Menu

Carlo Nooij

Deze ronde van "Schoikse Minse" hebben we te maken met een echte allrounder, zoals in zijn verhaal wel zal blijken. Echte schoikse roots met een van der Venne als moeder. En inzetbaar op vele fronten. 'Ge zult um handig uni kier tegen zijn gekomen op zun mountainbike…'

Naam  : Carlo Nooij

Ik ben op 17 mei 1964 in Middenbeemster geboren. Dat ligt in Noord Holland.  Mijn ouders zijn met het gezin in 1966 vanuit Middenbeemster naar Schaijk verhuist, de geboorteplaats van mijn moeder. Ik ben er een van Jan Nooij en Doortje van der Venne ( van de bakker).

Ik ben, als ik thuis was, opgegroeid in de Irenestraat. Nu woon ik in de Andoorn, ben getrouwd met Annelies Jansen en hebben we  drie kinderen: Lieke, Ties en Sanne.

Waar zouden de mensen jou van kunnen kennen??

Misschien nog van de kleuter- en de lagere school aan de Zusterstraat, de Mariaschool.  Hierna ben ik naar de LTS aan de Spoorlaan gegaan waar ik de richting metaal gedaan heb. Na deze schoolperiode ben ik gaan werken.

Ze kunnen mij misschien ook kennen van DAW. Daar heb ik gevoetbald van mijn zesde tot mijn 10de jaar, dus niet zo lang. Daarna zat al mijn vrije tijd in de zijspancross en op het crossterrein. Ik ben jaren met de familie Kops meegegaan naar diversen crossen, ongeveer tot mijn 21ste jaar. Na deze periode was ik zo’n 3,5 jaar, zes dagen in de week, in sportschool “van de Coevering” in Berghem te vinden. Na deze tijd heb ik een interne omscholing gevolgd in Limburg. Op het CBH, Centrum Beroepsopleiding Hoensbroek ben ik afgestudeerd als werktuigbouwkundig tekenaar Constructie, Machine- en Apparatenbouw. Na mijn studie heb ik een paar jaar niet echt gesport en heb dit op mijn 30ste weer opgepakt en ben gaan mountainbiken. Sinds deze tijd ben ik overal op de fiets te vinden in de omgeving van Schaijk. Op mijn 43ste  heb ik mij aangemeld bij TWC ‘Ons Verzet’ en daar fiets ik mijn km’s nog steeds. Ook daar kunnen de Schaijkenaren mij van kennen.

Wat trekt jou zo aan in Schaijk/wat maakt Schaijk voor jou bijzonder??

Schaijk is fijn om te wonen. Er is van alles te beleven op alle fronten van sport, winkels en verenigingen. Ikzelf (met meerderen natuurlijk) ben druk met de Maashorst fiets3daagse die weer wordt gehouden op 6-7-8 juni 2017. Het afgelopen jaar hebben daar ruim 375 mensen aan deelgenomen! Zelf ben ik geen echte carnavalsvierder, maar in Schaijk leeft dit helemaal. De optocht is iets speciaals waar de mensen van ver komen om dit te kunnen zien.

Wat zou iedereen over Schaijk moeten weten??

Dat het een mooi dorp is en dat het stiekem toch groot wordt met al zijn inwoners.

Wat weet niemand over jou?

Dat weet ik zo niet maar wat ze niet weten kan ook niet tegen mij gebruikt worden.

Waar woon je nu en wat doe je daar?

Ik woon nu nog steeds in Schaijk in de Andoorn samen met mijn gezin en huisdieren, en door de week ga ik naar mijn werk in Heesch.

Wat is jouw lijfspreuk

‘s Morgens word het licht en ‘s avonds word het donker en als het niet meer licht wordt, dan blijft het donker en in die tijd moet je wel geleefd hebben.

Wat zijn je mooiste herinneringen aan Schaijk en wat wil je er nog graag over kwijt?

Ik weet alles nog want ik woon er, en als ze mij wegdragen herinner ik me toch niks meer, dus kan er dan ook niks over kwijt. Maar tot nu toe is het er “verekkennis schôn” wonen.


Schermafbeelding 2017-01-11 om 18.15.51


DSC05452


Nou, daar kunnen wij ons alleen maar bij aansluiten, Carlo!

Bedankt voor de medewerking en graag tot ziens!!

terug naar boven