Menu

Basisschool Den Omgang houdt dinsdag 6 maart informatiemarkt

Basisschool Den Omgang houdt dinsdag 6 maart informatiemarkt

SCHAIJK - Op dinsdagavond 6 maart houdt basisschool Den Omgang in Schaijk een informatiemarkt. Het team van Den Omgang staat die avond klaar om de school aan belangstellende ouders te presenteren. Vaders en moeder die binnenkort een keuze moeten maken voor een basisschool in Schaijk zijn vanaf 20 uur van harte welkom.

Riemer Kramer is sinds januari van dit jaar waarnemend directeur van Den Omgang. Hij geeft tot de zomervakantie tijdelijk leiding aan de school. De vorige schoolleider nam in december afscheid omdat hij een nieuwe uitdagende baan had gevonden. "Het kiezen van een basisschool voor je kind is niet zomaar iets", stelt Riemer Kramer. "Het is een belangrijk moment. Je kiest voor een school waar goed onderwijs wordt gegeven, een plek ook waar jouw kind met plezier naartoe wil gaan. En voordat je als ouder zo’n keuze maakt, wil je graag weten of de school dat goede, fijne onderwijs ook werkelijk kan bieden. De school moet ook een veilige school zijn. Je vertrouwt je kind vijf dagen per week toe aan een juf of meester en je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat de leerkrachten en de schoolleiding       ervoor zorgen dat je je over het welbevinden van je zoon of dochter niet ongerust hoeft te maken. Een belangrijke keuze dus."


Daltononderwijs

De leerkrachten en schoolleiding van Den Omgang willen belangstellenden komende dinsdagavond graag laten zien waar zij voor staan en iedereen kennis laten maken met de manier waarop zij werken. Op die avond wordt men welkom geheten door het team van Den Omgang en een vertegenwoordiging van de ouders. Na een korte inleiding over goed onderwijs, ouderbetrokkenheid en het belang van een goede schoolkeuze, zijn er op verschillende plekken in de school presentaties over op Den Omgang in het oog springende onderwijsaspecten. Zo maakt men kennis met Daltononderwijs en hoe de manier van werken van Den Omgang daarbij aansluit. Riemer Kramer: "We laten zien hoe we kinderen leren om goed met elkaar om te gaan en hoe het programma PBS ons daarbij helpt. Men maakt ook kennis met de themagerichte aanpak van IPC (International Primary Curriculum) en we vertellen graag over de zorg die we hebben voor leerlingen die net iets meer aandacht nodig hebben. En natuurlijk nemen de leerkrachten van de onderbouw de bezoekers mee in hun presentatie over het onderwijs aan de jongste kinderen."

Niet alleen de ouders van bijna 4-jarigen worden uitgenodigd, maar ook ouders die hun kinderen al naar Den Omgang laten gaan, zijn welkom. Zij kunnen de nieuwkomers natuurlijk het beste vertellen wat je van Den Omgang mag verwachten.
"We hopen op veel belangstelling en een mooie bijeenkomst. We dragen graag bij aan een bewuste keuze van de basisschool. Iedereen is van harte welkom!"

omgang2

Redactie SEW

Webmaster van Schaijk een Werelddorp!

Website: www.sewd.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven