Menu

Robert van den Bolt

De Schoikse Mins die deze keer in de picture staat zal voor velen geen onbekende zijn. Met tomeloze energie en enthousiasme gaat hij te werk, laat zich graag zien en heeft een uitgesproken mening. Precies zoals we dat zo graag zien in Schaijk.

Maak kennis met Robert van der Bolt:

Ik ben Robert van der Bolt

-       Geboren in Oss ( ziekenhuis) om daarna vlug naar Schaijk te gaan .

-       Zoon van Bert en Annie van der Bolt. Broertje van Anja, Jolanda en Sjanet (1981 overleden). Een nakomertje en gruwelijk verwend.

-       Opgegroeid aan de Busstraat en na een korte uitstap( 4,5 jaar ) naar de andere kant van de rijksweg al weer 20 jaar terug op het oude nest.

-       Mijn lagere schooltijd heb ik uitgezeten op de Mariaschool.

-       De mensen kunnen mij kennen als de papa van Isis, Hanne en Wies en partner van Kristel van der Heijden. Ook  kunnen ze mij kennen als de grootse eierdealer van Schaijk en onze automaat zorgt ook wel voor wat bekendheid. Ben ook actief op facebook ( hoor ik vertellen).


Robert boerderij  

Wat trekt mij aan in Schaijk ?

Het “ons kent ons” gevoel.

Wat niemand van mij weet dat ik de kortste voetbalcarrière heb gehad van iedereen. Ik ben maar liefst 2 weken in m’n splinternieuw DAW-tenue naar de Bossestraat gefietst en had toen al in de gaten dat dat niet voor mij was weggelegd. Ik was meer van het werken.

Ik ben mijn werkzame carrière begonnen toen ik 10 jaar oud was bij Jan Geurts van Kessel aan de Rijksweg. Op de woensdagmiddag en zaterdagen. Varkens voeren en hokken uitmesten. Ook leerde ik daar al vroeg tractor rijden. Op mijn 10de had ik mijn eerste verbaal al te pakken. 10 jaar was toch echt te jong volgens de agent.

In de zomermaanden lag ik bij Roosen op het veld. Ook nog 2 jaar in Herpen op een varkensbedrijf gewerkt.

Toen ik mijn verplichte jaren op school erop had zitten (geld verdienen was veel interessanter), ben ik begonnen bij de Firma Reuzenaar als kraanmachinist . Na 6 jaar de overstap gemaakt naar Remmits Wegenbouw in Wijchen.

Tegen die tijd begon het bij mij te kriebelen. Ons pap stond op het punt om de boerderij te verkopen. Het was nu of nooit, maar als ik thuis vroeger meehielp kreeg ik last van mijn luchtwegen (bronchitis).

Na onderzoek bleek dat ik allergisch was voor de huisstofmijt, maar als ik goede bescherming gebruikte hoefde dit geen probleem te zijn. Ik ben hier gelukkig, in de loop der tijd, overheen gegroeid.

Thuis het bedrijf gekocht in 1997 en daarbij halve dagen bij Peter Loeffen  in loondienst. We hadden toen 7000 scharrelkippen.

Na 2 jaar een nieuwe stal gezet en van loondienst naar ZZP gegaan.  Altijd het loon en grondwerk trouw gebleven. Ook kocht ik toen een verreiker waarmee ik mij verhuurde aan collega’s of  bouwbedrijven.

In 2009 de nieuwe stal verbouwd en in 2013 de oude stal waarmee ik begonnen ben afgebroken en daarvoor een nieuwe teruggezet. Dit allemaal in eigen beheer met samenwerking van Mari Albers en enkele ZZPers. Ik heb nu een volwaardig bedrijf en hoef nu niet meer mezelf te verhuren met de verreiker.

Al die jaren heeft ons pap meegeholpen, ( tot zijn 76 ste jaar) iets waar ik met veel plezier op terug kijk.

Ik heb mijn bedrijf opgebouwd tot wat het nu is, een volwaardig familiebedrijf waar ik trots op ben.

Sinds 2013 hebben wij een eierautomaat bij het bedrijf staan, waarbij de verkoop boven verwachting gaat. Sinds dit jaar ook een gekoelde versie waarin wij aardbeien, asperges, kersen en champignons verkopen.

Wij vinden dit erg leuk om te doen, zeker de interactie met de klanten vind ik  leuk en vooral de waardering die je er voor krijgt .

Ik vind sowieso dat je als landbouwer naar buiten moet treden en je ”smoel” moet laten zien. Straal uit dat je trots bent op wat je doet en niets te verbergen hebt. Wij liggen als Nederlandse landbouw ver voor op onze collega’s in het buitenland  qua dierwelzijn en milieu.

In 2000 heb ik Kristel leren kennen en in 2007 is onze eerste dochter Isis geboren, daarna in 2010 Hanne en in 2013 Wies. Super trots op mijn gezin.

Voor een ondernemer en zeker in de agrarische sector geldt dat je de steun van je vrouw nodig hebt. Zonder dit is het niet te doen. Ik ben dan ook zeer blij dat kristel mij steunt in mijn beslissingen en de vele uren die

Ik voor mijn bedrijf bezig ben. Het is 365 dagen per jaar, 6,5 dag in de week. Werk en privé zijn helemaal in elkaar verweven, waar werk vaak voor gaat .


facebook 1468397656782 1

Steekwoorden die bij mij passen

-          ondernemend

-          Recht voor z’n raap

-          Eerlijk

-          Grote mond , klein hartje

Mijn leukste herinneringen aan Schaijk is toch wel het meedoen aan de grote Schaijkse optocht met cv  Bekek ut Mar.

Ook het stappen met vrienden, al was dat vaak in de Reek (Noordhoek), Zeeland en Langeboom en later in Uden en vele Feestjes  in den lande.

Het leuke nu van schaijk is dat er voor de kinderen veel wordt georganiseerd met carnaval , intocht sinterklaas, koningsdag. De papa’s en mama’s kunnen dan ook met een goede reden op stap.

Ik hoop dat jullie nu een beetje een idee hebben van wie ik ben en wat wij doen.

Gr Robert van der Bolt

Nou dat hebben we zeker. Wij wensen deze gedreven Schaijkenaar veel succes en zeker niet

te vergeten plezier in de toekomst.

Robert; bedankt!!

terug naar boven