Menu

Zonnebloem afdeling Schaijk - Reek

De Zonnebloem kleurt de wereld, ook in Schaijk en Reek

Onze dagjes uit, vakanties, gezamelijke activiteiten en vooral huisbezoeken brengen extra kleur in de wereld van mensen met een fysieke beperking door ziekte, handicap of leeftijd. Sterker nog: ze vormen een effectief wapen tegen eenzaamheid en het gevoel van er-niet-meer-bijhoren.

Tegelijkertijd geeft de Zonnebloem ook aan vrijwilligers een sociaal netwerk. Het verrijkt ook hun leven.  Beide groepen vullen elkaar aan en voegen betekenis toe aan het leven van die ander.

Onze afdeling organiseert regelmatig leuke uitstapjes met aandacht voor elkaar, gezelligheid en warm contact.

In de gemeenschapshuizen "De Phoenix"en 't Wapen" zijn we regelmatig te gast voor een ontspannende activiteit. Elk dinsdagmiddag in Reek en woensdagmiddag in Schaijk komen dames bij elkaar om te handwerken. Al breiend en bordurend worden er vele nieuwtjes uitgewisseld en wordt er druk gepraat onder het genot van een kop koffie. En er worden nog mooie dingen gemaakt. Dat is dan toch mooi meegenomen.

Onze zonnebloemers kunnen ook mee naar buiten gaan, de natuur in samen met een gastvrouw of gastheer.

Op vakantie gaan, is niet zomaar voor iedereen weggelegd. Vele zieke en gehandicapte mensen kunnen gewoon niet zelfstandig op reis. De Zonnebloem zorgt ervoor dat deze mensen met verzorging en begeleiding toch een weekje van vakantie kunnen genieten.Ook in onze afdeling zijn al heel wat zonnebloemers mee op ries gegaan met de bus of boot. Veel is mogelijk. Het is bijna: u vraagt en wij draaien.

Aanvullende informatie

Betsy Schippers

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven