Menu

Schoikse Minse: Corne de Louw

Jaren geleden flitste hij langs de lijn bij DAW 1 en bouwde hij flinke praalwagens met Grûts Grei, maar

het is inmiddels al wel enige tijd geleden dat we Corné de Louw regelmatig in Schaijk tegenkwamen.

Waar is hij naar toe getrokken, wat doet hij tegenwoordig en heeft hij nog een link met Schaijk.

Op zijn Schaijks gezegd: "wa is er van hem geworre".......

Hij praat ons graag even bij....:


Naam: Corné de Louw

Geb.datum: 28-06-1968

Waar in Schaijk opgegroeid: Burgemeester Schoutenstraat 13

Lagere school: Jozef school

Waar zouden de mensen jou van kunnen kennen?

Wellicht kennen de mensen mij van DAW. Ik heb er vanaf jongs af aan met heel veel plezier gevoetbald. We waren thuis op d’n Heuvel voor veel tegenstanders lastig te verslaan. Zeker als we de 2de helft naar de kantine toe speelde. Het publiek achter de goal die ons fanatiek aanmoedigde en dan liep je toch net even harder dan anders. Ik vond het hartstikke leuk om tijdens het 75 jarig bestaan weer even terug geweest te zijn. Prachtige club geworden zeg, met meer dan 1.000 leden voor zo’n dorp iets om trots op te zijn.

Verder kunnen de mensen mij ook wel kennen van de carnaval. Gruts Grei was onze club en we hebben menig praalwagen gebouwd.  Bij de prijsuitreiking kon adjudant Henk het zo spannend maken dat je bij het winnen van de 5de prijs nog het gevoel had de mooiste, beste, grootste praalwagen te hebben van het hele universum. Ik imiteer adjudant Henk nog regelmatig als we hier het nummer van de final countdown draaien. Maar het meest bijzondere was toch wel dat het moesland een grote familie was tijdens de carnaval. De weken voor carnaval waren vaak niet de beste tijd om veel punten te halen bij het voetballen, maar na de carnaval wisten we dat toch altijd weer goed te maken.

Ik ben alweer 17 jaar weg uit Schaijk, maar het blijft natuurlijk een bijzonder dorp voor mij. Ons pap en mam zijn natuurlijk echte ‘Schaijkenaren’  en nu kom ik er nog steeds regelmatig om op de koffie te gaan bij ons mam of mijn zus Mirjam en haar gezin. Ik heb veel mooie herinneringen aan Schaijk. Het zijn vaak de gewone, kleine dingen waar ik nog wel eens met plezier aan terug denk; van de zondag avonden naar de ‘Reek’ tot op vakantie met ‘Schoikse vrienden’ in Spanje.

17 jaar geleden ben ik in het land van Maas en Waal verhuisd, omdat ik voor de plaatselijke Rabobank ging werken. Daar heb ik mijn vrouw Ans leren kennen en we hebben een prachtige dochter van 13 jaar, Janneke. We wonen dan al heel wat jaren met veel plezier in Druten. Zelf ben ik  regelmatig op reis. Ik werk nl. voor Rabo Development, een afdeling binnen Rabobank, die als doel heeft om toegang tot financiële dienstverlening te vergroten. De projecten die wij uitvoeren kunnen in principe overal in de wereld zijn. Zelf heb ik nu lopende projecten in Vietnam, Ivoorkust, Chile, Tanzania en Ethiopië.

Verder ben ik nog betrokken bij het Toverbaltheater, een instelling waar mensen met een beperking theater maken (www.toverbaltheater.nl). Het mooie van dit theater is dat we kijken wat mensen wel kunnen in plaats van wat mensen niet kunnen. Tenslotte heeft iedereen zijn beperkingen! Als je gelooft in je talenten dan kun je veel bereiken. Ze hebben bijvoorbeeld onlangs een optreden verzorgd voor onze koning Willem en koningin Maxima. Met de bank en het verenigingsleven zijn de ‘genen’ van ons pap nu terug te vinden in Druten.

Ik zou iedereen graag de hartelijk groeten willen doen en graag tot ziens in Schaijk of natuurlijk ook altijd welkom in Druten.

Houdoe!

Groeten, Corné de Louw 

terug naar boven