Menu

De Kriekeput officieel Brabantse Natuurpoort

Op 17 april is de kriekeput in Herpen officieel geopend als Brabantse Natuurpoort. De Kriekeput maakt daarmee onderdeel uit van een Brabant breed netwerk. Op dit moment zijn er 10 Brabantse Natuurpoorten geopend en het netwerk groeit verder naar 30 locaties in 2015.

Een Brabantse Natuurpoort is een herkenbaar knooppunt in de natuur waar de bezoeker gegarandeerd ruime parkeergelegenheid, een horecavoorziening, diverse fiets- en wandelroutes en informatie over natuur, cultuurhistorie en routes aantreft.

Brabantse Natuur samen op de kaart zetten

Ook horecaondernemer Bram van der Zanden van De Kriekeput en Conny van Dijk van vakantiepark Herperduin zijn blij met de erkenning: “We liften mee op een Brabantbrede campagne. Vanuit onze locatie verwijzen we door naar de andere Brabantse Natuurpoorten, en dat gebeurt andersom ook. Op die manier hopen we de rijke Brabantse natuur gezamenlijk op de kaart te zetten.” Op www.natuurpoorten.nl heeft De Kriekeput  een eigen webpagina, met onder meer praktische informatie over de locatie, activiteiten en routes in de omgeving.

 

Overige locaties

De andere Brabantse Natuurpoorten zijn: Nederheide (Milheeze),), Fort Altena (Werkendam), De Heksenboom (Sint Anthonis), De Peelse Heide (Reusel - De Mierden), Lievensberg (Bergen op Zoom), De Vresselse Hut (Sint-Oedenrode), De Peel (Deurne), Herberg Manege van Loon (Loon op Zand) en De Drie Linden (Drunen).

Over Brabantse natuurpoorten

Het project Brabantse Natuurpoorten wordt gecoördineerd door Vrijetijdshuis Brabant, in afstemming met projectpartners Top Brabant, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Brabantse Landschap, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, provinciale landschappen en betrokken gemeenten en horecaondernemers. Dit project wordt in opdracht van en met financiële steun van de provincie Noord-Brabant gerealiseerd.

Meer informatie over de Brabantse Natuurpoorten: www.natuurpoorten.nl

poort

Laatst aangepast opzaterdag, 22 juni 2013 10:01
Redactie SEW

Webmaster van Schaijk een Werelddorp!

Website: www.sewd.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven