Logo
Print deze pagina

Dorst lessen

Dorst lessen

Als Prins en Prinses word je, traditiegetrouw, in je tweede regeerjaar uitgenodigd om met zo'n 111 mensen op bezoek te komen bij Heineken in Oss.
Een feestavond bij Dorst, al 56 jaren, onze hofbrouwer. Met ons clubke Auwzum, de stemmingmakende hofkapel, vele carnavals vrienden, familie en al die minse die Moeslands Carnaval mee gruts maken vertrokken we met een grote bus naar Vorschtengrafdonk. Je komt met dorst bij van Dorst en je gaat er zonder dorst weg. Dat was vroeger ook al bij cafĂ© van Dorst. Op bezoek bij Ad en Marinus van Dorst,ze lijken op mekaar als 2 druppels bier!

Familie van Dorst en Heineken, al 56 jaren een innige band met het Moeslands Carnaval. Ad van Dorst bracht de carnaval, samen met Jan Kops, al vroeg voor onze contreien van Oeteldonk naar Moesland. Later ging ie zelf van Moesland naar Oeteldonk. Een paar weken terug waren we met een hoop Moesvolk op uitnodiging in Oeteldonk 11x11+11, ook niet mis, wat een mooi feest! 

Natuurlijk troffen we daar Ad. Hoewel zoon Marinus lid is van het genootschap van t Oeteldonks vaandel konden we hem zo gauw niet vinden.
Maar met Ad hebben we ouderwets schik gehad. Samen hebben we d'n Peer, die heel goed wist te benoemen hoe groot en schon t Moeslands carnaval en onze optocht is, en prins Ammedeiro de 25e van harte gefeliciteerd. Daar op het podium werden de overeenkomsten tussen Oeteldonk en t Moesland eens te meer duidelijk. 
Ad had het me net daarvoor ingefluisterd: beiden een hele grote optocht op maandag dankzij de pastoor, beide bestuurd door burgemeester van de Ven. Burgervader bij de oprichting van carnaval in Schaijk, later burgemeester van Den Bosch. Beiden een hofbrouwer die er voor zorgt da ge gin dorst krijgt.

Je kunt dus met recht zeggen: Oeteldonk en Moesland, 't is 1 pot gerstenat!

Prins Joep

DSC 4719

Schaijk een Werelddorp, alle rechten voorbehouden.