Menu

Ik leer leren Schaijk en omgeving

JOUW KIND EEN GOEDE START IN HET NIEUWE SCHOOLJAAR MET DE TRAINING 'IK LEER LEREN' 

Zit je kind op het voortgezet onderwijs en vallen de resultaten tegen? Of wil je dat je kind goed voorbereid aan de brugklas of het nieuwe schooljaar begint? Meld dan je kind aan voor de training ‘Ik leer leren’. In 5 bijeenkomsten leert je kind wat zijn/haar leerstijl is en hoe je makkelijkerkunt leren.

De training kan zowel individueel plaatsvinden als in groepsverband. Informeer bij Praktijk Frydag naar de mogelijkheden.

'IK LEER LEREN TRAINING' ALS LEREN NIET VANZELF GAAT
Leren is complex. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en ‘goed in je vel zitten’ minstens zo belangrijk zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen. Ondanks hun inzet gaat het leren bij veel kinderen gepaard met stress en tegenvallende resultaten.

Voor deze jongens en meiden is het belangrijk dat zij leren hoe te leren. De ‘Ik leer leren’ training van Praktijk Frydag biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. Hier ontdekken kinderen alles over hun eigen manier van leren, plannen en organiseren, faalangst overwinnen, concentreren en motiveren.

GROEPSTRAINING
De ‘Ik leer leren’ groepstraining bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Samen ontdekken de kinderen met de gecertificeerde ‘Ik leer leren’ trainer hun persoonlijke leerstrategie. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker maar ook leuker.

INDIVIDUELE TRAINING
U kunt ook kiezen voor een individueel traject. De training wordt dan op maat gegeven. De focus ligt op wat uw kind nodig heeft.

OOK VOOR JONGEREN
De training is niet alleen geschikt voor brugklassers maar ook voor jongeren verder in het voortgezet onderwijs die op een of andere manier vastlopen.

OF VOOR GROEP 8
De training is ook geschiktvoor kinderen van groep 8. Het is een gedegen voorbereiding op de middelbare school.

ERVRINGEN
Ervaringen van een deelnemer: “Ik heb nu hogere cijfers en weet beter wat ik allemaal kan. Doordat ik nu goed kan plannen ben ik niet meer zo gestresst en heb ik tijd over voor andere dingen.”

LOCATIE
De training vindt plaats bij Praktijk Frydag in Schaijk. In overleg is het ook mogelijk op locatie, bijvoorbeeld op school.

MEER INFORMATIE OF AANMELDEN?
De kosten van de groepstraining zijn € 182,50. Dit is het tarief voor 5 sessies van een anderhalf uur in groepsverband, inclusief het werkboek.

De kosten van de individuele training zijn in overleg, afhankelijk van het aantal sessies dat nodig is. Dit bekijken we samen.

Voor meer informatie over de training 'Ik leer leren' neem contact op met Praktijk Frydag:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 82000185
http://www.praktijkfrydag.nl/ikleerleren.html

www.facebook.com/ikleerlerenschaijk

 

Cindy Ankone - van Erp

Praktijk Frydag kinderen

Mijn naam is Cindy Ankone - van Erp, 39 jaar en woon in Schaijk. In 2008 ben ik afgestudeerd als Vaktherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ik heb bijna 10 jaar op een basisschool gewerkt, waar ik met kinderen werkte aan hun sociaal-emotionele problemen. Binnen 'Praktijk Frydag' begeleid ik kinderen, tieners en volwassenen door middel van vaktherapie, coaching & trainingen. Volwassenen kunnen binnen mijn praktijk terecht voor vaktherapie en coaching. Kinderen kunnen ook bij de praktijk terecht voor vaktherapie en kindercoaching, maar ook voor verschillende trainingen: 'Ik leer anders', training sociale vaardigheden, weerbaarheidstraining en faalangstreductietraining.

Praktijk Frydag Tieners en Volwassenen

Bij vaktherapie ligt de nadruk op het ervaren en minder op het praten. Veel volwassenen en tieners praten niet zo graag. Voor hen kan het goed zijn om binnen de veilige setting van de vaktherapie aan hun problemen te werken. Er wordt gebruik gemaakt van ervaringsgerichte en creatieve werkvormen, die aansluiten bij de interesses van de cliënt. Voor kinderen sluit het ervaren en het doen heel erg aan bij hun belevingswereld. Kinderen leren door te spelen.

Vanuit mijn ervaring met vaktherapie maak ik ook trainingen op maat. Bijvoorbeeld voor kinderen met een vorm van autisme of ADHD/ADD. Ik heb onder andere gewerkt met kinderen met angststoornissen, faalangst, selectief mutisme, ADD, ADHD, verschillende vormen van autisme, echtscheidingsproblematiek & hechtingsproblemen. Bij kinderen behoort begeleiding onder schooltijd ook tot de mogelijkheden.

Ik vind het een mooie afwisseling om zowel met volwassenen, tieners als kinderen te werken. Met tieners en volwassenen zit je op een heel ander niveau en dit vraagt weer een andere aanpak. Het brengt mijzelf ook weer nieuwe inzichten en leermomenten.

Praktijk Frydag is gevestigd in Gezondheidscentrum Landerd en biedt daarnaast ook trainingen en coaching aan in een breder gebied in Noord-Brabant en Gelderland, bijvoorbeeld op scholen of in een cultureel centrum. 

Praktijk Frydag locatie Gezondheidscentrum Landerd in Schaijk

Binnen Praktijk Frydag wil ik kinderen, tieners en volwassenen verder helpen die vastlopen op een bepaald gebied. Ik vind het belangrijk om een goede vertrouwensrelatie met cliënten op te bouwen. Dat is een voorwaarde om hen verder te kunnen helpen. Door zowel training, coaching als vaktherapie aan te bieden, is er eigenlijk voor elke cliënt wel een passende aanpak te vinden. Dat vind ik het mooie van mijn vak. Aansluiten bij de interesses en behoeftes van mijn cliënten en samen tot oplossingen komen.

  Website: www.praktijkfrydag.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Profiles

LinkedIn
terug naar boven