Logo
Print deze pagina

Zelf een kastje pimpen

Zelf een kastje pimpen

Een leuke klustip van De Bouwklus : Wist je dat je van een oud kastje zelf eenvoudig een nieuw pronkstuk kan maken? Misschien heb je nog wel een oud kastje staan of gekregen waar je niet echt weet wat je ermee moet doen. Haal uit de schuur die oude kast! Met deze handleiding van De Bouwklus maak je het oude kastje weer als nieuw. Geen kastje staan maar wel zin om hiermee aan de slag te gaan? Ga eens langs bij de kringloopwinkel. Daar staan vaak oude meubels en kastjes. Kijk door de ouderwetse eerste indruk heen en bedenk hoe je het kastje kan transformeren naar jouw smaak.

Concept

Maak voordat je begint een plan. Wat kan er weg en wat wil je houden? Wat maakt het kastje gedateerd? De kleur of de grepen of de poten? Bedenk vervolgens wat je wilt veranderen. Op Welke.nl en Pinterest vind je pagina’s vol inspirerende voorbeelden. Niet alles wat je ziet is met dezelfde techniek gedaan. Een brocante stijl vraagt bijvoorbeeld om een andere verftechniek dan een strakke modern stijl. Het is ook een idee je te laten inspireren door bijzondere knoppen of grepen die je op het oog hebt. Er zijn heel veel mooie en bijzondere te vinden.

Demonteren en voorbereiden

Verwijder alles van het kastje wat je niet wilt gebruiken. Dat scheelt weer schuurwerk. Maak voordat je verven gaat het kastje grondig schoon. Het voordeel van Krijtverf van CéPé is dat je niet hoeft te schuren.

Verven

Schilder eerst de randjes van de kast. Let op dat je alle kleine hoekjes meepakt. Schilder eerst de binnenkant en daarna pas de buitenkant. Ook voor de eind laag geld: beter meer dunne lagen dan een dikke laag. CéPé krijtverf is makkelijk te verwerken en geeft een professionele uitstraling. Omdat het watergedragen is, geen geur en sneldroog. Meerdere lagen kunnen direkt over elkaar.

Meer informatie en de CéPé producten zijn verkrijgbaar bij De Bouwklus.

Pimpen

Is het kastje goed droog? Dan kun je de knoppen of greepjes bevestigen en eventueel nog wat decoraties aanbrengen. Hou het simpel. Het word al snel teveel wanneer je doorslaat met versieringen.

Kastje klaar? Tonen maar! Zoek een mooie plek uit voor je kastje zodat hij goed tot zijn recht komt.

Schermafbeelding 2015-12-02 om 22.23.28

Schaijk een Werelddorp, alle rechten voorbehouden.