Menu

Mountainbikeclub(je) “Schaijk een Werelddorp” sponsort zichzelf.

Bijna 2 jaar geleden op de kerstborrel van het MKB Schaijk/Reek namen een paar ondernemersvrouwen het gezamenlijke goede voornemen om wat meer aan sport te gaan doen. Wilma Toonen (Gall & Gall), Jeanneke van Wagenberg (De Bouwklus), Marleen Aarts (Snuf & Shoe) en Anja Maathuis (Bruna) besloten een MTB Clinic te volgen. Bij minimaal 6 deelnemers zouden ze een eigen groep kunnen maken en dus werden er nog wat deelnemers bijgezocht. Anita van Wagenberg (Blaf en Blij, Reek) sloot zich bij de groep aan en Jeanneke en Anja haalden hun mannen Paul Graste en Benno Maathuis over ook sportief te worden.

Na de clinic van Leon (en Lars) Jansen bleef het groepje actief, bijna elke zondagochtend zaten ze om 9 uur al op de mountainbike om kilometers te maken in de mooie bossen van Herperduin. Al snel werd De Kriekeput van Collega ondernemer Bram van de Zanden het clubhuis waar na het fietsen nog gezellig een "bakkie" genuttigd werd. Het clubje werd uitgebreid met een ondernemende dame, Astrid van Grunsven die vanaf dat moment haar kilometers meedraaide en al snel het tempo aangaf tijdens het fietsen. Wat later viel Marleen af omdat ze te vaak verstek moest laten gaan. De rest van het clubje werd langzaam aan steeds fanatieker en tijdens deelname in juni van dit jaar, aan de "24 uur van Zeeland" werd besloten eigen clubkleding aan te schaffen. Een van de sponsoren/organisatoren van die "24 uur van Zeeland" was Daphny van den Brand met haar bedrijf Cyclexperience. Met haar man Johan werd, daar in Zeeland, de wens voor eigen kleding besproken en ontwerpen werden door Johan verzorgd. Als actieve ondernemers van “Schaijk een Werelddorp” wilde het clubje behalve de logo's van de eigen ondernemingen een prominente plaats voor het logo van “Schaijk een Werelddorp” op de nieuwe kleding.

Thijs Toonen (Toonen Party verhuur) en Erwin Aarts (Snuf & Shoe –Kids-) werden enthousiast bij het zien van het ontwerp en sloten zich ook aan net als even later Nellie Boeijen (D’n Boeij Aluminiumbouw). De logo's van hun bedrijven werden aan het ontwerp toegevoegd. Paul’s dochter Angèle en schoonzoon Nanko wilden ook graag hun sportieve kilometers meedraaien in nieuwe kleding, dus werd ook voor hun een set besteld. Vanaf dat moment was het wachten op het overhandigen van de kleding.

Afgelopen zondag 17 november was het zover; de eerste kilometers in de eigen nieuwe kleding konden gereden worden. Natuurlijk niet voor er, bij clubhuis De Kriekeput, een foto van de bijna complete club in de nieuwe kleding was gemaakt. De foto is gemaakt door Bart Bongers, weliswaar jaloers op de mooie outfit van het clubje maar sportief genoeg om er een goede foto van te maken.

fietskleding

Laatst aangepast opzondag, 17 november 2013 18:46
Redactie SEW

Webmaster van Schaijk een Werelddorp!

Website: www.sewd.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven