Logo
Print deze pagina

Cilinderslot vervangen

Cilinderslot vervangen

Wanneer u nieuwe cilinders nodig heeft dan is het handig om te weten hoe een cilinderslot te vervangen is. 

Uitleg cilinderslot vervangen

U mag het slot en de deurschilden helemaal laten zitten. Het enige wat u nodig heeft is een schroevendraaier. De profielcilinder zit slechts met 1 schroef vast in het slot. Deze schroef zit onder de nachtschoot, zie tekening en moet u helemaal verwijderen. Steek nu de sleutel in het cilinderslot en draai deze iets naar links of naar rechts. U voelt nu dat u het cilinderslot naar u toe kan trekken.

Wanneer de cilinder vast blijft zitten, dan komt dat meestal omdat de cilinder klem zit tussen de deurschilden. Door de schroeven van de deurschilden wat losser te draaien, geeft u het cilinderslot wat meer ruimte waarna u de cilinder kunt vervangen. Wanneer u eenknopcilinder heeft kunt u het cilinderslot vervangen zonder sleutel. Door simpel aan de knop te draaien kunt u het cilinderslot vervangen.

Wanneer u nieuwe cilindersloten gaat kopen let dan wel goed op de lengte van de huidige cilinders. De standaard lengte is 30-30mm, maar vaak moeten de cilindersloten langer gemaakt worden. Dat komt veel voor bij dikkere houten deuren maar ook bij gebruik van veiligheidsbeslag. De lengte van een profielcilinder kunt u meten door links en rechts van het schroefgat in de cilinder de maat op te nemen. Het kan daarom voorkomen dat de linker- en rechterzijde niet even lang zijn.

De Bouwklus heeft alle lengtes cilindersloten en gelijksluitende sets op voorraad en leveren binnen 24 uur.

 

Schaijk een Werelddorp, alle rechten voorbehouden.