Menu

Nieuwe oranje schoolshirts op D'n Omgang

De kinderen van Basisschool den Omgang in Schaijk mochten met de Koningsspelen hun nieuwe oranje schoolshirts dragen en daar waren zij erg blij mee! Zii hebben, samen met de kinderen van Basisschool de Regenboog, enorm genoten van de sportactiviteiten die op deze dag georganiseerd werden. Uiteraard willen we daar de verenigingen en sportclubs hartelijk voor danken. Zo ook buurtsportcoach Aemy Sevinga voor haar organisatie en charme camping de Holenberg voor het sponsoren van het fruit voor alle kinderen. Het was een zeer succevolle, sportieve en zonrijke dag met veel vrolijke gezichten!

Den Omgang

Den Omgang is een basisschool voor Daltononderwijs die valt onder de stichting OPTIMUS Primair Onderwijs. De school heeft ongeveer 260 leerlingen verdeeld over 9 groepen. De school heeft sinds 1985 de naam Den Omgang (genoemd naar de omgang van een molen, de school stond vroeger in een wijk met straatnamen die verwijzen naar molens) en zit sinds 2005 in het gebouw aan de Bossestraat.

Onze kernwaarden zijn: Samen, respect, talenten, vertrouwen, ouders en autonomie.


Missie: Den Omgang streeft naar een optimale ontwikkeling van ieder talent, zodat iedere leerling, nu en in de toekomst, met nieuwsgierigheid de uitdagingen van onze maatschappij toetreedt. Met respect en aandacht voor ieder individu geven wij zo goed als mogelijk invulling aan onze opdracht.

Visie: Om onze leerlingen te ondersteunen en begeleiden in hun ontwikkeling tot nieuwsgierige wereldburgers, werken we op Den Omgang volgens de principes van Dalton. Deze principes zijn vrijheid in gebondenheid, zelfstandigheid en samenwerking. Deze principes geven optimale mogelijkheden om een schoolomgeving te creëren waarbij alle mensen, groot en klein; - met elkaar omgaan op een wijze zoals ze ook zelf behandeld willen worden; - zichzelf kunnen zijn, gerespecteerd en geaccepteerd worden; - de kans krijgen om de aanwezige talenten te ontdekken; - zich volledig kunnen ontplooien op sociaal-emotioneel, cognitief, creatief en motorisch gebied.

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Profiles

terug naar boven