Logo
Print deze pagina

Houtrot reparatie

Houtrot reparatie

GEEF HOUTROT GEEN KANS

In ons natte klimaat is houtrot een regelmatig voorkomendprobleem. De verrotting wordt veroorzaakt door een schimmel die zich een weg door het hout vreet op plekken waar vocht binnendringt. Het is erg belangrijk om sporen van houtrot direct goed te repareren. Alleen op die manier voorkom je kostbare vervanging van je houtwerk. De zomer is de ideale periode om dit soort reparaties aan te pakken.

1. Verwijder bij houtrotreparatie ook minimaal 3 cm van het gezonde hout om de rotte plek heen. Op die manier voorkom je dat de schimmel later weer terugkomt.

2. Voor het beste resultaat gebruik je bij het zetten van hoeken in kozijnen of bij grote oppervlaktes een mal. Door de mal met huishoudfolie te bekleden blijft het houtrotvulmiddel niet plakken.

3. Voordat je gaat vullen, impregneer je het te vullen gedeelte met Houtrotimpregneer van Alabastine. Dit kun je het gemakkelijks met een kwast.

4. Houtrotvuller van Alabastine duw je met een plastic spatel diep en egaal in de openingen. Grote gaten kun je het beste in meerdere lagen opzetten.

Schaijk een Werelddorp, alle rechten voorbehouden.