Menu

Schoikse Minse: Victor Groenewegen

"Da's ginne Schoikse", zullen de meesten denken / zeggen als ze zijn accent horen.

En dat klopt. Victor Groenewegen is hier niet geboren en getogen, zoals dat zo mooi heet.

Toch is hij inmiddels niet meer weg te denken uit het Schaijkse.

Met zijn vlotte babbel, gezellige inslag en natuurlijk zijn deelname aan diverse Schaijkse bezigheden

en betrokkenheid bij meerdere verenigingen is hij bijzonder ingeburgerd.

En zo past hij perfect in het plaatje "Schoikse Minse"….

Victor Groenewegen

Geboren: 13-07-1964  in Naarden

Tot en met 1991 in Muiderberg (NH) gewoond.

Samenwonend: Erika van der Heijden

2 dochters: Jade 15 en Mille 11

School:

Lagere school in Muiderberg,

Mavo in Naarden

Havo in Amsterdam

Vwo in Amsterdam

HTS in Amsterdam

Nadat ik in 1988 mijn HTS diploma weg en waterbouw heb gehaald ben ik in de civiele aannemerij (van Lee in Veghel)  terecht gekomen. Na 10 jaar was ik op zoek naar iets anders, en na 2 jaar Grontmij en enkele jaren voor diverse detacheringsbureaus gewerkt te hebben ben ik in 2008  ZZP-er (zelfstandige zonder personeel) geworden.

Werk:

Mijn bedrijfsnaam VG infra staat voor Victor Groenewegen infrastructuur.

Ik verhuur mijzelf per uur of op projectbasis als technisch projectbegeleider/ toezichthouder/ aan Gemeentes, Rijkswaterstaat of aannemerij.

Als projectleider ben ik verantwoordelijk voor diverse projecten: bouw- en woonrijp maken nieuwbouwlocaties, rioleringswerken, wegreconstructies, verkeersregelinstallaties, bergbezinkbassins etc.

Dit houdt in het aansturen van aannemers en ingenieursbureaus, controle bestekken, tekeningen en financiële afrekeningen maken.

Daarnaast overleg met aanwonenden, winkeliers, nutsbedrijven, waterschappen, NS, Prorail etc.

Dit alles vanaf het ontwerp tot en met de uitvoering en realisatie van bovengenoemde projecten. Dit jaar ben ik werkzaam voor de gemeente Elst (Arnhem) aan diverse reconstructies in het centrum.


Geschiedenis:

In 1989 ben ik samen met een vriend, Michiel,  in Schaijk carnaval komen vieren, ik wist echt niet wat dat was. Wel wist ik dat er een biertje of wat werd gedronken en dat was een goede reden om eens langs te komen in Schaijk. De eerste avond vergeet ik nooit meer, zaterdagavond in de Potter, toen nog Postduif...

s ’Middags hadden we pakken gemaakt, spijkerbroek met daarop een rood shirt en een cape van een vuilniszak. De vuilniszak hadden we bespoten met zilververf. s ’Avonds stapten wij met een masker op in het pak de Postduif binnen. Tsjonge sjonge wat was dat een feest, alleen jammer dat wij de enige 2 waren die een masker droegen…………!!!

Al gauw kwamen we aan de praat met een carnavalsclubje Nôvenant. Nou daar zat een mooie Schaijkse bij, Erika, ik was gelijk verkocht. Sinds die avond 4 februari 1989 ben ik niet meer uit Schaijk weg te slaan! De carnaval blijft een van de  hoogtepunt van het jaar, vooral de zaterdagavond, op en top uitgedost naar de Potter of andere leuke tent.

In 1991 ben ik in Schaijk komen wonen en het eerste wat ik doen heb gedaan is me aanmelden bij Voetbalclub DAW. Na 2 jaren in de selectie te hebben gebald heb ik nog 1 jaar in het vierde gespeeld. Toen werd het tijd om rustiger aan te doen, het vijfde! Ruim 5 jaar speler/coach. Na deze succesvolle dolle jaren was het tijd om nog rustiger aan te gaan doen, de zaterdag veteranen, nu al bijna 9 of 10 jaar, een oer gezellig clubje. 

Sinds 2 jaar ben ik leider geworden van de meisjes D en nu voor het 2e jaar de meiden C, een uitdaging mag ik wel zeggen. Ook ben ik al een jaar of tien een van de organisatoren van de kwis Simply The Best.


Hobby’s

Naast het voetballen bij DAW houd ik me graag bezig het aanmoedigen van Feyenoord, potje tennissen bij de Witte Schare of het spelen van een partijtje schaak. Uiteraard alle activiteiten

met een biertje en een vet hapje.

 

Waar zouden de mensen jou van kunnen kennen?

Carnaval

DAW, leider/ speler/ organisator STB

Witte schare

Erika van der Heijden

Mijn dochters Jade en Mille

Wat trekt jou zo aan in Schaijk/wat maakt Schaijk voor jou bijzonder??

In 1989 was het natuurlijk Erika de reden dat ik naar Schaijk kwam, hoewel ik altijd heb geroepen: “ik ga nooit weg uit Muiderberg”.

Voor mij is Schaijk bijzonder: omdat ik me hier als Noord Hollander thuis voel tussen al die Brabanders en omdat ik ook helemaal geaccepteerd ben en me geen moment niet Schaijks heb gevoeld. 

Wat zou iedereen over Schaijk moeten weten?

Schaijk is prima dorp om te wonen met al zijn winkels, sportclubs en verenigingen.

Je kan hier gewoon je zelf zijn ook al wordt er wel eens geroddeld hier en daar.

Wat weet niemand over jou?

Heel veel, en dat houden we zo.

Wat is jouw lijfspreuk

Doe maar eens gek, dan weet je ook wat normaal doen is.

Wat zijn je mooiste herinneringen aan Schaijk en wat wil je er nog graag over kwijt?

Die eerste keer carnavallen, zie boven.

carnaval 2008 051

basketballer

terug naar boven