Menu

Buurtverenigingen; Inspiratie nodig??

Inspiratie nodig?

De strijd om de mooiste inspiratieboom is begonnen, ik hoorde gisteravond van iemand dat ze al weken bezig zijn om de mooiste boom van het dorp te maken. Het gevecht om de hoofdprijs is dus al van start gegaan.

Voor wie nog begonnen is en wat inspiratie nodig heeft kunnen deze tips misschien wat ideeën opleveren.

Allereerst, zoek het niet te ver en maak gebruik van materialen die je bijvoorbeeld in het bos kunt vinden. Zo kun je van dennenappels hele mooie kerstversiering maken door ze in de latex te dippen. Maak er van te voren al een touwtje aan dan kunnen ze hangen om te drogen.

Als je iemand in de buurt hebt met een goede zaag kun je van wat dikkere takken, plakken laten zagen en deze samen met de buurtbewoners versieren of leuke kerstwensen op schrijven, handafdrukken er op van alle kinderen uit de buurt enz. Gaatje erin, draadje erdoor en klaar.

Ook kun je kenmerken van de buurt als thema nemen voor de boom, bijvoorbeeld kippen en koeien en varkens voor de buurtverenigingen in het buitengebied. In verschillende buurtverenigingen komt een molen terug, misschien is daar wat mee te doen?

Verder is het handig om even op google te zoeken bij afbeeldingen en op Pinterest, daar vind je veel DIY (do it yourself) tips.

Verzamel alle materialen en ga lekker aan de slag met zijn allen, een mooi moment om bij te buurten met elkaar, onder het genot van een kop chocolademelk en een stuk kerstbrood gaat dat zeker lukken toch? Wij zijn heel benieuwd naar alle creaties.

Hopelijk hebben we jullie hier mee op ideeën gebracht, in elk geval heel veel plezier met het knutselen.

Het wordt schitterend in Schaijk!

Groet, Marion, Joep, Patriek en Mark 

Redactie SEW

Webmaster van Schaijk een Werelddorp!

Website: www.sewd.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven