Menu
Rene Manders

Rene Manders

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website URL:

Cyclon bike care day

Zelf je fiets onderhouden is gemakkelijk als je weet hoe het moet

Tijdens de Cyclon bike care day op tweede paasdag geven we gratis demonstraties en uitleg over het schoonmaken en onderhouden van uw e-bike, fiets, mountainbike of racefiets. U kunt gedurende de hele dag gebruik maken van de prachtigste fietsroutes, verhard en onverhard. Maar ook proeven van de heerlijke streekgerechten die bij de Kriekeput geserveerd worden.

De toegang, demonstraties en adviezen zijn gratis, we staan de hele dag bij de Kriekeput.

start 2 bike mountainbiketraining

Op 11 oktober start er weer de landelijke start2bike mountainbiketraining. 

Fiets je al een poosje op je mtb, of ben je van plan te gaan mountainbiken dan is start2bike de meest ideale training voor jou. Leer in 4 weken tijd alles over mountainbiken. Aan bod komen o.a.: schakelen, remtechnieken, bochtentechnieken, obstakels nemen, klimmen en afdalen, pech onderweg, balans op je fiets, omgaan met andere recreanten, veiligheid, en nog veel meer.

Vier zondagen op een rij starten we om 9:00 uur vanaf de Kriekeput. Start2bike wordt georganiseerd door TWC Ons verzet en MTB Schaijk. Goed, gezond en beter blijven fietsen is het motto dat tijdens alle trainingen centraal staat. Leer in vier weken alles over mountainbiken. Kijk op de site van start2bike.nl voor meer informatie of om in te schrijven.

Jeugd mountainbike kamp

11 en 12 juli organiseren we een mountainbike-kamp voor de jongens en meisjes die wekelijks trainen bij FietsClinicsNederland en MTB Schaijk. Twee dagen lang fietsen, picknick, spelletjes, barbecue, weinig slapen en heel veel lol beleven.

Wil je ook nog mee doen met dit kamp en je bent in de leeftijd van 8 tot 14 jaar geef je dan nu nog op voor de wekelijkse jeugd mtb training. Dit kei leuke kamp is namelijk alléén voor de deelnemers die wekelijks komen trainen. 

Wil je elke zondag van 14:00 tot 16:00 uur mee doen met de wekelijkse training, geef je dan op via de website van: Fiets Clinics Nederland Ben je op tijd dan krijg je vanzelf de uitnodiging om mee te doen aan het mountainbike kamp.

De internationaal bekende kunstschilder Marleen Manders exposeert tijdens de open tuinen dag in Schaijk

Tijdens de open tuinen dag op 21 juni 2015 exposeert Marleen Manders haar schilderijen bij de sfeervolle tuin van Kees en Dinie van den Brenk aan de Broksteeg 2 in Schaijk. Iedereen is welkom om te genieten van tuin, kookstudio, muziek en kunst.

De schilderijen bestaan uit portretten die op een bijzondere wijze met een paletmes op het doek aangebracht worden. Met een fijne spattechniek krijgen de schilderijen een finishing touch. Internationaal bekendheid kreeg Marleen door social media. De ontwikkeling van elk schilderij is te volgen via haar facebook en instagram pagina's.

De portretten kenmerken zich voor al door de sprekende ogen en het kleurgebruik. Wil je de schilderijen op ware grootte en echte kleuren bekijken kom dan op 21 juni van 10.00 tot 18.00 uur naar de Broksteeg 2 in Schaijk. Ben je verhinderd maar ben je wel benieuwd naar de schilderijen of de ontwikkeling van doek tot schilderij like dan haar pagina op facebook: www.facebook.com/MarleenMandersArt

Ladies only mountainbike clinic

Ladies only clinic

Verras je moeder, vrouw, vriendin of jezelf eens met een echt origineel cadeau.
Een "LADIES ONLY CLINIC"
Zonder prestatie drang en zonder mannelijke lesgenoten. Onder leiding van de instructeur volg je een clinic in een gemoedelijke sfeer. Nog meer dan anders wordt er aandacht gegeven aan de verschillen tussen mannen en vrouwen op de fiets. Iets minder technisch maar wel vol aandacht aan de noodzakelijke punten zoals valangst worden getraind om uiteindelijk goed en veilig te kunnen mountainbiken. 

Niets moet, alles mag staat centraal tijdens deze clinic. Veiligheid staat voor op en er wordt vooraf duidelijk uitgelegd hoe je vallen kunt voorkomen of wat de beste methode op de fiets is. 

Mountainbike sleutelclinic

Wat kun je allemaal zelf doen aan het onderhoud van je mountainbike?

Op de avond wordt je ontvangen met een lekker kopje koffie of thee en krijg je uitleg over het onderhoud van een mountainbike. Welke kleine klusjes kun je zelf doen en wat kun je beter overlaten aan de vakman?

Na de uitleg wordt de groep in twee kleinere groepjes verdeeld en kan iedereen om de beurt onder begeleiding van een professionele fietstechnicus aan zijn fiets gaan sleutelen.

Het is de bedoeling dat je kleine reparaties zelfstandig uit  kunt voeren als je deze avond gevolgd hebt.

Start 2 bike mountainbiketrainingen

Ben je pas geleden gestart met mountainbiken? Dan zijn onze Start2Bike trainingen iets voor jou. Drie keer per jaar start in Nederland een nieuwe serie Start2Bike trainingen. In 4 trainingen leer je de basisvaardigheden van het mountainbiken. Heb je moeite met balans, bochten, steile afdalingen of obstakels? Schrijf je dan in! 

De eerstvolgende serie Start2Bike trainingen begint in het weekend van 12 april 2015 vanaf de Kriekeput.

Deelname kost €37,50. Hiervoor ontvang je...

  • 4 mountainbike- of racefietstrainingen van maximaal 3 uur;
  • deskundige training door ervaren mountainbike- en racefietsinstructeurs;
  • 2x Fietssport Magazine, het ledenmagazine van de NTFU;
  • de unieke fietsschadeverzekering met een maximale vergoeding van € 750,- (geldig tijdens de Start2Bike trainingen);
  • digitale nieuwsbrief met tips & tricks tijdens Start2Bike periode;
  • een leuke en handige goodiebag 

Start2Bike is geschikt voor startende mountainbikers vanaf 15 jaar. Na de laatste training kun je een mountainbiketocht van 25km rijden. Twijfel je of Start2Bike iets voor jou is? Neem dan contact met ons op. Ben je enthousiast en wil je in 2015 starten? Schrijf je dan snel in!

Jeugd mountainbike trainingen in Schaijk van start

Het heeft even geduurd, maar inmiddels zijn de eerste mountainbiketrainingen voor de jeugd van start gegaan. Elke zondag van 14:00 tot 16:00 uur worden mountainbiketrainingen gegeven in de bossen van Herperduin. 

Vanaf de Kriekeput trekt de groep kinderen onder leiding van een ervaren gediplomeerde trainer de bossen in. Na een warming -up worden een paar oefeningen op de mountainbike uitgevoerd. Daarna rijd de groep door het bos om de geoefende vaardigheden in de praktijk uit te voeren. 

Een kei hartstikke leuke training waarbij je een boel leert. Dat is wat de kinderen er van vinden. De trainer René Manders van Fiets Clinics Nederland is net zo enthousiast als de kinderen zelf. Hij heeft veel ervaring met fietslessen op basisscholen in heel Nederland en vind het prachtig dat hij zijn mountainbike ervaring op een veilige manier door  kan gevan aan een nieuwe generatie.

Spelenderwijs en op een echt leuke manier worden kinderen bekend gemaakt met de verschillende onderdelen van het goed, gezond en veilig mountainbiken. Interesse voor uw kind? Informeer naar de mogelijkheden of kijk op www.fietsclinicsnederland.nl 

20 september - Veilig op de elektrische fiets (training)

Heb je een elektrische fiets gekocht of ben je van plan dat te gaan doen? Doe dan mee met "Veilig op de elektrische fiets" en krijg meer controle over je e-bike, verbeter je vaardigheden en verbeter de veiligheid voor jezelf en het overige verkeer. 

Leer in een ochtend of middag van de instructeurs de vaardigheden om veilig te fietsen op een elektrische fiets. Je hoeft geen elektrische fiets te hebben om deel te nemen! Er zijn elektrische fietsen te huur, maar je kunt ook mee doen op je gewone fiets. Het is de bedoeling dat je de fiets beter beheerst en weet wat je in bepaalde verkeerssituaties het beste kunt doen. 

Leer de basistechnieken van een elektrische fiets!
Start op zaterdag 20 september van 9:00-12:00 uur of van 13:00-16:00 uur vanaf Cyclestation Schaijk, Pastoor van Winkelstraat 17 in Schaijk. 


Motto FietsClinicsNederland: Goed, gezond en beter blijven fietsen!

12 september - jeugd mountainbike fit

Elke vrijdagavond van 18:30 tot en met 19:30 worden er mountainbiketrainingen voor jongeren gegeven. We trainen in de bossen bij Herperduin, maar we verzamelen bij "de Regeboog".

De lessen zijn prima te volgen voor jongens en meisjes van de bovenbouw. Ben je jonger neem dan voor de zekerheid contact op met MTB Schaijk. (fiets clinics nederland)

Alle dingen die je moet kennen om goed en veilig te mountainbiken worden tijdens de lessen geleerd. Bovendien is mountainbiken een van de beste sporten om je hersenen te trainen! Door het rijden op verschillende ondergronden, constant kijken en opletten voor obstakels zijn je hersenen steeds aan het werk. Hierdoor wordt de aanmaak van de zogenaamde grijze stof in de hersenen gestimuleerd. Deze grijze stof zorgt er op school weer voor dat je dingen beter kunt onthouden, alert bent en sneller reageert. Dat heeft als resultaat dat je gemakkelijker kunt leren.

De lessen worden gegeven door de ervaren en NTFU gekwalificeerde mountainbike instructeur René Manders.

21 september - Fiets-fit

Op 21 september is het weer zover. Elk voorjaar en najaar organiseert TWC Ons Verzet in samenwerking met MTB Schaijk de Fiets-fit mountainbiketrainingen. Dat zijn 6 lessen van ruim twee uur voor beginnende of licht ervaren mountainbikers. Tijdens de lessen wordt alles behadeld wat je als mountainbiker moet weten. Je leert alles over schakelen, remmen, bochtentechniek, kijken, klimmen, dalen, veiligheid en onderhoud aan je mountainbike.

Een echte MUST DO als je wel eens, of regelmatig gaat mountainbiken. De lessen worden gegeven in bosgebied "de Maashorst". Starten kan op zondag 21-9-14 om 9:30 vanaf de Kriekeput of om 14:00 vanaf de Mastworp in Uden.

Onder leiding van de NTFU gekwalificeerde en ervaren mountainbike instructeur René Manders ben je na 6 weken in staat om goed, gezond en beter te blijven fietsen. Heb je geen mountainbike, maar wil je wel de lessen volgen dan is het ook mogelijk om een mountainbike te huren.

15 juni 2014 Bike Festival Brabant Clinic

Doe je mee met Bike festival Brabant dan organiseren we een aantal clinics gericht op dit festival. Tips over nachtrijden, wisselmomenten, klimmen en dalen en de route verkennen. Wat moet je weten over je lichaam, spieren, ademhaling en hartslag bij deze uitputtingsslag.
Een echte "must do" ter voorbereiding aan Bike festival Brabant.
Je kunt kiezen of je maar één clinic wilt volgen of meerdere. Let op: Vol is vol!

8 juni 2014 Bike Festival Brabant Clinic

Doe je mee met Bike festival Brabant dan organiseren we een aantal clinics gericht op dit festival. Tips over nachtrijden, wisselmomenten, klimmen en dalen en de route verkennen. Wat moet je weten over je lichaam, spieren, ademhaling en hartslag bij deze uitputtingsslag.
Een echte "must do" ter voorbereiding aan Bike festival Brabant.
Je kunt kiezen of je maar één clinic wilt volgen of meerdere. Let op: Vol is vol!

1 juni 2014 Bike Festival Brabant clinic

Doe je mee met Bike festival Brabant dan organiseren we een aantal clinics gericht op dit festival. Tips over nachtrijden, wisselmomenten, klimmen en dalen en de route verkennen. Wat moet je weten over je lichaam, spieren, ademhaling en hartslag bij deze uitputtingsslag.
Een echte "must do" ter voorbereiding aan Bike festival Brabant.
Je kunt kiezen of je maar één clinic wilt volgen of meerdere. Let op: Vol is vol!

vanaf 14-mei wekelijks Jeugd mountainbike trainingen

Elke woensdagavond mountainbike trainingen voor de jeugd. Start om 18:30 uur tot 19:30 uur vanaf de Kriekeput. Voor jongeren vanaf groep 5 van de basisschool. Een uur training bestaat uit een warming-up oefening, les in remmen, schakelen, balans, klimmen, afdalen, bochtentechniek, onderhoud of veiligheid. Aansluitend een toertochtje door het bos om het geleerde in de praktijk te oefenen. Je betaald in het begin nog per les. Wil je blijven mountainbiken dan is een abonnement ook mogelijk.

Voor toestemming moeten je ouders je wel eerst éénmalig inschrijven op de website van MTB Schaijk. Daarna ben je elke week welkom om mee te trainen.

Let op: Een goede fietshelm is verplicht!

30-maart 2014 Kennismakingscursus Fiets-Fit

Explosieve groei kennismakingscursus Fiets-Fit

Op 30 maart start de 14e editie van Fiets-Fit, dé kennismakingscursus voor racefietsen en mountainbiken. De cursus wordt steeds populairder; het aantal inschrijvingen is nu al twee keer hoger dan vorig jaar. Naar verwachting gaan deze editie voor het eerst meer dan 1.000 deelnemers van start.
 
In 6 weken de basisvaardigheden onder de knie
Fiets-Fit is een halfjaarlijks terugkerende kennismakingscursus voor racefietsen en mountainbiken van de NTFU. Tijdens deze cursus verbeteren deelnemers in zes weken hun basisfietstechnieken en uithoudingsvermogen. Onder begeleiding van ervaren fietsers en instructeurs wordt aandacht besteed aan remmen, schakelen, stuurvaardigheid en andere techniek. Dit jaar worden meer dan 100 Fiets-Fit trainingen verzorgd op 84 locaties verspreid door heel Nederland.

Veilig op pad
Bart van de Vossenberg, programmacoördinator Fiets-Fit is blij dat het aantal locaties en deelnemers blijft stijgen: “Zo zorgen we ervoor dat startende fietsers goed voorbereid en veilig op pad gaan. Ze leren naast het technisch goed fietsen ook hoe ze veilig deel kunnen nemen aan het verkeer, hoe te rijden in een groep en hoe om te gaan met andere weggebruikers. Hiermee worden een hoop ongelukken voorkomen.”

Inschrijving open
De deelnemersinschrijving voor Fiets-Fit is sinds 1 februari jl. open. Via www.fiets-fit.nl kunnen fietsers zich aanmelden. Zij nemen dan deel aan zes trainingen en zijn tijdens deze trainingen verzekerd tegen fietsschade dankzij de unieke NTFU-verzekering.
Door de grote interesse voor Fiets-Fit is de inschrijving voor een aantal startlocaties nu al gesloten. In o.a. Assen en Waalre is het maximum aantal deelnemers al bereikt.

In de gemeente Landerd wordt fiets-fit georganiseerd door MTB Schaijk in samenwerking met TWC Ons Verzet en WSC Zeeland
 
Meer informatie over Fiets-Fit is te vinden op www.fiets-fit.nl

9 februari - Fibberwaarie ATB veldfietstocht

TWC Ons Verzet uit Schaijk organiseert haar tweede veldfietstocht dit winterseizoen op zondag 9 februari a.s Zoals u van ons gewent bent, hebben de ATBérs keuze uit 4 afstanden (namelijk 33, 44, 55 km en voor de echte bikkels 70 km).

De route 33 en 44 km gaat door de Reekse heide waar weer een aantal verbeteringen aan de route zijn gerealiseerd. Vervolgens loopt de route naar de Maashorst met een pauze op het Moeschakamp te Schaijk.

De 55 en 70km route maakt na de pauze een extra lus in de Maashorst en eindigt met een grote lus door de Herperduin. Uiteraard is deze route ook vrij van poortjes. Tevens is er in de Herperduin een tweede pauzeplaats ingericht.

Voor meer details over de routes is de topografische kaart met ingekleurde routes beschikbaar op deze website.

De routes zijn uitdagend voor ieder niveau fietser van recreatief tot trainende licentiehouder.

De start is tussen 08.30 en 9.30 uur vanaf: Café Feesterij de Potter, Schutsboomstraat 33 in Schaijk. Tarieven zijn 3 euro voor NTFU / KNWU leden en 4 euro voor overige deelnemers. De jeugd t/m 15 jaar kan gratis deelnemen. Voor meer informatie over deze veldtoertocht kunt u terecht bij: M. Spelmink van TWC Ons Verzet tel. 0486-750696 of 06-40208657

30 maart - fiets-fit mountainbike trainingen

Op 30 maart starten weer de mountainbike trainingen voor beginners. Fiets-fit zijn landelijke 6 wekelijkse trainingen die door de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) worden geregeld. In Schaijk worden de lessen georganiseerd door "TWC Ons verzet" en in Zeeland door "WSC Zeeland" De trainingen in beide dorpen worden gegeven door René Manders van MTB Schaijk.

Tijdens de 6 trainingen worden alle vaardigheden geleerd die nodig zijn voor goed, beter en veilig te kunnen mountainbiken. Daarnaast krijgen de deelnemers informatie over voeding, conditie, onderhoud en allerlei andere zaken die van belang zijn bij het mountainbiken.

Inschrijven kan via de website van Fiets-fit, www.fiets-fit.nl Kies daar voor startlocatie MTB Schaijk in Schaijk of Naat Pek in Uden.

5 april - infomiddag "fietsend afslanken"

Op 5 april organiseert MTB Schaijk een informatiemiddag bij Cyclestation Schaijk. Het fietsend afslanken programma zijn 6 lessen waarin geleerd wordt om met behulp van een hartslagmeter een optimale vetverbranding te realiseren tijdens het fietsen. Alle gegevens worden in een persoonlijk excel bestand bijgehouden en uitgerekend. Dit overzicht kan de kandidaat na de trainingen zelf verder invullen om zijn trainingsresultaten bij te houden.

Het succes zit hem in de stimulans om samen te blijven fietsen en het zichtbare resultaat in het trainingsoverzicht. Folders over fietsend afslanken liggen bij alle fysiopraktijken in de regio, bij de apotheek en bij een aantal huisartsenposten (m.u.v. Schaijk)

Inschrijven voor deze lessen kan via de website www.mtbschaijk.nl of op de informatiemiddag. Het aantal plaatsen tijdens de lessen is beperkt, vol is vol.

De informatiemiddag is op 5 april 2014 vanaf 14:00 uur bij CyclestationSchaijk in het centrum van het werelddorp.

MTB Schaijk

Jeugd mountainbiketrainingen elke zondag vanaf 14:00 uur. Zie de website mtbschaijk.nl.

MTB Schaijk streeft het volgende doel na:

  • Goed, gezond en beter blijven fietsen!

Dit gebeurt door een goed opgeleide en professionele instructeur. MTB Schaijk heeft een passie voor fietsen en gezondheid. Vast stellen van trainingsprogramma, adviezen voor optimale vetverbranding, sportvoeding, muscle-care en fiets onderhoudsproducten kan alleen door mensen die weten waarover ze praten.

Door jarenlange ervaring weten wij ons enthousiasme van het fietsplezier over te brengen waarbij gezondheid en beter fietsen zeer hoog in het vaandel staan. We maken duidelijk hoe je klachten tijdens het fietsen kunt voorkomen, hoe je beter leert fietsen en wat je moet doen voor een gezonde levensstijl.

Of het nu gaat om fietsen op een mountainbike, elektrische fiets, sportfiets of normale stadsfiets, het doel is hetzelfde: goed, gezond en beter blijven fietsen. De uitvoering is echter anders. Door in de praktijk tips en ervaringen te krijgen leer je het meest. Je ondervindt zelf op de fiets hoe je prestaties vooruit gaan.

Goede technieken op de moutainbike, sportvoeding, op- en afstappen op een e-bike, fietsend afslanken, inhalen als je in een groep fietst, voorkomen van pijn in je kuiten, knieën, nek enz. Dit en nog veel meer, zijn allemaal onderwerpen die tijdens een clinic of training aan bod komen. 

Al onze opleidingen worden verzorgd volgens de spelregels zoals die door de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) opgesteld zijn. Voor scholen en overheden volgen wij de werkwijze en procedure zoals opgesteld in de Checklist Verkeerseducatie.
De waardering voor al onze opleidingen zijn lovend.

 O ja, wist je dat we elke zondag en woensdag om 14:00 uur mountainbiketrainingen voor de jeugd verzorgen? 

Abonneren op deze RSS feed