Menu

Draag bij aan de toekomst van ons Werelddorp

Vier kartrekkers mobiliseren de zevenduizend inwoners van Schaijk om mee te denken over de toekomst. Dat moet begin 2018  leiden tot een actieprogramma met concrete stappen.

 

Alfons Smits (MKB Schaijk-Reek),  Roy van Boekel (carnaval De Moeslanden), Henrie Lamers (DAW) en Bianca Verkuijlen (zorgcoöperatie  Schaijk) brengen enthousiast hun boodschap. 

,,We zijn trots op Schaijk. Dat willen we juist versterken. Er gebeurt al heel veel. Er zijn allerlei initiatieven die de leefbaarheid ten goede komen. Bijvoorbeeld vanuit de zorgcoöperatie of verenigingen. Iedereen is bezig met leefbaarheid. Dat gaat om wonen, scholen, clubs, winkels, ondernemers en zorg. Het vliegwiel draait, maar je moet het wel aan de gang houden.'' 

Het kwartet kartrekkers heeft 65 inwoners - een doorsnee van Schaijk - uitgenodigd om een avondje mee te denken. Over wat ze missen, waar ze trots op zijn, waar ze last van hebben, zich zorgen over maken. Dat leverde een flinke waslijst op van 24 onderwerpen.

De groep van 65 gaat de thema's verder uitwerken. Iedereen benadert daarvoor een of twee andere personen om ook mee te werken. Via de website www.toekomstvanschaijk.nl kunnen inwoners zich ook aanmelden. 

Bron: Brabants Dagblad

Redactie SEW

Webmaster van Schaijk een Werelddorp!

Website: www.sewd.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven