Menu

3 PowerVrouwen organiseren het Schaijk een Werelddorp plein 2017

Het Schaijk een Werelddorp plein tijdens Braderie Festival Schaijk gaat op 23 april voor de derde editie. Dit jaar staat er een nieuwe kartrekker op die het project gaat trekken. Sterker nog het zijn er drie: samen zijn ze super enthousiast aan de slag gegaan en het belooft weer een prachtig en ander plein te worden dit jaar.

Wie zijn jullie, stel je eens even kort voor:
- Ilona van der Linden: geboren Schaijkenaar, getrouwd met Mark van der Linden en samen twee dochters Evi & Lana. Familiemens, carnavalsliefhebber, verbouwtik, hobby hardloper, betrokken bij het dorp Schaijk en werkzaam bij de Rabobank.  
- Janneke Kierkels: Ik ben Janneke Kierkels. Opgegroeid in Valkenswaard en na tien jaar weg te zijn geweest, twee jaar geleden eindelijk weer in Brabant komen wonen. Dat ik in Schaijk ben komen wonen, is een toevallige samenloop van omstandigheden. Ik heb er overigens geen seconde spijt van. Net zo min van de keuze dat ik twee jaar geleden voor mezelf ben begonnen met OLijf. Ik ben samen met Tobias, heb twee zoontjes en een hond. 
- Patricia van Dorst: Mijn naam is Patricia van Dorst. Ik ben 35 jaar. Samen met mijn man Edwin van Dorst en onze 2 lieve kinderen Tijn en Linde wonen we in het mooie Schaijk. Ik ben eigenaar van Time 4 Gifts het leukste relatiegeschenkenbedrijf van Noord Brabant. Naast relatiegeschenken verkopen wij ook bedrijfskleding en kerstpakketten. Met een jong en dynamisch team zijn wij altijd op zoek naar het perfecte product voor onze klanten.

Waarom ben je donateur geworden van Schaijk een Werelddorp?:
- Ilona: De Rabobank is donateur en ik zet me graag in voor ons prachtige dorp Schaijk.
- Janneke: Ik vind het belangrijk om met elkaar de aantrekkelijkheid van een dorp te vergroten. 
- Patricia: ik ben donateur geworden van SEW omdat ik het erg belangrijk vind om wat te doen voor het dorp waar je woont. Het is heel erg leuk omdat je met SEW echt iets kan doen voor de leefbaarheid van Schaijk en om ons mooie dorp op de kaart te zetten.

Stoer dat jullie de kar trekken van het Schaijk een Werelddorp plein, hoe komt dat zo?:
- Ilona: Bas wilde stoppen, Janneke was direct enthousiast om de rol over te nemen en wilde dit graag met een aantal mensen samen doen. Uiteindelijk in de zomer onder het genot van een drankje bij de Notaris besloten dat we er met z'n 3-en voor gaan.
- Janneke: Ja, dat vraag ik mezelf ook wel eens af! Nee hoor, Bas stopte ermee en niemand stond enthousiast op dus toen heb ik Ilona en Patricia gevraagd en gelukkig wilden ze het samen doen. Anders had ik het niet aangedurfd. 
- Patricia: Janneke was enthousiast om het stokje van Bas Griffioen over te nemen maar wilde dit niet alleen doen. Toen zijn we met zijn drieen bij elkaar gekomen om te kijken of we dit met zijn drieën wilde gaan overnemen en we waren er al snel uit :-)

Hoe doen jullie het andere ten opzichte van vorige keren?:
- Ilona: We zitten nog midden in de organisatie.. 
- Janneke: Vooralsnog gaat het aardig. We hebben in ieder geval niet minder deelnemers, dat vond ik al een fijn begin. Door drie jonge meiden “aan het roer” te hebben waait er in ieder geval een frisse wind door de organisatie. 
- Patricia: Dit jaar is er een nieuwe opzet. Het wordt echt een eenheid met alle deelnemers en geen aparte stands meer. 

Wat gaat deze 2017 editie uniek maken?:
- Ilona: Dat de opzet van het plein dit jaar compleet anders wordt als voorgaande jaren. Er gezorgd wordt voor een spectaculaire show, een toffe band, flitsende dansoptredens en er ook gedacht is aan het vermaak van de kinderen. Al nieuwsgierig geworden....? houdt dan de facebookpagina in de gaten! 
- Janneke: We gaan vooral inzetten op vermaak voor kinderen waardoor het voor iedereen aantrekkelijk wordt om op het plein te vertoeven. En we krijgen natuurlijk prachtig weer. Dat hebben we als eerste vastgelegd!
- Patricia: We willen ons dit jaar vooral richten op alle doelgroepen. Zodat er voor jong en oud iets te beleven is. Ook aan de kleinste kinderen is gedacht zodat de ouders ook geen reden hebben om niet op het plein te blijven.

Als jullie meer tijd zouden hebben, waar zou je dan ook nog eens je schouders onder willen zetten in Schaijk?:
- Ilona: Ik wordt eigenlijk altijd enthousiast als er leuke ideeën zijn om ergens de schouders onder te zetten maar wil nu eerst de focus houden op een geslaagd Schaijk een werelddorpplein 2017 op de braderie!  
- Janneke: Leuke Koningsdagactiviteiten en meer sportieve evenementen. 
- Patricia: Ik zou graag willen dat er met Koningsdag meer te doen is in ons dorp. Het zou toch super zijn als er geen reden was om naar een andere stad te gaan en we in ons eigen dorp een feestje kunnen bouwen. 

Wat zouden jullie nog willen zeggen over jullie kartrekkersrol voor dit evenement?:
- Ilona: Ik zet me op meerdere plekken in en ben altijd druk, maar dit belooft weer een heel mooi evenement te worden en dat geeft veel energie !
- Janneke: Ik vind het als “nieuwkomer” een hele uitdaging maar vind het ontzettend leuk om te merken dat onze rol zo wordt geaccepteerd en dat er leuke initiatieven zijn. 
- Patricia: Het is super leuk om dit met de andere 2 enthousiaste dames aan te pakken en er samen iets moois van te maken.

Op 23 april vanaf 11:00 uur kun je op ons plein-terras terecht voor koffie met gebak en de hele dag door zijn er culinaire hoogstandjes die je bezoek tot een waar feestje maken: leuke mensen, mooie show, ludieke nieuwe acties en een prachtig mooi plein in het Schaijkse zonnetje ! Tot dan

Redactie SEW

Webmaster van Schaijk een Werelddorp!

Website: www.sewd.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven