Menu

Groene aanslag of mos?

Groene aanslag of mos op tegels en klinkers? Wat te doen?

Groene aanslag op tegels is een veelvoorkomende tuinergernis. Wat moet je doen wanneer er sprake is van groene aanslag of mosvorming op tegels.

Klinkers stoep of oprit

Juist als de dagen donkerder en korter worden en er veel regen valt is groene aanslag een probleem wat veel voorkomt. De mossen en algen houden water vast waardoor het probleem doorgaans alleen maar verergert. Hoe kom je van de groene aanslag af?

Strooizout of keukenzout bij groene aanslag

Op normale verhardingen op parkeerterreinen, opritten of wandelpaden helpt het wanneer je strooizout gooit. De groene aanslag zal hierdoor verdwijnen.

Gieter met lauw water plus strooizout

Een verwerkingstip: Neem een gieter. Vul deze met lauw water en voeg hier een grote hoeveelheid strooizout of keukenzout aan toe. Giet dit over het terras of de oprit en de bestrating bij overkappingen. Je zult vlot het verschil merken.

Alg en mos verwijderen met HG Groene aanslag reiniger

Groene aanslag kan ook weggehaald worden met HG. Door de enzymen in de HG worden alg en mos weggevreten. HG is onverdund niet schadelijk voor bloemen en planten.

Het bewerken van tegels

Het gebruik van strooizout kan negatieve gevolgen hebben voor gecoate tegels. De toplaag wordt door het zout aangetast. Doordat de toplaag poreuzer wordt kan de kleur vervagen. Ook trekt de tegel meer vuil aan.

Kan ik chloorwater gebruiken

Wij raden het gebruik van chloorwater voor de reiniging van bestrating af. Chloor is een zeer agressief middel en schadelijk voor het milieu. Omliggende planten, borders en graszoden krijgen te maken met de schadelijke gevolgen van wegzakkend chloorwater.

terug naar boven