Menu
Silvia Thijssen

Silvia Thijssen

Schaijk een werelddorp, een mooie manier om ons Gezondheidscentrum Landerd bekender te maken voor Schaijk en omgeving.
Als Oefentherapeut en Kinderoefentherapeut ben ik sinds 2007 in Schaijk aan het werk. Op onze locatie aan de Lorskensstraat 1e werken we met verscheidene disciplines samen.
Zo ook bij "Schaijk een werelddorp", samen kun je elkaar versterken en gebruik maken van elkaars kwaliteiten, zorg dragen voor en met elkaar.

 

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website URL: http://www.gezondheidscentrumlanderd.nl

Als ik vannacht maar goed kan slapen.....

 • Gepubliceerd in Nieuws

Volgens recente cijfers worstelen 1,5 miljoen Nederlanders elke avond met piekeren, liggen ze te malen en te woelen of liggen ze tevergeefs te wachten op de slaap die maar niet komt. Een derde van Nederland slaapt weleens slecht.

Er zijn verschillende soorten slaapproblemen namelijk:

 • Inslaapproblemen: als het inslapen langer dan 3 kwartier duurt, gedurende een periode van ongeveer een maand
 • Doorslaapproblemen:   Wanneer u moeiteloos inslaapt, maar meerdere malen op een nacht wakker wordt en pas na 3 kwartier of langer weer inslaapt.
 • Te vroeg wakker worden: meerdere dagen per week uren voor de wekker wakker worden en maar moeilijk weer in slaap kunnen komen.


De oorzaken van de slaapproblemen kunnen zijn:
Spanningen of zorgen
Lichamelijke klachten (zoals pijn, benauwdheid of jeuk)
Verstoord dag- en nachtritme (bijv door ploegendiensten, jetlags of slapen overdag)
Ongunstige leefstijl (veel koffiedrinken ’s avonds, laat op de avond sporten/vergaderen)
Te hard en te lang nuttig blijven en doorwerken vlak voor het slapen gaan.

Een goed bioritme is belangrijk om overdag normaal te kunnen functioneren en ’s nachts lekker te kunnen slapen. Het is belangrijk om na te gaan welke onderdelen in jouw dag van 24 uur slaapproblemen in stand houden.
Een slaapstoornis is dus niet alleen een nachtelijk probleem. Het verband met je dagelijks functioneren mag je niet uit het oog verliezen. Goed inzicht verkrijgen in de aard en de ernst van de stoornis is noodzakelijk om zelf grip te krijgen op het slaapprobleem en er verbetering in te kunnen gaan brengen.

Het slecht slapen heeft gevolgen voor het hele lichaam en algeheel welbevinden:
- ernstige moeheid in de ochtend
- tegen de dag en taken opzien
- futloosheid
- slechte concentratie
- neiging tot slapen overdag of s'avonds
- kort lontje, opvliegendheid
- hartkloppingen, hoge bloeddruk
- verlaagde weerstand (snel ziek, ontstekingen)
Ook is er een relatie met chronische pijnklachten.

Slapen is essentieel voor onze gezondheid, het is nodig voor groei, herstel en geeft weer nieuwe energie voor de dag. Het is dan ook belangrijk om niet met deze problemen door te lopen, maar om te kijken wat u er zelf aan kunt doen.

Als Oefentherapeut Cesar heb ik verschillende bij- en nascholing gevolgd. Zo ook op het gebied van slaapproblemen.
Samen met u breng ik in kaart hoe persoonlijke zorgen, verkeerde slaapgewoonten en/of lichamelijke klachten de slaapklachten versterken. Zodra de knelpunten van het slecht slapen duidelijk zijn, kunnen we samen aan de slag om weer lekker te ‘’leren’’ slapen!

Heeft u vragen of kampt u met een slaapprobleem, neem dan gerust contact op.

Silvia Thyssen
Oefentherapie Cesar - Gezonder Bewegen
www. gezonderbewegen.nl
tel. 06-23984705


Het sjouwen met de schooltas begint weer...

 • Gepubliceerd in Nieuws

Nog een kleine week en dan gaan ze weer op pad.... zware tas achterop de fiets en op naar school. Vooral voor de brugklassers zijn de tassen soms een crime, veel te zwaar en dan ben je ook nog in de groei! Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de eerste rugproblemen meestal opduiken rond 12-13 jaar bij meisjes en rond 13-14 jaar bij jongens. Een periode van snelle groei vergroot het risico op vervormingen van de wervelkolom.

Juist voor aanvang van de brugklas, waarin de kinderen zware tassen moeten dragen en in de voorfase van de groeispurt zitten, is het goed te kijken naar de houding. Oefentherapie Cesar is hierin gespecialiseerd.

Naast een uitgebreid houdingsonderzoek, geven de oefentherapeuten adviezen mee en kunt u met vragen hierover bij hen terecht.
Tijdens de eerste afspraak wordt er eerst besproken of er lichamelijke klachten aanwezig zijn. Daarna wordt er uitgebreid gekeken naar de houding en beweging van de wervelkolom en gewrichten en worden er adviezen en tips gegeven voor het staan, maar ook voor het dragen van een zware schooltas.
Oefentherapie Cesar wordt door de basiszorgverzekering volledig vergoed. Er is geen sprake van een eigen risico!

Indien u belangstelling heeft voor deze screening of u heeft nog vragen hierover, dan kunt u dit laten weten via onderstaand mailadres, maar u kunt natuurlijk ook bellen. Vermeld daarbij dat u contact opneemt naar aanleiding van de houdingsscreening. 

Silvia Thyssen, Oefentherapeut Cesar www.gezondheidscentrumlanderd.nl / www.gezonderbewegen.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  tel: 06-23984705

Hoera, zwanger...!

 • Gepubliceerd in Nieuws

Hoera, zwanger! .... Alleen soms verloopt de zwangerschap niet helemaal van een leien dakje.. Misselijkheid, veel moe of lichamelijke ongemakken kunnen tijdens de zwangerschap voor komen, wat niet erg prettig is. 
Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam in relatief korte tijd grote veranderingen.
De buik groeit en de banden van het bekken verweken, als voorbereiding op de bevalling. Door deze aanpassingen verandert de houding. Soms geeft dat pijnklachten rondom rug, bekken of schaambeen. Ook kan het zijn dat u last krijgt van ongewild urineverlies.

De pijn begint vaak nadat u (te) lang in dezelfde houding gestaan of gezeten hebt of na (te) zware lichamelijke inspanning. Ook bewegingen zoals het omdraaien in bed, traplopen, uit de auto stappen of opstaan uit een stoel kunnen pijnlijk zijn. 
Om bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap te verminderen is het belangrijk dat u luistert naar uw lichaam en dat u uw dagelijkse activiteiten zo goed mogelijk aanpast. Een oefentherapeut kan u daarbij helpen. U leert efficiënt te bewegen en de juiste spieren aan te spannen waardoor het bekken de belasting beter aankan.

 Als iemand komt met zwangerschapsgerelateerde klachten wordt eerst het klachtenpatroon in kaart gebracht en gekeken hoe iemand beweegt. Daarna wordt er een plan van aanpak gemaakt, afgestemd op die persoon. Aandachtenpunten van de behandeling kunnen zijn:

 • Houdingscorrecties en adviezen voor dagelijks bezigheden;
 • Streven naar pijnvermindering;
 • Theoretische uitleg over het bekken en de spierwerking; 
 • Bevorderen van stabiliteit;
 • Bevorderen van de juiste spierspanning rondom het bekken;
 • Het aanleren van een symmetrisch bewegingspatroon; 
 • Aandacht voor ademhaling en ontspanning;
 • Verminderen van mogelijke angst voor bewegen en voor de bevalling;
 • Tips en adviezen voor de periode voor, tijdens en na de bevalling;
 • Het verbeteren van de houding in het dagelijks leven; 
 • Houdingsadviezen m.b.t. het verzorgen van de baby; 

Loop niet te lang door met de klachten, dat kan het genieten van de zwangerschap belemmeren, samen kijken we wat u zelf kunt doen om weer meer grip te krijgen op de klachten. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigit van Aanholt.
www.gezonderbewegen.nl
i
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oefentherapie Cesar is gevestigd in Gezondheidscentrum Landerd.
www.gezondheidscentrumlanderd.nl

 

 

 

 

 

 

 

(Over)leven met chronische pijn.

 • Gepubliceerd in Nieuws

Iedereen heeft weleens te maken met pijn. Maar wanneer spreek je nu van chronische pijn? en wat kun je doen wanneer je chronische pijn hebt?

Pijn is een waarschuwing van het lichaam dat er iets niet in orde is en dat daar iets aan gedaan moet worden.

Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, bijvoorbeeld een verwonding of infectie. Na een tijdje rust of behandeling van de oorzaak gaat deze pijn weer over. Acute pijn is dus nuttig. Maar pijn kan echter ook chronisch worden.

We spreken van chronische pijn, wanneer pijnklachten langer dan 6 weken blijven bestaan, terwijl de oorzaak van de pijn verdwenen is. De pijn heeft dan geen waarschuwingsfunctie meer en er is geen één op één relatie (meer) met het oorspronkelijke letsel.

De pijn gaat als het ware een eigen leven leiden, met gevolgen voor het dagelijks leven. U gaat bijvoorbeeld bepaalde bewegingen vermijden uit angst voor de pijn, omdat deze als acute pijn blijft aanvoelen. Of u bijt zich juist door de pijn heen, wat bij heftige pijn moeilijk of niet vol te houden is.

Goede begeleiding door een therapeut die zich geschoold heeft in de behandeling van chronische pijn kan u helpen weer grip te krijgen op uw klachten.

Bij de behandeling is de pijn niet leidend. De behandeling is dus niet gericht op pijnvermindering, maar het aanleren van vaardigheden om met de pijn om te gaan. In de behandeling wordt via waardevolle doelen gewerkt aan het verbeteren van de activiteiten die voor u belangrijk zijn. Dat betekent voor de één bijvoorbeeld beter kunnen fietsen en voor de ander beter met spanningen omgaan. Belangrijk is dat u kritisch leert kijken naar uw eigen functioneren en bewust wordt van wat u kunt veranderen. Zo leert u gebruik te maken van uw eigen mogelijkheden en rekening te houden met beperkingen.

Waar u aan wilt werken. Op maat! Dus individueel en afhankelijk van uw eigen situatie.

Leren omgaan met uw pijnklachten, optimaal gebruikmakend van de mogelijkheden die er zijn, waarbij rekening gehouden wordt met de beperkingen. U kiest zelf en maakt actief zelf de stappen op weg naar uw eigen doel onder begeleiding van oefentherapeut

Brigit van Aanholt en Silvia Thyssen, van Oefentherapie Cesar - Gezonder Bewegen zijn aangesloten bij Netwerk Chronische Pijn.

Het doel van het netwerk is het begeleiden van mensen met chronische pijn op een professionele en uniforme manier, om daarmee bij te dragen aan een betere kwaliteit van leven en bewegen.

Alle oefentherapeuten binnen het netwerk zijn hiervoor geschoold en werken volgens een protocol dat speciaal ontwikkeld is voor de behandeling van mensen met chronische pijnklachten. Door onderlinge samenwerking en een goede afstemming met andere behandelaars wordt een hoge mate van kwaliteit en efficiency nagestreefd.

Het netwerk werkt o.a. samen met  revalidatieartsen, reumatologen en pijnpoli.

In totaal zijn 30 praktijken van oefentherapeuten in de regio ’s-Hertogenbosch/Uden die werkenmet het protocol chronisch pijnpatiënten.

Meer informatie: www.netwerkchronischepijn.nl 
of u kunt contact opnemen met Silvia Thyssen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

Gezondheidscentrum Landerd zet deuren open!

 • Gepubliceerd in Nieuws

Op zaterdag 5 april zet Gezondheidscentrum Landerd haar deuren open!
Tussen 11 en 15 uur is iedereen van harte welkom kennis te maken en te kijken of gezondheidscentrum Landerd ook iets voor u kan betekenen.
We zijn er voor jong en oud!
Van verloskundigen, logopedisten en kinderoefentherapie tot  podotherapeut, dietist en steunkousenleverancier en nog veel meer!

Drink gezellig wat met ons, bekijk de ruimtes en stel vragen over de mogelijkheden, vergoedingen etc.

Tot ziens!

 

 

 

 

 

Gezonder Bewegen zonder topsport.

 • Gepubliceerd in Nieuws

Veel mensen die vol goede voornemens in januari zijn gaan sporten om af te vallen, stoppen nu weer door blessures, meldde de NOS. Dat bevestigt weer de adviezen van het Diabetes Fonds: dagelijks bewegen is gezond, maar je hoeft geen topsporter te zijn.
Met beweging is het net zoals met gezond eten: succes zit hem vooral in gezond verstand. Een crashdieet bijvoorbeeld helpt even, maar daarna komt bijna iedereen weer even hard aan. Jezelf een paar weken dagelijks afbeulen in de sportschool is fanatiek, maar leidt tot blessures of helemaal opgeven.  

Dagelijkse gewoonten Het beste is om kleine gewoonten aan te passen: bouw beweging in in je dagelijks leven. Doe bijvoorbeeld met de fiets boodschappen, neem de trap in plaats van de lift en stap een halte eerder uit. Kies daarnaast voor verstandige voedingsmiddelen en gewoonten. Dan volgt je gezondheid vanzelf!

En lukt het niet op eigen kracht... dan kunt u de hulp inschakelen van Gezondheidscentrum Landerd, niet alleen voor begeleiding bij het afvallen, maar ook voor gezonder bewegen. Wat kunt u zelf doen en welke stappen kunt u zetten om het ook daadwerkelijk vol te houden.
Voor meer informatie www.gezondheidscentrumlanderd.nl


 

 

Nek- schouderklachten door social media?

 • Gepubliceerd in Nieuws

Het veelvuldig staande checken van mail en sociale netwerken geeft aanleiding tot klachten in nek, rug en schouders.    
Gedurende lange tijd de nek in een sterk gebogen houding dwingen, levert veel spanning en inflexibiliteit op in de rug en schouderpartij en daarmee ontstaan makkelijk RSI-achtige klachten. 

Ook gebogen zitten tijdens het werken achter PC of laptop geeft een verhoogde spierspanning in nek- en schoudergordel, waardoor nek- / schouder en hoofdpijnklachten kunnen ontstaan. Recht zitten is gemakkelijker gezegd dan gedaan... en hoe moet dat dan? Doe ik het dan wel goed?
Een oefentherapeut Cesar kan u daar antwoord op geven. Samen op zoek naar de meest optimale houding tijdens zittende werkzaamheden maar ook staande activiteiten.
Bewust worden van uw lichaam en niet alleen leren voelen wanneer er overmatige spierspanning aanwezig is, maar ook leren hoe te ontspannen.
Hoe kunt u wel staande uw social media checken zonder gebogen houding?
De oefentherapeuten van Gezonder Bewegen kunnen u hierbij helpen. Voor meer informatie:
www.gezonderbewegen.nl
www.gezondheidscentrumlanderd.nl

Geen eigen risico bij Oefentherapie Cesar

 • Gepubliceerd in Nieuws

Het is een groot misverstand dat u eigen risico aangesproken wordt, indien u onder behandeling komt bij een Oefentherapeut Cesar. 
Bent u aanvullend verzekerd, dan wordt de behandeling
volledig vergoed, tot het maximale wat u in uw aanvullende pakket heeft afgesloten.
Kinderen tot 18 jaar hebben recht op 18 behandelingen per jaar vanuit de basisverzekering. Het eigen risico is hierbij niet van toepassing.
Indien u vragen heeft over de therapie of over vergoeding, dan 
kunt u contact opnemen met Oefentherapie Cesar - Gezonder Bewegen. Zij kunnen u daar meer over vertellen. (www.gezonderbewegen.nl

Nieuws van Gezondheidscentrum Landerd

 • Gepubliceerd in Nieuws

Het nieuwe jaar is weer gestart, 2013 laten we achter ons.. Het team van Gezondheidscentrum Landerd wenst iedereen het allerbeste voor dit nieuwe jaar.
- dat er een droom mag uitkomen
- dat u kunt genieten van een goede gezondheid
- dat u veel liefde mag geven en ontvangen.

Wij staan ook dit jaar weer voor u klaar, om u van dienst te zijn op het gebied van bewegen, voeding, gedrag, spraak, motoriek, leerproblemen, voetzorg en zwangerschap.

Onze collega Karin van Ooijen is in 2014 helaas gestopt met haar praktijk voor massagetherapie. Zij gaat haar geluk buiten Schaijk beproeven. We zullen haar gezellige aanwezigheid missen.

In 2014 kunt u wel gebruik maken van onze nieuwe dienst in het gezondheidscentrum, Kinder-ergotherapie.
Berdie van Weert komt ons team versterken. Op het gebied van kinderen hebben we nu diverse disciplines in huis om hulp te bieden op het gebied van de motorische ontwikkeling, spraakontwikkeling en cognitieve ontwikkeling. Allen van belang om op sociaal en emotioneel gebied lekker in je vel te zitten. De lijnen tussen de kinderoefentherapie, kinderergotherapie en logopedie zijn kort, zodat we elkaar kunnen versterken en aanvullen. Samen zorgen voor de best mogelijke zorg rondom uw kind.

Gezondheidscentrum Landerd is er voor iedereen!
Samen werken we aan een gezond en actief 2014!

Schrijfproblemen?

 • Gepubliceerd in Nieuws

Ondanks de toename van het computer en tabletgebruik, blijft schrijven iets wat belangrijk is. Soms hebben kinderen veel moeite om het schrijven aan te leren of is het handschrift onleesbaar.
Silvia Thyssen is al jaren kinderoefentherapeut en heeft ervaring in het behandelen van schrijfproblematiek. Als eerste wordt er een intake gedaan, wordt er in kaart gebracht wat precies de hulpvraag is en wordt er een motorische test afgenomen. Het schrijven wordt bekeken en we gaan op zoek wat de mogelijke oorzaak is. Daarna wordt het behandelplan besproken met de ouders en eventueel de therapie gestart. 
Een kinderoefentherapeut onderzoekt en behandelt kinderen met motorische problematiek. Er wordt op een spelenderwijze manier gewerkt op het niveau van het kind. In kleine stapjes wordt er gewerkt aan het verbeteren van de motoriek en het oplossen van de hulpvraag. 

Verloopt de motorische ontwikkeling van uw kind anders dan gemiddeld en maakt u zich daar zorgen over of heeft u een vraag vanuit de leerkracht gekregen betreffende de motorische vaardigheden of het schrijven, neem dan contact op. Oefentherapie Cesar is direct toegankelijk en wordt vergoed door de zorgverzekeraars.

Voor meer informatie:
Silvia Thyssen
tel. 06-23984705
www.gezondheidscentrumlanderd.nl / www.gezonderbewegen.nl

 

Check uw zorgverzekering!

