Menu

Aluminiumbouw d'n Boeij is genomineerd voor de Reynaers Projectprijs!

We zijn genomineerd voor de projectprijs van Reynaers Aluminium Nederland! Breng nu je stem uit op kindercampus Zuidas door hier te klikken. Kindercampus Zuidas biedt ruimte aan een basisschool, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en sporthal.

Fact Architects en Hund Falk architecten maakten samen het ontwerp voor deze lichte, ruime en frisse school met een bruisend hart. Een open structuur van ruige houten delen in stalen kaders is geplaatst voor robuuste gevels met grote aluminium kozijnen en plaatmateriaal.

Gefaseerde bouw
Het gebouw is in fases gebouwd en is deels op locatie verplaatst. De eerste fase is achter een bestaande sporthal gebouwd. Na de sloop van de bestaande bebouwing is de tweede fase gerealiseerd. Daarna is het eerste bouwdeel 30 meter verschoven en naadloos gekoppeld aan het tweede. Indien de verwachte kinderaanwas doorzet, wordt in 2017 op het lage bouwdeel een extra laag gerealiseerd.

Opzet van de school
Intern is het gebouw georganiseerd rondom een grote centrale aula annex speellokaal. Een brede tribunetrap verbindt deze met de bovengelegen bibliotheek. De school is verder opgedeeld in vier clusters naar leeftijdsgroep. De tussenruimtes tussen de groepslokalen worden ook gebruikt door de buitenschoolse opvang. Deze opzet en verbondenheid met omliggende buitenruimtes zorgen ervoor dat de kinderen hier op een prettige wijze kunnen leren en spelen.

Robuuste gevel
Het gebouw is herkenbaar aan de gevel van ruig hout, glanzend aluminium en glas. De gehele begane grondgevel bestaat uit glazen puien. Op de verdiepingen hebben de groepsruimtes extra grote ramen en de gymzaal zelfs een raam van 3,6 x 5 m. Er is gekozen voor 1 type slank aluminium kozijnprofiel. Het geanodiseerde aluminium past goed bij het hout en staal. Ook de geluidwerendheid was belangrijk bij de kozijnkeuze vanwege het drukke verkeer rond de school. Tenslotte speelde de prijs een rol, gezien het krappe budget voor de school. Voor de gevel langs, ook deels voor de ramen, is een open structuur van ruige houten schaaldelen in stalen frames geplaatst.

Klik hier voor een video van kindercampus Zuidas kindercampus Zuidas.

Laatst aangepast opwoensdag, 14 december 2016 16:03
Peter Boeijen

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven