Menu

STB, de laatste voorronde !

Afgelopen zaterdag werd in de goed gevulde kantine van DAW de 3e en laatste voorronde van Simply the Best gespeeld. De V-tjes werden winnaar van deze voorronde, met 82 punten lieten zij de concurrentie achter zich.

De organisatie had dit keer een bekend duo als Mystery Guest weten te strikken: Boer Geert en Hetty waren naar Schaijk afgereisd en zorgden voor veel enthousiasme bij de deelnemers.

De prevragen werden weer als moeilijk ervaren. De juiste antwoorden zijn:

  1. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Tini Wilms. Velen hebben geprobeerd via allerlei kanalen van EMOS erachter te komen wat de naam was. Helaas is niemand het gelukt.
  2. De man op de foto had 300 koeien, 16 kinderen en 3 vrouwen.
  3. De M staat voor Martien de achternaam Manders. Alleen het team "de Slimste Mensch" had dit goed.
  4. Deze had iedereen goed. De foto was van een bordenstandaard die staat bij Nieuw Schaijk.
  5. Het geluid was dat van het uittrekken van de stekker van een stofzuiger.

Daarna was het tijd voor de bonusopdracht: Wie had het oudste geboorte kaartje van een DAW-er?

Zelfs een heel fotoboek was er meegenomen want het kaartje zat daarin vastgelijmd.

Vele oude kaartjes werden getoond, maar het oudste geboortekaartje was van Ad Bogers van 20-12-1948. Dit kaartje was meegenomen door "Toen was geluk heel gewoon" en leverde 3 punten op.

"De V-tjes" hadden het kaartje van Henk Pennings van 4-8-1950 wat goed was voor 2 punten en het laatste punt ging naar "de Voetbalvrouwen" die het kaartje van Riet vd Linden bij zich hadden van 28-6-1951.

Opwarmertje gehad, tijd om te beginnen aan de quiz.

Zoals altijd werd er afgetrapt met het onderdeel Sport. De deelnemende teams moesten zich buigen over vragen als “HSV Vasilios is een fusieclub tussen 2 Schaijkse verenigingen, maar welke?", waarop het antwoord De Bosruitertjes en St. George moest zijn. Of “Bij welke voetbalclub is Schaijkenaar Michiel Jans trainer?” waarop we Excellent zochten.

De toppers uit deze ronde waren: "Ut Wurd Wa 1" met 18 goede antwoorden, "VAW" en "de V-tjes" volgden met 16.

Hierna was het tijd om de spotlichten naar boven te richten en de mistery guests tevoorschijn te laten komen. Pi en Casso kwamen ten tonelen en de deelnemers kwamen kijken of ze een glimp van herkenning konden vinden. Tim, Mieke en Linda hadden weer een prachtige creatie neergezet.

Bij de blinde gok ronde waren er maar lieftst 12 teams die het bij het juiste eind hadden.

Na de cryptische omschrijving “Uit het Moesland” waren het 8 teams die de juiste namen wisten aan te leveren. Nog 5 teams over voor de afsluitende vragenronde, voor een paar teams werd het nu ook duidelijk,  andere bleven in het duister tasten...

Uit het aantal goede antwoorden kon wel afgeleid worden dat we dit keer te maken hadden met een wel zeer bekend mysterieus duo.

Het waren dan ook Boer Geert en Hetty, spraakmakend duo uit "Boer zoekt Vrouw".

Na het bedankje en het bloemetje mocht Hetty nog een slinger aan het rad geven om de categorie voor de Blinde ronde te bepalen. Het rad stopte bij "in de War"

Dit bleek een woordgrapje te zijn want het ging over oorlog en allerlei aanverwante zaken.

De deelnemers bogen zich over vragen als 'In welk jaar begon de 80 jarige oorlog?'

of “In welk land speelde zich de varkensbaai-invasie af?” Juiste antwoorden hierbij waren "1568" en "Cuba".

De toppers uit deze ronde waren: "de Wiseguys" met 16 goede antwoorden, "BVOB en Gast" kwamen tot 15 en "de V-tjes" tot 13 treffers.

Afsluiter zoals gebruikelijk de ronde algemeen. Nog een aantal jokers in het spel, dus de tussenstand gaf nog weinig zekerheid.

Het bleek een gevarieerde ronde te zijn met vragen als “Hoe heet de winnaar van "Heel holland bakt?” wat Sarena Solari moet zijn of “Welk scheikundig element wordt aangeduid met Cu?” Hierop werd het antwoord koper gezocht.

De toppers uit deze ronde waren: de Wiseguys met 16 juiste antwoorden, gevolgd door "Nondeju wan moi kantine"," VAW", "UWW 1" en "de V-tjes" met 15 goede antwoorden.

Nadat ook de punten voor de benaderingsvragen waren toegekend, kon de eindstand opgemaakt worden.

Het bleef  nog lang gezellig in de DAW-kantine, waarbij menig quizzer of supporter nog ruimschoots de gelegenheid kreeg om op de foto te gaan met de enthousiaste Hetty en Geert.

As vrijdag 8 januari de Finale van Simply the Best. Aanvang 20.00 uur. Kantine open om 19.00 uur.

Voor meer foto's, pre-vragen en de volledige eindstand kijk je op www.vvdaw.nl

Schermafbeelding 2016-01-03 om 22.15.48

 

Laatst aangepast opmaandag, 04 januari 2016 08:16
Redactie SEW

Webmaster van Schaijk een Werelddorp!

Website: www.sewd.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven