Menu

Laatste nieuws - Tiona's Smartiesfestival

                     

EEN FESTIVAL MET BLOED,ZWEET EN TRANEN

Smartiesfestival in Schaijk op zondag 1 sept

Zaal de Potter open vanaf 14.30

Grote loterij; toegang gratis

Zingen en meezingen is populairder dan ooit; getuige de vele talentenjachten die we de laatste jaren op tv zagen. Het afgelopen seizoen gaf SBS6 daar een geheel eigen draai aan met hun zoektocht naar dé volkszanger van Nederland.

Smartlappenkoor Tiona heeft zich laten inspireren door dit succesvolle programma Bloed,Zweet en Tranen. Twee kandidaten uit dat programma komen naar Schaijk om tijdens het Smartiesfestival in Zaal de Potter op te treden; Leen Zijlmans en Peggy Mays. Deze twee artiesten vullen voor een groot deel het middagprogramma.

Daarnaast heeft Tiona de samenwerking gezocht met het trio Vrolijk Verdriet. Zij hebben zo hun eigen kijk op het presenteren van smartlappen en levensliederen; ze maken ze visueel!

Om het publiek in de juiste stemming te brengen , leuken ze het podium op met allerlei voorwerpen uit de jaren ’50. En zangeres Jos verkleedt zich al zingend in de juiste outfit die bij het liedje past. Samen met Tiona gaan ze twee keer een aantal liedjes zingen, deze optredens staan gepland om 16.30 en 19.15 uur. De 120 zangers en zangeressen van Tiona hebben al lang gerepeteerd om enkele nummers van Vrolijk Verdriet mee te kunnen zingen zoals Sofietje, Een beetje verliefd, Du, Tanze mit mir in den Morgen. Vrolijk Verdriet begint rond 19.45 uur aan een swingende eindsessie met overbekende meezingers. Pas als iedereen te moe is om nog te dansen en te zingen sluit Tiona het festival af.

DE LOTERIJ

Om de toegang gratis te houden doet Tiona elk jaar een beroep op de Schaijkse middenstand en op sponsors om de kosten beheersbaar te houden. De Schaijkse winkeliers hebben zich weer van hun beste kant laten zien en stelden heel veel waardebonnen ter beschikking zo ook de restaurants. De hoofdprijs is een verblijf van een week in een luxe appartement voor 4 pers. In Oostenrijk. Totaal zijn er ongeveer 85 prijzen: badspullen, sieraden, speciaal voor Tiona gemaakte kunstvoorwerpen, keukenapparaten en nog veel meer.

Ruud Derks

Bedrijfsleider bij Derks Bedrijfswagens te Uden.

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven