Menu

'Lastige Mins' Wint SOK 2.0 Editie 2016

Vanaf 8 uur ontvangst stond er in de uitnodiging... Daar hadden maarliefst 21 teams goed gehoor aan gegeven. De immer drukke organisatie kwam later binnen en trof een overvol Cafe aan bij Feesterij De Potter. Dat is al een mooi begin van de avond !

IMG 9439

IMG 9440

Na een korte introductie werd er gestart met de 'finale'ronde van die avond. Tien vragen waar men deze keer zonder al te veel tijd en hulpmiddelen mee aan de slag moest. Sommige teams fotografeerden het blad en mailden het naar het thuisfront alwaar de helpdesk blijkbaar al startklaar zat.

IMG 9442

IMG 9449

 1. Met hoeveel teams startten we in de eerste ronde?
  46
 2. En hoeveel teams waren er nog actief in ronde 6?
  28
 3. Wat was de allereerste rubriek waarmee we begonnen?
  Rubriek Carnaval
 4. Hoeveel vragen zijn er in deze editie door niemand goed beantwoord? 
 5. Hoeveel vragen zijn er in deze editie door alle deelnemende teams goed beantwoord? 
  32
 6. Hoeveel sokken/ beenwarmers waren er (gedeeltelijk) te zien op de winnende vakantiebonusvraag? 
  23
 7. Welke maandwinnaar  is het laagst geëindigd en op welke positie? 
  Team Lory en Dory - 29
 8. Over welke vraag kregen we de meeste reacties?
  Ronde 3 vraag 12; de foto genomen onder het bord ‘t Oliemeulen
 9. Hoeveel overheerlijke Maashorst streekproducten staan er nu al op de website Schaijkeenwerelddorp.nl?
  19
 10. En dan als afsluiter nog één typische SOK-vraag:Hoeveel verschillende pastoors hebben we in Schaijk gehad in de 20e eeuw?
  5

Na een half uurtje was het tijd voor het nakijken en de telling. Het viel niet mee deze keer. De hoogste score was slechts 4 punten. De teams Gruts Grei, de Meisjes tegen de Jongens en natuurlijk Lastige Mins hadden 4 vragen goed. Bij de benaderingsvraag om de winnaar te bepalen moest men raden hoeveel het organiserende comité - Ruud, Toon en Bas - die ochtend gezamenlijk wogen. Dieje Lastige Mins zat er slechts 8 ons vanaf met 261 kilo. Knap. Hiermee wonnen ze de avond ronde, die overigens niet meetelde op het totaal; dat zou niet fair zijn naar de teams die die avond niet (volledig) aanwezig konden zijn. De prijs, een flinke schaal hapjes moet nog geind worden, want Theo had de avond heerlijk verzorgd en niemand kwam iets te kort. Hapjes komen op een volgend moment wel weer van pas !

IMG 9451

Daarna meteen door met de einduitslag, want er moest vooral nog tijd overblijven voor een gezellige avond! De laatste drie uitslagen waren nog niet bekend gemaakt, dus het was nog wel spannend, vooral voor de plaatsen 2, 3, 4 en 5 ! De derde prijs was uiteindelijk voor RKCV Nie Gering, zij wonnen 50 euro. De tweede prijs was voor AC-DAW, goed voor 150 euro en de eerste prijs was - hoe kan het ook anders - voor Lastige Mins: ze lagen 10 punten los en wonnen 250 euro !

IMG 9453


IMG 9455


IMG 9457

Hier de uiteindelijke uitslag van de SOK 2.0 Editie 2016. Er waren 27 teams over van de 54 die vorig jaar zijn gestart! Allemaal proficiat met jullie doorzettingsvermogen, inzet en enthousiasme. Ook de het team dat de meeste 'opbouwende kritiek' had geleverd werd even in het zonnetje gezet; hier was geen prijs aan verbonden...

Schermafbeelding 2016-03-05 om 12.11.56
Gruts Grei is door een foutje van Bill Gates gestegen naar de 6e plaats !

Volgend jaar gaan we voor een andere opzet: een winterversie van Oktober tot Maart: moeilijkere vragen, minder bedenktijd, meer creatief en minder opzoeken op internet: wel sluiten we de avond weer af met een mooie feestavond. Het was namelijk nog lang gezellig en naarmate de avond vorderde werden er meer hertellingen gewenst... Wie het team serieus mee wil versterken en een set goede moeilijke creatieve vragen mee wil bedenken, mag zich aanmelden via verenigingen-apestaartje-schaijkeenwerelddorp-punt-nl. 

Als  laatste willen we wel nog even heel erg graag de sponsors bedanken, want die hebben deze keer het prijzengeld bij elkaar geregeld. Bij aanvang van de SOK hadden we nog geen SeW cadeaubonnen. Nu wel; volgend jaar worden de prijzen uitgereikt in cadeaubonnen, zodat het prijzengeld ook weer mooi in Schaijk besteed wordt: eat local, shop local, enjoy local !

Schermafbeelding 2016-03-05 om 09.17.07


Dank aan de sponsors ! Dank voor jullie enthousiasme en fanatisme en dank voor de geweldige opkomst op de finale-avond: daar doen we het voor. Schaijk een Werelddorp is van en voor de Schaijkse mensen en de SOK is daar zo een heel mooi voorbeeld van ! Tot 1 oktober !

Ruud, Toon en Bas

Laatst aangepast opzaterdag, 05 maart 2016 12:14
Redactie SEW

Webmaster van Schaijk een Werelddorp!

Website: www.sewd.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven