Menu
Stichting Carnaval de Moeslanden

Stichting Carnaval de Moeslanden

Carnaval in het Moesland

Al lang een begrip in carnavalvierend Moesland, een feest waar in wezen alle mensen gelijk zijn. Waarbij men geen rekening hoeft te houden met stand of status, en waarbij de betrekkelijkheid van het bestaan van top tot teen wordt ervaren… een feest voor jong en oud, arm en rijk, voor zieken en gezonden.  Het feest bij uitstek waarbij de gehele gemeenschap wordt betrokken, met kenmerken als het klaar staan voor een ander, inzien van de betrekkelijkheid van alle dingen, spontaniteit en eerlijkheid, ook de kunst om jezelf en een ander een spiegel voor te houden, en deze met een glimlach te accepteren….

Moeslands carnaval is ook een enorme organisatie, die vele kanten betreft, zoals pronkzittingen, het feest met de bond van ouderen, de feestmiddag voor zieken en gehandicapten het Kee-Moesbal, erewijn, ziekenbezoek, etalagewedstrijden, Goapmerrige, fototentoonstelling, videoavond. En dan niet te vergeten de organisatie van het carnaval voor de jeugd. En dan door het jaar heen nog het 11-11 bal, de pronkzittingen, de Braderie en het Liedjesfestival en natuurlijk het Zomercarnaval.Echter zonder iets of iemand te kort te doen, mag als allerbelangrijkst toch wel genoemd worden de grootste Carnavals optocht van de hele regio op moesmaandag. Wordt het wagen bouwen al  op jonge leeftijd bij het jeugdcarnaval met de paplepel ingegoten, zo kunnen wij Moeslanders met gepaste trots beweren, de grote Moeslandse optocht is een van de mooiste van Nederland en misschien wel van Europa…… Een optocht die gebouwd wordt door de diverse carnavalsverenigingen welke ieder jaar in aantal groeit, op dit moment al 66 stuks in aantal !!!

Individuele, kleine loopgroepen, grote loopgroepen, en praalwagens schitterend van kleur en bewegingen, begeleid met de toepasselijke muziek, zijn de belangrijkste kenmerken van deze optocht, welke direct gevolgd wordt met een emotievolle prijsuitreiking!

Vrijwilligers....... Tja, en dan ben je de voorzitter en dan kijk je naar onze organisatie. Hoeveel mensen zijn er bij de organisatie van carnaval in het Moesland betrokken. 166 vrijwilligers telt de Stichting. Dat zijn erg veel mensen !! En die mensen zijn elk jaar samen bezig hun steentje bij te dragen aan het carnaval in het Moesland. En wie zijn dat: de Boerenmoeskapel, de Prinselijke Dansgarde en hun leiding en trainsters, de Hoffotograaf, de Raad van 11, de commissie leden, de Huppelpupkes en hun leiding en trainsters, Toeter Mar Henne en hun leider, de juryleden bij de de grote optocht, de juryleden bij de jeugdoptocht, de ordecommissarissen, het bestuur van de jeugdcarnaval, het bestuur van de Stichting, de adviseurs bij de jeugd en de Stichting.

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website URL: www.moesland.nl

Social Profiles

Aanmelden ziekenbezoek

  • Gepubliceerd in Nieuws

Wie aan carnaval in het Moesland denkt, denkt meteen aan de vele grootse en feestelijke spektakels die we rijk zijn. Minder op de voorgrond, maar zeker niet minder belangrijk, zijn de ruim 100 bezoekjes die we ieder jaar weer afleggen bij diverse Moeslanders. Voor wie het niet meer mogelijk is om actief aan het carnavalsgebeuren deel te nemen.
Op vrijdagmiddag en zaterdagochtend bezoeken de prins en zijn complete gevolg, inclusief huppelpupkes, dansgarde en hofkapel, de aangemelde Moeslanders. Ook mensen die buiten Schaijk verblijven (in ziekenhuizen of verzorgings- of verpleeghuizen) worden bezocht.  
Wij gaan bij iedereen op bezoek die door een ander is aangemeld. Schroom dus niet om ons te bellen als u iemand kent die een bezoekje op prijs zal stellen en waarvan u niet zeker weet of degene is aangemeld bij ons. De jeugdige zieken worden speciaal bezocht door een delegatie van de jeugdcarnaval.
Wij waarderen het bijzonder dat onze lokale middenstand ons ondersteunt bij het vormgeven van de fruitschalen waarmee wij op pad gaan.

De telefoonnummers voor aanmeldingen:
Cindy van Rooij: 06-14324808
Neske Schulte: 06-28811440
Bregje Spijkers: 06-13615163
Esther van Zandvoort (jeugdaanmeldingen): 06-22791740
Of stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijna optocht

  • Gepubliceerd in Nieuws

In Schaijk zijn de voorbereidingen weer in volle gang voor de Grote Moeslandse optocht, fanatieke clubs die in koude en warme schuren werken aan hun creaties. Ook dit jaar doen er traditiegetrouw alleen maar Schaijkse clubs mee. Veel clubs die al jaren deelnemen aan de optocht zijn erbij maar ook zijn er een aantal clubs terug van weg geweest. Zo is er bijvoorbeeld oud winnaar Olling doll, ter ere van hun 22 jarig bestaan zijn ze na jaren van rust weer terug in de optocht met een wagen. Ook B.F.C. De Wulpse Hertjes zijn ontwaakt uit hun winterslaap, 3 jaar geleden nog een prachtige 3 plaats behaald in de categorie wagens maar daarna volgde een periode van rust. Nu gaan ze er een Mexicaans feest van maken wat ongekend is werd ons beloofd! Carnavalsclub Nie Gering doet weer mee, de club van onze prins. CV Maf Mar Moi, (winnaar ’13’14’15 categorie wagens) is weer aanwezig om te titel te verdedigen met hun thema “boerderij” maar kapers zijn op de kust om deze felbegeerde titel in de wacht te slepen. Zou het Schon Gekwakt bijvoorbeeld eindelijk gaan lukken. Drie jaar op rij werden zij tweede achter Maf mar Moi.
Ook tal van loopgroepen en individuelen die op een ludieke wijze het publiek gaan vermaken zijn natuurlijk weer van de partij. Wat kunnen we van Ouwe Meuk verwachten? Na 6 titels op rij werden zij afgelopen jaar onttroond. Of wat te denken van de strijd tussen Moi Gekloi en Zo Gut Ut bij de grote loopgroepen. Langs de kant staan op verschillende plaatsen orkesten te spelen om de sfeer compleet te maken! Daar waar de optochten in de regio kleiner worden blijft onze optocht op niveau en worden de creaties elk jaar mooier en inventiever. Met 18 wagens, 31 loopgroepen en 10 individuelen is spektakel gegarandeerd. Nieuwsgierig geworden? Op Carnavalsmaandag om 13:11u word het startschot gegeven en zal de optocht door het centrum van Schaijk heen trekken.

Aanmelden ziekenbezoek

  • Gepubliceerd in Nieuws

Wilt u een naaste of bekende een hart onder de riem steken tijdens carnaval? Geef degene dan op voor een bezoek op vrijdag 5 of zaterdag 6 februari.

Hoog geëerd bezoek van onze eigen prins Johnny met zijn prinses Ingrid of jeugdprins Max en jeugdprinses Zjos. Zij brengen met alle plezier een bezoekje aan de zieke en aller-oudste inwoners (90 plus) van het Moesland. Een ieder die niet aan carnaval kan deelnemen, jong of oud, wordt in het zonnetje gezet en met een fruitmandje verrast.

Lees meer...>

Zomercarnaval

Zaterdag 13 juni maakt zomercarnaval er een feest van voor iedereen.

70's - 80's - 90's - 00's en de muziek van nu komt razendsnel voorbij door niemand anders dan: Q-MUSIC THE PARTY!

Beslis jij mee over de toekomst van het carnaval in Schaijk?

Er staat een belangrijke vergadering voor de deur in het Moesland. Tijdens de clubvergadering op maandag 17 november zal er gesproken worden over de toekomst van het Schaijks carnaval. Alle Moeszakken en Moeszakkinnekes willen over 11 jaar (en langer) ook nog carnaval vieren zoals het nu gaat? En wat denk je van de optocht? Het zou toch fantastisch zijn als deze in de toekomst nog steeds van een geweldig niveau is? Daar hebben jullie als clubs invloed op! Laat je dus horen op de clubvergadering en kom ook naar De Gasterij op maandag 17 november om 20.30 uur.

De agenda voor de clubvergadering kun je hier downloaden.

Geslaagde braderie

  • Gepubliceerd in Nieuws

Moeslands Festival weer geslaagd evenement. Winnaars loterij bekend.

Het was weer een prachtige dag voor zo’n geweldig feestelijk gebeuren. De bezoekers kwamen behalve uit Schaijk en omgeving,  in grote getale ook uit de rest van het land.  Vele attracties, stunts en demonstraties wisselden het parcours met ruim 200 marktkraampjes af, zodat er voor iedereen van alles te zien en te beleven was.

Lees meer...

Moeslands KBO-bal erg gezellig

  • Gepubliceerd in Nieuws

In gelegenheidscafé De Phoenix verschijnen op 22 februari om half twee al de eerste gasten voor het jaarlijkse KBO-bal. Met hun carnavalskleding aan hebben ze er zo te zien veel zin in. Naast muziek, dans en vertier staan hen nog twee belangrijke zaken te wachten.

Lees hier het volledige artikel...

31 januari - Pronkzitting

36e Pronkzitting Bekèk ’t Mar krijgt een prachtige line-up

Dit keer kunt u in de sfeer van Moulin Rouge genieten van pronkzitting Bekèk ’t Mar. Een keur aan artiesten, waaronder enkele nieuwe gezichten, van Moeslandse bodem treden voor u op. Natuurlijk zijn Prins Joep dun Urste met zijn gevolg, de Huppelpupkes, de Dansgarde en de Boeremoeskapel van de partij. De nieuwe gastheer, grootvorst Maarten, weet het hele programma aan elkaar te smeden tot een vloeiend geheel.

Lees meer...

Moeskweker worden

  • Gepubliceerd in Nieuws

Je eerste goede daad in 2014: je wordt Moeskweker!
Zeg nou zelf: wat is een betere eerste goede daad in het nieuwe jaar dan Moeskweker worden in het Moesland?

Wat is een Moeskweker?
Een Moeskweker is een sponsor voor alle activiteiten die door Stichting Carnaval De Moeslanden worden georganiseerd.

Wie worden er Moeskweker?
Iedereen en elke onderneming die het Moesland een warm hart toedraagt.

Lees meer...

Moesblad 2014

  • Gepubliceerd in Nieuws

Adverteer of schrijf een leuk stukje in het Moesblad 2014

Schaijk - Op zaterdag 8 februari 2014 zal in het hele Moesland de Carnavalskrant weer huis aan huis verspreid worden. De commissie ‘Krantvertenties’ is inmiddels begonnen met het verzamelen van teksten, foto’s, illustraties en natuurlijk advertenties.

Lees meer...

9 november 2013 - 11-11 bal

Ieder jaar rond d'n elfde van d'n elfde hebben we in het Moesland het 11-11 bal.
Elke 2 jaar rond 11 november wordt op een feestelijke manier de nieuwe Prins van het Moesland voor de komende twee jaar bekend gemaakt en daarmee is dan het nieuwe carnavalsseizoen van start gegaan. Iedereen uit het Moesland kan Prins worden, jong of oud, arm of rijk, als je maar een carnavalsvierder in hart en nieren bent. De spanning (wie wordt de nieuwe Prins), het feest, de gezelligheid, de muziek en uiteraard de clubs zorgen voor een schitterende avond!

Trotse terugblik op tentfeest

  • Gepubliceerd in Nieuws

Moesland blikt met trots terug op 55 jaar carnaval Koninklijke onderscheiding voor afscheid nemende voorzitter Leonard Steetsel Moesland. Afgelopen weekend is het 55-jarig bestaan van Stichting Carnaval De Moeslanden in Schaijk op grootse wijze gevierd. Drie dagen is er volop gefeest, handen geschud en herinneringen opgehaald.

Op het tot Boeremoesplein omgedoopte Europaplein stond een grote feesttent waar gezelligheid en samenzijn centraal stonden. Op vrijdag begon het festijn met de onthulling van het Moeslands carnavalsmonument. Dit monument, waarvoor met het Glazen Huis op 11-11-11 de basis is gelegd, is ontworpen door onze eigen Moeszak Stijn van Lith. Stijn lichtte toe dat het monument vijf dagen met z’n allen carnaval vieren symboliseert. Carnaval is - zo gaf hij aan - het feest van samen: samenleven, samenwerken, de emotie die carnaval teweegbrengt samen beleven. Nadat het grote zwarte doek met een enorme kraan was opgetild, werd voor iedereen zichtbaar wat Stijn bedoelde. Het hele dorp in één grote optocht, elkaar vasthoudend, carnaval vierend, met aan de top van het feestgedruis: de prins als middelpunt en hoogst bereikbare ambt in het Moesland. Vervolgens trok die optocht ook daadwerkelijk door het dorp, als een grote stoet achter de Hofkapel aan richting een feestelijk en carnavalesk versierde tent. Daar aangekomen wist de feestband ‘Trigger’ de sfeer er meteen goed in te krijgen. Een gezellige sfeer ook, die tot in de late uurtjes bleef hangen.

Zaterdag startte het programma met de receptie voor genodigden. De stichting werd door velen gefeliciteerd. Onder andere de naburige carnavalsvereniging De Keleströpers uit Reek sprak warme woorden waar de onderlinge samenwerking en vriendschap duidelijk in naar voren kwamen. Zo tegen het moment dat de receptie als vanzelf overliep in de reünie ontving de voorzitter van de stichting, Leonard Steetsel, een Koninklijke onderscheiding uit handen van onze nieuwe burgemeester, de heer Bakermans. Zijn verdiensten voor het Moesland en Schaijk zijn niet op één hand te tellen. Bijna 22 jaar heeft Leonard – en met hem ook zijn echtgenote - zich ingezet voor het Moeslands carnaval. Het gehele Moesland is trots op zo’n voorzitter en die voorzitter is super trots op het Moesland. Deze zeer verdiende onderscheiding kon ook niet op een beter moment worden uitgereikt, nl. een uur voordat hij de voorzittershamer zou overdragen aan zijn opvolger, Roy van Boekel. Daarop nam mede-oprichter en één van de kartrekkers van het eerste uur, in 1958, Ad van Dorst, de aanwezigen mee terug in de tijd, hoe het allemaal ook al weer was begonnen. Tijdens het jubileum konden alle bezoekers ook genieten van de overzichtstentoonstelling die speciaal voor ‘5 kerres 11’ was ingericht. De commissie die deze prachtige expositie heeft weten neer te zetten, is er vele maanden mee bezig geweest. Maar het resultaat is dan ook om trots op te zijn, een kippenvel moment als je alle foto’s, krantenknipsels, carnavalspakken, boeken en de fantastische presentatie op het scherm bekijkt! Tijdens de reünie ging ook de barbecue aan en wisten de vele gasten de eettafel te vinden. Daarna betrad de band ‘Papa di grazzi’ het podium. Een grote, wervelende show waar muziek, acts en een vleugje erotiek elkaar afwisselden. Letterlijk een lust om te zien en mee te maken.

De volgende (zondag)ochtend zat de kerk vol om met z’n allen aanwezig te zijn bij de Heilige Mis ter nagedachtenis aan alle overleden Moeszakken en Moeszakkinnen. De pastoor en de diaken hadden – samen met enkele leden van de stichting – een mooie en gedenkwaardige dienst in elkaar gezet, geheel passend in de atmosfeer van carnaval én van de kerk. Na de mis volgde de inzegening van het carnavalsmonument en werden ballonnen opgelaten, wit en groen, de kleur van het Moesland. Het jubileumfeest werd tenslotte afgerond met een geweldige muzikale party op zondagmiddag waar groot en klein, jong en oud bij aanwezig waren. Maar liefst drie muziekstijlen kwamen hier bij elkaar. Naast de band ‘De Wannebiezz’ was er een diskjockey en deed ook onze Hofkapel een grote duit in het muzikale zakje. Zij kregen het publiek op de banken en de tafels waarbij ook luid werd meegezongen en gedanst. De commissie ’55 jaar Moeslands Carnaval’ kijkt vol trots terug op drie prachtige dagen. De organisatie wil iedereen die hier - op welke manier dan ook - een bijdrage aan heeft geleverd, zeer hartelijk dank zeggen. Het was veel werk maar dit feest heeft nog véél meer betekend voor ‘ut olling Moesland’.

Stichting carnaval de Moeslanden

Al lang een begrip in carnavalvierend Moesland, een feest waar in wezen alle mensen gelijk zijn. Waarbij men geen rekening hoeft te houden met stand of status, en waarbij de betrekkelijkheid van het bestaan van top tot teen wordt ervaren… een feest voor jong en oud, arm en rijk, voor zieken en gezonden.  Het feest bij uitstek waarbij de gehele gemeenschap wordt betrokken, met kenmerken als het klaar staan voor een ander, inzien van de betrekkelijkheid van alle dingen, spontaniteit en eerlijkheid, ook de kunst om jezelf en een ander een spiegel voor te houden, en deze met een glimlach te accepteren….

 

7 juni 2013 - Moeslands 55-jarig jubileumfeest barst los

Binnenkort weer een mooi feestje waar we met heel Schaijk niet alleen trots op kunnen zijn, maar ook samen van kunnen gaan genieten ! Voor Schaijk, door Schaijk. Drie dagen feest opgezet door Stichting Carnaval, en ondersteund door vele Schaijkse ondernemers met leuke creatieve acties !

Schaijk – Moesland.  Na vele maanden van voorbereiding staat het grootse Moeslandse jubileumfeest nu eindelijk voor de deur. In het weekend van 7, 8 en 9 juni a.s. barst het “Wij viere feest” weekend los met een aantrekkelijk programma voor jong en oud.

De commissie “55 jaar” is in april 2010 al begonnen met de eerste voorbereidingen. Die hebben onder andere geleid tot een vruchtbare samenwerking tussen de Schaijkse horecaondernemers en Stichting Carnaval De Moeslanden. Kennis en ervaring worden gedeeld over het organiseren van grote evenementen en het betrekken van de Moeslandse carnavalsvierders daarbij. Ook in financieel opzicht werken de lokale ondernemers en de organiserende carnavalsvereniging nauw samen. “Een unieke gebeurtenis” aldus alle betrokkenen.

Na “5 kèrres ellef” jaar viert het Moesland feest. Het programma opent op vrijdag 7 juni om 19.11 uur met de onthulling van het Moeslands carnavalsmonument bij de pastorie. Daarna is er carnavalsfeest voor jong en oud in de feesttent op het Europaplein met de coverend Trigger. Iedereen komt in een (carnavalesk versierde) stofjas, zoals dat vroeger ging of in carnavalstenue.

Op zaterdag 8 juni begint het programma om 14.30 uur met een feestelijke receptie voor genodigden die vanaf 16.30 uur overgaat in een reünie waar 55 jaar Moeslands carnaval elkaar kan ontmoeten. Ook is er in de tent een fraaie overzichtstentoonstelling waar alles wat met 55 jaar Moeslands carnaval van doen heeft, bezichtigd kan worden. Tegen 17.00 uur gaat de barbecue aan en kan iedereen genieten van de heerlijke gerechten die worden voorgeschoteld. ’s Avonds is er wederom groot feest opgeluisterd door de band Papa di Grazzi, een band die meer kan dan musiceren. Ze bieden een gelikte show met maffe taferelen.

Zondag 9 juni is er om 11.11 uur een Heilige Mis met carnavaleske inslag in de parochiekerk. Vanaf 12.30 uur staat de brunch klaar in de tent waar iedereen dan een hapje mee kan eten. ’s Middags is er een gezellig programma met onder andere Nederlandstalig repertoire zodat heel het Moesland uit volle borst mee kan zingen. Voor groot en klein zal er vertier zijn.

Het 55-jarig jubileumweekend wordt een happening die je niet mag missen; hier zal nog minimaal 11 jaar over nagepraat worden. Pak dus direct je agenda of je telefoon, schrijf het op het behang of de keukendeur, kras het desnoods in de tafel op je werk of op school:

7, 8 en 9 juni 2013 is het carnaval op het Europaplein en ik ben er bij!

En als je wilt helpen om er een nog geslaagder feest van te maken, stuur dan een mailtje naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Via Facebook, Twitter en www.55jaarmoesland.nl houden we je op de hoogte van de allerlaatste nieuwtjes!

“Wij viere fest”!!

De commissie 55-jaar Moesland

 

Sponsors bedankt

Moeslands 55-jarig jubileumfeest barst los

  • Gepubliceerd in Nieuws

Binnenkort weer een mooi feestje waar we met heel Schaijk niet alleen trots op kunnen zijn, maar ook samen van kunnen gaan genieten ! Voor Schaijk, door Schaijk. Drie dagen feest opgezet door Stichting Carnaval, en ondersteund door vele Schaijkse ondernemers met leuke creatieve acties !

Schaijk – Moesland.  Na vele maanden van voorbereiding staat het grootse Moeslandse jubileumfeest nu eindelijk voor de deur. In het weekend van 7, 8 en 9 juni a.s. barst het “Wij viere fest” weekend los met een aantrekkelijk programma voor jong en oud.

De commissie “55 jaar” is in april 2010 al begonnen met de eerste voorbereidingen. Die hebben onder andere geleid tot een vruchtbare samenwerking tussen de Schaijkse horecaondernemers en Stichting Carnaval De Moeslanden. Kennis en ervaring worden gedeeld over het organiseren van grote evenementen en het betrekken van de Moeslandse carnavalsvierders daarbij. Ook in financieel opzicht werken de lokale ondernemers en de organiserende carnavalsvereniging nauw samen. “Een unieke gebeurtenis” aldus alle betrokkenen.

Na “5 kèrres ellef” jaar viert het Moesland feest. Het programma opent op vrijdag 7 juni om 19.11 uur met de onthulling van het Moeslands carnavalsmonument bij de pastorie. Daarna is er carnavalsfeest voor jong en oud in de feesttent op het Europaplein met de coverend Trigger. Iedereen komt in een (carnavalesk versierde) stofjas, zoals dat vroeger ging of in carnavalstenue.

Op zaterdag 8 juni begint het programma om 14.30 uur met een feestelijke receptie voor genodigden die vanaf 16.30 uur overgaat in een reünie waar 55 jaar Moeslands carnaval elkaar kan ontmoeten. Ook is er in de tent een fraaie overzichtstentoonstelling waar alles wat met 55 jaar Moeslands carnaval van doen heeft, bezichtigd kan worden. Tegen 17.00 uur gaat de barbecue aan en kan iedereen genieten van de heerlijke gerechten die worden voorgeschoteld. ’s Avonds is er wederom groot feest opgeluisterd door de band Papa di Grazzi, een band die meer kan dan musiceren. Ze bieden een gelikte show met maffe taferelen.

Zondag 9 juni is er om 11.11 uur een Heilige Mis met carnavaleske inslag in de parochiekerk. Vanaf 12.30 uur staat de brunch klaar in de tent waar iedereen dan een hapje mee kan eten. ’s Middags is er een gezellig programma met onder andere Nederlandstalig repertoire zodat heel het Moesland uit volle borst mee kan zingen. Voor groot en klein zal er vertier zijn.

Het 55-jarig jubileumweekend wordt een happening die je niet mag missen; hier zal nog minimaal 11 jaar over nagepraat worden. Pak dus direct je agenda of je telefoon, schrijf het op het behang of de keukendeur, kras het desnoods in de tafel op je werk of op school:

7, 8 en 9 juni 2013 is het carnaval op het Europaplein en ik ben er bij!

En als je wilt helpen om er een nog geslaagder feest van te maken, stuur dan een mailtje naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Via Facebook, Twitter en www.55jaarmoesland.nl houden we je op de hoogte van de allerlaatste nieuwtjes!

“Wij viere fest”!!

De commissie 55-jaar Moesland

 

Sponsors bedankt

Abonneren op deze RSS feed