Menu

De jeugd heeft de toekomst

Het 2e en meteen voorlopig laatste stuk vanuit Carnaval voor SEW.

Waarom, omdat ik denk dat het goed is dat onze eigen Prins Twan d´n Urste vanaf nu met regelmaat een stukske schrijft. Onze prins is tenslotte het boegbeeld van Moeslands carnaval. En dan wordt het misschien ook iets minder serieus……

We hebben ook 2 boegbeelden voor Jeugdcarnaval Prins Morris en Prinses Lindy.

Laat ik het eens hebben over Jeugdcarnaval en onze jeugd.

De gevleugelde uitspraak: “de jeugd heeft de toekomst” is gewoon keihard waar.

Onze jeugd bepaalt of en hoe we in het Moesland carnaval vieren in de toekomst.

Zonder aanwas van jonge Moeslanders welke carnaval willen vieren en in leven willen houden is carnaval ten dode opgeschreven.  Nu heb ik nog helemaal niet het idee dat onze Moeslandse jeugd carnaval opgeeft en “het wel goed vind”. Daarvoor moeten we als de gerenommeerde carnavalsvierders laten zien aan de jeugd hoe mooi carnaval is en we moeten laten zien hoe je dat kunt vieren. Doen we dat niet dan wordt het lastig in de toekomst. Met we bedoel ik alle Moeslanders van jong tot oud, onafhankelijk wat je doet met de carnaval; de optocht kijken, bouwen, organiseren, werken, etc., etc. Dit allemaal samen zorgt ervoor dat carnaval staat in het Moesland. 

Carnaval vieren doe je niet omdat het moet maar omdat je het leuk vind!

De historie laat zien dat vriendengroepen de langste levensduur hebben binnen carnaval. Dat is belangrijk voor als onze jeugd naar “de grote” komt. Laten we er voor zorgen dat onze jongste niet al carnavalsmoe zijn voordat ze van de lagere school af komen. 

Onze jeugd kan rekenen op een hele hoop GEWELDIGE vrijwilligers welke jeugd- en jongeren carnaval mogelijk maken. Bij deze GROTE complimenten voor Jeugdcarnaval Moesland en Jongerencarnaval Moesland. 

Jeugdcarnaval is hard aan het werk om het weer fantastisch voor de jeugd te maken. De certificaat uitreiking van de lascursus is net achter de rug. Een van de initiatieven om, behalve veilig te werken, te stimuleren om wagen te bouwen.

Jongerencarnaval vooral bekend om Carnaval Loverz doet veel meer! Ze hebben gesprekken met ondernemers en gemeenten over de meest uiteenlopende zaken; NIX18, locaties om verantwoord feest te vieren, beleid maken jeugd, etc.

Laat ik afsluiten met dat ik geweldig TROTS ben op “ons Moesland”, jong en oud ik vind jullie FANTASTISCH. 

Carnavaleske groet voorzitter Maarten Hendriks

terug naar boven