Menu

Het Mun

From:

Ondanks dat Mun tussen twee drukke wegen ligt én tegen circuitpark Nieuw Zevenbergen, is het er groen en rustig. Vorig jaar kreeg het gebied twee ecoducten die insecten en dieren van de Maashorst naar Herperduin moet helpen. Ook werd er een compleet nieuwe groenstrook aangelegd.

Mun telt ongeveer tien tot vijftien huizen, waartoe de Munstraat, de Koekampweg, de Bernestraat en de Palmstraat horen.  In 2003 vierde het buurtschap zijn 750-jarig bestaan. Er werd ook een monument geplaatst in de vorm van een zonnewijzer. Het kent een sterke buurtvereniging waarbij overigens niet alleen Munse mensen zitten, maar ook mensen uit het aangrenzende Hooghei en Schans. 

De meeste oude boerderijen werden gesloopt of gerenoveerd. Slechts één boerderij verkeert nog in oude staat: de Munse Hof. De witte boerderij met zijn blauwe luiken mag zich de oudste boerderij noemen. 

 

Aanvullende informatie

  • Naam: BV Het Mun
  • Jaar van oprichting: 1985
  • Telefoonnummer: -
Redactie SEW

Webmaster van Schaijk een Werelddorp!

Website: www.sewd.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven