Menu

Raamfolie aanbrengen

 

 Boodschappenlijstje:

 Raamfolie 
 Plantenspuit 
 Stanleymes 
 Glasreiniger
 Theedoek

Afmetingen maken

Het op maat maken van raamfolie kunt u doen met  een mes of schaar. Het handigste is om het te beplakken raam op te meten, en deze maat over te nemen op het stuk raamfolie. Hierbij kunt u het beste een marge van 2 cm. aanhouden. Het stuk dat u over houdt is makkelijk af te snijden wanneer u het raam beplakt heeft.

Voor het plakken

Het oppervlak dat u beplakt dient volledig schoon te zijn. Hiervoor kunt u een ontvetter of glasreiniger gebruiken. Viezigheid zal worden uitvergroot zodra u de folie aangebracht heeft!

Het plakken van de raamfolie

De beste manier van plakken is afhankelijk van het soort folie dat u heeft aangeschaft:

Statische raamfolie aanbrengen:

Hecht het best met alleen water. Maak met de plantenspuit de ruit licht vochtig en breng de folie aan. Snijd indien nodig het overgebleven stuk af met een stanleymes.

Zelfklevende raamfolie aanbrengen:

De naam zegt het al: deze folie hecht zonder water aan te hoeven brengen. Om het plakken iets makkelijker te maken kunt u alsnog wel water gebruiken. Op deze manier zit de raamfolie niet direct muurvast, maar is hij nog te verplaatsen.

Algemene tips
Gebruik een liniaal, theedoek en / of bankpasje om de folie glad te strijken en luchtbellen en overtollig water te verwijderen
Start in de hoek en werk vervolgens naar buiten toe 
Verwacht niet direct een perfect resultaat. Er zal altijd een stukje water achterblijven onder folie, welke na verloop van tijd zal verdampen. Als de bellen er na weken nog zitten zijn deze eventueel door te prikken met een speld.

terug naar boven