Menu

Schoikse Minse: Thijs 'Adaro' Ploegmakers

-naam:
Thijs Ploegmakers
 
-geb. datum.:
29-07-1980
 
-waar in Schaijk opgegroeid? 
Ik heb tot mijn 7e gewoond op De Hoefstal en daarna bij de kapsalon in de Pastoor van Winkelstraat. 
 
-lagere school:
De Regenboog, ik heb er erg goeie herinneringen aan. Mijn favoriete lerares was de strenge maar rechtvaardige Juffrouw Jo.   
 
-waar kunnen de mensen je van kennen? 
Schaijkenaren waarschijnlijk als de zoon van kapper Maarten Ploegmakers en Ricky Romme, en als de broer van kapster Sissie Ploegmakers. Mijn vader Maarten komt van oorsprong uit Koolwijk en mijn moeder Ricky was een echte Schaijkse; een dochter van de Schaijkse varkenshandelaar Toon Romme en mijn oma Ciska Romme. Mijn vriendin Tessa Peters is ook opgegroeid in Schaijk.
Ik produceer en draai een harde vorm van dancemuziek, Hardstyle genaamd. In die scene ben ik bekend als DJ Adaro en 50% van de formatie "Gunz For Hire" (een samenwerking met Zeelander Randy Wieland.) Wekelijks draai ik deze muziek op evenementen in binnen- en buitenland. Momenteel lig ik een paar maanden uit de running vanwege gehoorklachten maar in augustus pak ik het weer op. 
Ik heb ook nog andere soort dance-muziek gemaakt in het verleden. In 2003 hebben mede-Schaijkenaar Dirk Jans, Udenaar Ron van Kroonenburg en ik onder de naam "Driftwood" met het nummer "Freeloader" de Top-40 behaald in verschillende Europese landen. Dit nummer wordt nog regelmatig op zenders als Radio 538 en Slam FM gedraaid. 
 
 
-Waar zouden de mensen jou van kunnen kennen??
 zie hierboven

-Wat trekt jou zo aan in Schaijk/wat maakt Schaijk voor jou bijzonder??
 Ik voel me helemaal thuis in Schaijk, de sfeer en de mentaliteit van de mensen bevalt me. Schaijk is naar mijn mening altijd een dorp geweest wat zich onderscheidt van de andere dorpen in de omgeving. We hebben bijvoorbeeld altijd een aantal winkels en ondernemingen gehad waarvoor de mensen naar Schaijk toe reizen en die bepalend zijn voor de uitstraling en reputatie van Schaijk. Erg belangrijk dat dit in de toekomst ook zo blijft en de gemeente hier ook aan meewerkt in plaats van vertraagd en tegenwerkt.
 
-Heb je nog familie of vrienden in Schaijk?
Ja een groot deel van de familie Romme woont in Schaijk. Al mijn tantes van mijn moeders kant wonen in Schaijk. Mijn tante Hanny Romme is bijvoorbeeld een bekend gezicht bij voetbalclub DAW. Ook verschillende neven en nichten wonen in Schaijk. Van mijn Schaijkse vrienden van vroeger en nu  zijn er een aantal naar omringende dorpen vertrokken, zoals Dennis van der Zanden, Arjan van de Wetering, Dirk Jans, Rik van Vugt en Jeroen Raaijmakers, maar ik hoop en denk dat ze nog wel een keertje terugkomen naar Schaijk in de toekomst haha! Andere jeugdvrienden zoals Kai Visschers, Maik Vaneker, Ties Coolen, Ivo van Dieten, Maarten Coolen en Rob Kuijpers wonen nog altijd in Schaijk.
 
-Wat weet niemand over jou?
 Door de social media van tegenwoordig blijft er vrij weinig onbekend haha

-Waar woon je nu en wat doe je daar?
 Momenteel woon ik op de Pastoor van Winkelstraat bij de Kapsalon waar ik ook een studioruimte heb en waar ik mijn muziek maak. Over een paar maanden gaan Tessa en ik samenwonen in een nieuwe woning aan de Schutsboomstraat, we hebben er enorm veel zin in!

-Wat is jouw lijfspreuk
 Het glas is halfvol.

-Wat zijn je mooiste herinneringen aan Schaijk en wat wil je er nog graag over kwijt?
Mijn leukste jeugdherinneringen zijn de knikkertijden op de "Bultjes" in de Smidse, de avonturen op de Scouting bij de welpen en de verkenners, het volleyballen bij Graphiset in sporthal de Eeght, de onvergetelijke momenten van de gabbertijd midden jaren negentig en de vriendschappen voor het leven vanaf de basisschool en de middelbare school op het TBL in Oss. 

Schaijk is inderdaad een werelddorp en ik verwacht dat ik er mijn hele leven blijf wonen!
terug naar boven