Menu
Stichting Carnaval de Moeslanden

Stichting Carnaval de Moeslanden

Carnaval in het Moesland

Al lang een begrip in carnavalvierend Moesland, een feest waar in wezen alle mensen gelijk zijn. Waarbij men geen rekening hoeft te houden met stand of status, en waarbij de betrekkelijkheid van het bestaan van top tot teen wordt ervaren… een feest voor jong en oud, arm en rijk, voor zieken en gezonden.  Het feest bij uitstek waarbij de gehele gemeenschap wordt betrokken, met kenmerken als het klaar staan voor een ander, inzien van de betrekkelijkheid van alle dingen, spontaniteit en eerlijkheid, ook de kunst om jezelf en een ander een spiegel voor te houden, en deze met een glimlach te accepteren….

Moeslands carnaval is ook een enorme organisatie, die vele kanten betreft, zoals pronkzittingen, het feest met de bond van ouderen, de feestmiddag voor zieken en gehandicapten het Kee-Moesbal, erewijn, ziekenbezoek, etalagewedstrijden, Goapmerrige, fototentoonstelling, videoavond. En dan niet te vergeten de organisatie van het carnaval voor de jeugd. En dan door het jaar heen nog het 11-11 bal, de pronkzittingen, de Braderie en het Liedjesfestival en natuurlijk het Zomercarnaval.Echter zonder iets of iemand te kort te doen, mag als allerbelangrijkst toch wel genoemd worden de grootste Carnavals optocht van de hele regio op moesmaandag. Wordt het wagen bouwen al  op jonge leeftijd bij het jeugdcarnaval met de paplepel ingegoten, zo kunnen wij Moeslanders met gepaste trots beweren, de grote Moeslandse optocht is een van de mooiste van Nederland en misschien wel van Europa…… Een optocht die gebouwd wordt door de diverse carnavalsverenigingen welke ieder jaar in aantal groeit, op dit moment al 66 stuks in aantal !!!

Individuele, kleine loopgroepen, grote loopgroepen, en praalwagens schitterend van kleur en bewegingen, begeleid met de toepasselijke muziek, zijn de belangrijkste kenmerken van deze optocht, welke direct gevolgd wordt met een emotievolle prijsuitreiking!

Vrijwilligers....... Tja, en dan ben je de voorzitter en dan kijk je naar onze organisatie. Hoeveel mensen zijn er bij de organisatie van carnaval in het Moesland betrokken. 166 vrijwilligers telt de Stichting. Dat zijn erg veel mensen !! En die mensen zijn elk jaar samen bezig hun steentje bij te dragen aan het carnaval in het Moesland. En wie zijn dat: de Boerenmoeskapel, de Prinselijke Dansgarde en hun leiding en trainsters, de Hoffotograaf, de Raad van 11, de commissie leden, de Huppelpupkes en hun leiding en trainsters, Toeter Mar Henne en hun leider, de juryleden bij de de grote optocht, de juryleden bij de jeugdoptocht, de ordecommissarissen, het bestuur van de jeugdcarnaval, het bestuur van de Stichting, de adviseurs bij de jeugd en de Stichting.

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website URL: www.moesland.nl

Social Profiles

Zomercarnaval

Zaterdag 13 juni maakt zomercarnaval er een feest van voor iedereen.

70's - 80's - 90's - 00's en de muziek van nu komt razendsnel voorbij door niemand anders dan: Q-MUSIC THE PARTY!

Beslis jij mee over de toekomst van het carnaval in Schaijk?

Er staat een belangrijke vergadering voor de deur in het Moesland. Tijdens de clubvergadering op maandag 17 november zal er gesproken worden over de toekomst van het Schaijks carnaval. Alle Moeszakken en Moeszakkinnekes willen over 11 jaar (en langer) ook nog carnaval vieren zoals het nu gaat? En wat denk je van de optocht? Het zou toch fantastisch zijn als deze in de toekomst nog steeds van een geweldig niveau is? Daar hebben jullie als clubs invloed op! Laat je dus horen op de clubvergadering en kom ook naar De Gasterij op maandag 17 november om 20.30 uur.

De agenda voor de clubvergadering kun je hier downloaden.

31 januari - Pronkzitting

36e Pronkzitting Bekèk ’t Mar krijgt een prachtige line-up

Dit keer kunt u in de sfeer van Moulin Rouge genieten van pronkzitting Bekèk ’t Mar. Een keur aan artiesten, waaronder enkele nieuwe gezichten, van Moeslandse bodem treden voor u op. Natuurlijk zijn Prins Joep dun Urste met zijn gevolg, de Huppelpupkes, de Dansgarde en de Boeremoeskapel van de partij. De nieuwe gastheer, grootvorst Maarten, weet het hele programma aan elkaar te smeden tot een vloeiend geheel.

Lees meer...

9 november 2013 - 11-11 bal

Ieder jaar rond d'n elfde van d'n elfde hebben we in het Moesland het 11-11 bal.
Elke 2 jaar rond 11 november wordt op een feestelijke manier de nieuwe Prins van het Moesland voor de komende twee jaar bekend gemaakt en daarmee is dan het nieuwe carnavalsseizoen van start gegaan. Iedereen uit het Moesland kan Prins worden, jong of oud, arm of rijk, als je maar een carnavalsvierder in hart en nieren bent. De spanning (wie wordt de nieuwe Prins), het feest, de gezelligheid, de muziek en uiteraard de clubs zorgen voor een schitterende avond!

Stichting carnaval de Moeslanden

Al lang een begrip in carnavalvierend Moesland, een feest waar in wezen alle mensen gelijk zijn. Waarbij men geen rekening hoeft te houden met stand of status, en waarbij de betrekkelijkheid van het bestaan van top tot teen wordt ervaren… een feest voor jong en oud, arm en rijk, voor zieken en gezonden.  Het feest bij uitstek waarbij de gehele gemeenschap wordt betrokken, met kenmerken als het klaar staan voor een ander, inzien van de betrekkelijkheid van alle dingen, spontaniteit en eerlijkheid, ook de kunst om jezelf en een ander een spiegel voor te houden, en deze met een glimlach te accepteren….

 

7 juni 2013 - Moeslands 55-jarig jubileumfeest barst los

Binnenkort weer een mooi feestje waar we met heel Schaijk niet alleen trots op kunnen zijn, maar ook samen van kunnen gaan genieten ! Voor Schaijk, door Schaijk. Drie dagen feest opgezet door Stichting Carnaval, en ondersteund door vele Schaijkse ondernemers met leuke creatieve acties !

Schaijk – Moesland.  Na vele maanden van voorbereiding staat het grootse Moeslandse jubileumfeest nu eindelijk voor de deur. In het weekend van 7, 8 en 9 juni a.s. barst het “Wij viere feest” weekend los met een aantrekkelijk programma voor jong en oud.

De commissie “55 jaar” is in april 2010 al begonnen met de eerste voorbereidingen. Die hebben onder andere geleid tot een vruchtbare samenwerking tussen de Schaijkse horecaondernemers en Stichting Carnaval De Moeslanden. Kennis en ervaring worden gedeeld over het organiseren van grote evenementen en het betrekken van de Moeslandse carnavalsvierders daarbij. Ook in financieel opzicht werken de lokale ondernemers en de organiserende carnavalsvereniging nauw samen. “Een unieke gebeurtenis” aldus alle betrokkenen.

Na “5 kèrres ellef” jaar viert het Moesland feest. Het programma opent op vrijdag 7 juni om 19.11 uur met de onthulling van het Moeslands carnavalsmonument bij de pastorie. Daarna is er carnavalsfeest voor jong en oud in de feesttent op het Europaplein met de coverend Trigger. Iedereen komt in een (carnavalesk versierde) stofjas, zoals dat vroeger ging of in carnavalstenue.

Op zaterdag 8 juni begint het programma om 14.30 uur met een feestelijke receptie voor genodigden die vanaf 16.30 uur overgaat in een reünie waar 55 jaar Moeslands carnaval elkaar kan ontmoeten. Ook is er in de tent een fraaie overzichtstentoonstelling waar alles wat met 55 jaar Moeslands carnaval van doen heeft, bezichtigd kan worden. Tegen 17.00 uur gaat de barbecue aan en kan iedereen genieten van de heerlijke gerechten die worden voorgeschoteld. ’s Avonds is er wederom groot feest opgeluisterd door de band Papa di Grazzi, een band die meer kan dan musiceren. Ze bieden een gelikte show met maffe taferelen.

Zondag 9 juni is er om 11.11 uur een Heilige Mis met carnavaleske inslag in de parochiekerk. Vanaf 12.30 uur staat de brunch klaar in de tent waar iedereen dan een hapje mee kan eten. ’s Middags is er een gezellig programma met onder andere Nederlandstalig repertoire zodat heel het Moesland uit volle borst mee kan zingen. Voor groot en klein zal er vertier zijn.

Het 55-jarig jubileumweekend wordt een happening die je niet mag missen; hier zal nog minimaal 11 jaar over nagepraat worden. Pak dus direct je agenda of je telefoon, schrijf het op het behang of de keukendeur, kras het desnoods in de tafel op je werk of op school:

7, 8 en 9 juni 2013 is het carnaval op het Europaplein en ik ben er bij!

En als je wilt helpen om er een nog geslaagder feest van te maken, stuur dan een mailtje naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Via Facebook, Twitter en www.55jaarmoesland.nl houden we je op de hoogte van de allerlaatste nieuwtjes!

“Wij viere fest”!!

De commissie 55-jaar Moesland

 

Sponsors bedankt

Abonneren op deze RSS feed