Menu

Nieuwe mountainbike jeugdleden gezocht op woensdag

Wist je dat er in Schaijk elke week mountainbiketrainingen worden gegeven? Op woensdag voor de jeugd van de bovenbouw van de basisschool en op zondag voor jongeren van het voortgezet onderwijs.

Voor de woensdag zijn we nog op zoek naar jongens en meisjes die het leuk vinden om te mountainbiken. We vertrekken elke woensdag meteen als de school uit is vanaf de Regenboog school naar Herperduin.

De trainingen bestaan uit oefeningen afgewisseld met een stukje fietsen in het bos. De meeste oefeningen zijn gebaseerd op spel. Voor een oefening met remmen, optrekken en balans doen we bijvoorbeeld een voetbalspel op de fiets. Of je reactiesnelheid oefenen door middel van touwtje springen op de fiets. Wist je dat we heel veel spellen op de fiets kunnen doen? Wat dacht je van Jeu de Boules, of boter-kaas-eieren, tikkertje, vossenjacht en nog héél veel meer.

Halverwege de training houden we een pauze omdat eten en drinken tijdens sporten ook belangrijk is. Dat doen we vaak bij een speeltuin in of rondom Herperduin. Lekker even ontspannen of een potje verstoppertje spelen, of even klimmen hoort er gewoon bij. Maar ook tijdens de training is er tijd om een keer een leuke mop te vertellen, in een boom te klimmen, of een keer in het ven met water te kliederen.

Er is geen enkele training hetzelfde, steeds kei leuk om te doen en heel afwisselend zodat alles een keer spelenderwijs behandeld of herhaald wordt. De kinderen zien er elke week naar uit om mee te doen.

Dus heb je interesse en wil je lekker fietsen en leren in de natuur ga dan op woensdag met ons mee. Wil je een keer kennis maken of meer informatie over mountainbiken dan kun je op 23 april tijdens de braderie bij ons terecht. We staan voor de Bruna met een pallet parcours. We hebben zelfs een paar mountainbikes beschikbaar zodat je zelf over het parcours kunt rijden.

Ben je verhinderd tijdens de braderie dan is het altijd mogelijk om via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , al je vragen stellen over mountainbiken met kinderen of volwassenen van beginners tot gevorderden.

Rene Manders

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven