaatsen-, en vacaturebank, een overzicht van aanbiedingen van die dag, een lokaal nieuwsoverzicht en heel belangrijk; een echte centrale evenementen kalender. Meer informatie over de start van deze tweede fase (met informatie-avond) en hoe organisaties hun bijdrage kunnen leveren volgt niet lang na 17 maart op deze site.

Gebruik

Deze site is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Safari, Firefox.

Aanleveren

In fase 2 van deze site willen we diverse input-stromen automatiseren via webformulieren, maar vooralsnog kun je je gegevens nog mailen. Als je een foto mee stuurt, zorg dan dat dit een liggende foto is van groot formaat. Wij gebruiken alleen de maat/ratio 918x520 pixels op 72 dpi in RGB. Stuur 1 mooiste foto mee en desnoods een tweede maar overspoel ons niet per mail met hele albums. Bij grote bestanden graag wetransfer.com gebruiken.

Linken naar deze site

Ondersteun het initiatief 'Alleen samen staan we sterk' en selecteer een 'Schaijk een werelddorp' icoon om als link te gebruiken vanaf uw site naar deze. Voorbeeld. De kracht zit in de kruisbestuiving!

In feite draagt elk evenement in Schaijk bij aan het beeld dat men heeft van ons werelddorp. Alle positieve bijdragen zijn daarom liefst voorzien van een SeW logo. Onder aan een poster of persbericht kan dan de zin geplaatst worden: "Alweer een Evenement in Schaijk een Werelddorp [logo]". Op deze manier ontstaat er herkenning bij het publiek binnen en buiten Schaijk. Ook maken we duidelijk dat niet alle evenementen door de organisatie van Schaijk een Werelddorp zelf georganiseerd worden (door het woordje "in" te gebruiken in plaats van het woordje "van".) Het is toegestaan aan verenigingen om dit logo te gebruiken en aan bedrijven die lid zijn van MKB Schaijk-Reek EN donateur zijn van het Schaijk een Werelddorp initiatief. Voor bedrijven die hier niet aan voldoen en/of evenementen die niet in lijn zijn met bovenstaande visie, is het niet toegestaan dit logo te gebruiken om hun evenementen oneigenlijk te promoten met dit logo.

Heb je nog een andere variant van het logo nodig, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Banner SeW Logo 200x069

Banner SeW Logo 300x104


Banner SeW Logo 400x138

Banner SeW Logo 600x207


Banner SeW Icoon 060x057

Banner SeW Icoon 100x094


Banner SeW Icoon 200x187

Banner SeW Icoon 400x373


Banner SeW Icoon 600x560


Heb je een zwarte achtergrond, gebruik dan dit logo. Heb je iets anders nodig mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.: we kunnen alles voor je maken !

Logo SeW Diap LR

icoonopzwart


Onder de poster van elk Schaijks evenement zou deze balk geplaatst moeten worden; elk evenement draagt immers bij aan het beeld dat men van Schaijk heeft. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor vragen of download onderaan deze pagina een PDF of AI versie van die balk voor op jouw poster. Zie de voorbeelden van posters zoals ze allemaal zouden mogen worden wat ons betreft.

Posterbalk

 

terug naar boven