 • Gepubliceerd in Nieuws

Met 2014 weer voor de deur, komen er nu weer de polissen binnen van uw zorgverzekeraar. Wilt u overstappen, dan is het nu de tjd om eens de zorgverzekeringen onder de loep te nemen en te kijken hoe u graag verzekert wilt zijn het volgende jaar.
Wat denkt u nodig te hebben, waar kan men dat bieden en wat gaat dat kosten?
Niet alle zorgverlening wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering!
In de aanvullende verzekering is vaak veel mogelijk. Belangrijk te weten is, dat indien u gebruik maakt van uw aanvullende verzekering, er geen eigen risico wordt ingehouden.

Heeft u vragen over de vergoedingen betreft de paramedische zorg neem dan contact op met uw zorgverzekeraar of informeer bij de zorgverlener.

Indien u meer wilt weten over Oefentherapie Cesar en de eventuele vergoedingen, neem dan contact op met Silvia Thyssen.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Groepsles Gezond Fit

 • Gepubliceerd in Nieuws

Op dinsdag van 9:30 tot 10:30 uur zijn een aantal vrouwen in beweging in Gezondheidscentrum Landerd aan de Lorskensstraat 1e. Onder begeleiding van Brigit van Aanholt, oefentherapeut Cesar, worden de spieren losgemaakt, wordt er gewerkt aan het verbeteren van de conditie en spierkracht en is er ruimte voor een gezellig praatje.
U leert hoe u zo optimaal mogelijk kunt bewegen, aandacht voor de houding en de kwaliteit van bewegen is bij de oefentherapie belangrijk.

Heeft u zin om eens een proefles mee te volgen, neem dan contact op en doe een keer lekker mee.
Besluit u met ons mee te doen, dan krijgt u de 11de les gratis! (meld dan wel dat u via de actie van Schaijk Werelddorp komt!)

Beweegt u liever in de buitenlucht? Ook dat is bij ons mogelijk. Met ZinVol Bewegen wordt er gewandeld in de bossen van Herperduin, maar ook hier worden de andere spiergroepen niet vergeten.

Wilt u meer informatie of wilt u vrijblijvend een keer meedoen?
Neem dan contact op met Brigit van Aanholt.
tel. 06-3879 5379 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.gezonderbewegen.nl

 

Gezondheidscentrum Landerd

Het Gezondheidscentrum Landerd is opgezet in 2009 door enkele enthousiaste paramedici. Samen een ruimte delen is één, maar om u beter van dienst te kunnen zijn is een goede samenwerking onderling onontbeerlijk!

Het Gezondheidscentrum bestaat uit diverse hulpverleners werkzaam in verschillende gebieden t.b.v. de mens in zijn totaliteit. De gebieden zijn met name; nieuw leven, adem en stem, houding en bewegen, voeding en gedrag, opvoeding en communicatie.

Img 2010

Het Gezondheidscentrum is er voor mensen van alle leeftijden in de regio Landerd en omgeving, met een gerichte hulpvraag.

Het gezondheidscentrum is multidisciplinair wat een meerwaarde geeft op zowel inhoudelijk gebied (gebruik maken van elkaars kwaliteiten) als organisatorisch gebied (denk aan bijvoorbeeld het plannen van meerdere afspraken op één dag).

 • Onze speerpunten zijn:
 • De cliënt staat bij ons centraal, met zijn of haar hulpvraag.
 • Er is aandacht voor kwaliteit en klantgerichtheid.
 • Er wordt samengewerkt met andere zorgverleners uit de eerste, tweede en derde lijn, zoals huisartsen, specialisten, sportarts, scholen etc.
 • De hulpverleners zijn op de hoogte van elkaars kennis, vaardigheden en aanbod, waardoor iedere cliënt de optimale zorg krijgt, en indien nodig, in overleg met de huisarts, wordt doorverwezen.
Abonneren op deze RSS feed