Logo
Print deze pagina

DAW Schaijk start met Walking Football

DAW Schaijk start met Walking Football

Sportvereniging DAW Schaijk start met Walking Football voor voetballers van 60 jaar en ouder. Op dinsdag 21 november wordt de eerste training gehouden op sportpark D’n Heuvel aan de Bossestraat in Schaijk, waar alle belangstellenden uit Schaijk en omgeving van harte welkom zijn. De spelregels van Walking Football zijn speciaal ontwikkeld voor oudere voetballers: niet hardlopen, geen slidings, beperkt lichamelijk contact en de bal niet boven kniehoogte. Het initiatief van DAW Schaijk wordt professioneel ondersteund door buurtsportcoach Aemy Sevinga van Landerd SpoRtZO.

Walking Football neemt de laatste jaren enorm in populariteit toe. Deze nieuwe sport voor ouderen is overgewaaid uit Engeland en in deze regio schieten de Walking Football-clubs als paddenstoelen de grond uit. In Oss, Grave en Uden zijn al jaren meerdere clubs actief. Belangrijk is niet alleen het sportieve gebeuren; ook de sociale omgang staat bij Walking Football hoog in het vaandel. 

Kick Off Walking Footbal DAW Schaijk
Dinsdag 21 november vindt de Kick Off Walking Football in Schaijk plaats bij sportvereniging DAW Schaijk. De Kick Off zal om 09:45 starten met een inloop waar een kopje koffie of thee niet ontbreken mag. Om 10:00 zal een presentatie over Walking Football worden verzorgd door sportvereniging DAW en Landerd SpoRtZO. Dan wordt het tijd om richting het kunstgrasveld te gaan. De eerste Walking Football training in Schaijk wordt verzorgt door het Walking Football team van voetbalvereniging Estria uit Escharen. We sluiten deze eerste bijeenkomst af  met een broodjeslunch welke wordt aangeboden door DAW Schaijk.

Vervolg Kick Off
Dinsdag 28 november vindt het vervolg op de Kick Off Walking Football plaats. Na ontvangst om 9.45 uur start de 2e training met enkele fitheidstesten. Deze testen worden afgenomen door fysiotherapie praktijk Schaijk. Daarna gaan de deelnemers onder leiding van trainer Twan van der Zanden het veld op voor de 2e Walking Football training.

Dinsdag 5, 12 en 19 december vindt dan training 3, 4 en 5 plaats. Alle trainingen vinden plaats op het kunstgrasveld. Hierna gaan we de winterstop in.

Niet te vergeten

Deelnemen aan Walking Football is tijdens de opstartfase in 2017 kosteloos. Bij voldoende animo zal er na de winterstop een doorstart zijn. Verder raden wij aan om schoenen met noppen te dragen.

Dus wil jij nog graag een balletje trappen, maar is regulier voetbal te hoog gegrepen?

Geef je dan nu op voor Walking football!

Meld je aan via Ton vd Hoogen op 06 10378724 of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook voor eventuele vragen kunt u bij Ton terecht.

Redactie SEW

Webmaster van Schaijk een Werelddorp!

Website: www.sewd.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Schaijk een Werelddorp, alle rechten voorbehouden.