Menu

Abe vd Ban Fanclub wint 2e voorronde STB

Voor de tweede keer in de geschiedenis een matinee uitvoering van STB. Het was gezellig druk in de sfeervolle DAW-kantine. Wederom zouden 31 teams gaan strijden voor de felbegeerde 10 finale tickets van vrijdag 8 januari.

De als opwarmertje bedoelde pre-vragen waren moeilijk maar voor de meeste teams in deze vakantie-periode redelijk te doen. Als bonus-opdracht was de teams gevraagd een ongeopend blik soep mee te brengen. Dit bracht de nodige hilariteit. Het oudste blik werd meegebracht door "Team Geen Idee". We zijn benieuwd hoe deze soep met THT-datum sept. 2001 straks zal smaken..

De vragenronde Sport was voor de meeste teams goed te doen. De topscore in deze ronde ging naar "Roai mar Wa" en "De Witte Schare", beide met 16 goede antwoorden.

Niet veel later verscheen de Mistery Guest op de buhne. Bij de gokronde wist "Abe vd Ban fanclub" deze "Schreeuw van Munch" al te ontmaskeren. Na een cryptische omschrijving en de nodige vragen kwamen de meeste teams er wel achter dat Arthur Visschers deze keer te gast was. Arthur, al jarenlang betrokken bij DAW als keeper en keeperstrainer, en met zijn bedrijf onlangs alweer 25 jaar actief in de reclamewereld.

Arthur bepaalde via een swieper aan "het Rad" de Blinde ronde op de categorie "Witte gij't"?

Bij 20 voorwerpen of dieren werd het Brabantse woord hiervoor gezocht. Zo weten we dat kuikentjes "pielekes" genoemd worden, een kalf "unne muk" en een vork een "verket".

De beste teams in deze categrie waren; Abe vd ban fanclub met 15 goede antwoorden, Co & zo en Hofkapel HOH met beide 14 juiste antwoorden. De Durdouwers mannen waren gewaagd aan de Durdouwers vrouwen met beide 12 goede antwoorden.

Als laatste kwam aan bod de ronde Algemeen.

Dit bleek een pittige ronde te zijn met vragen als “Welk land heette tot 1939 Siam?” wat Thailand moet zijn of “Welke stad wordt met de kleur Oranje aangeduid bij de Nederlandse Monopoly?” Hierop werd het antwoord Utrecht gezocht.

Nadat ook de punten voor de benaderingsvragen waren toegekend, konden bij 10 teams de handen de lucht in: Zij hadden zich weten te plaatsen voor de Finale.

As. zaterdag 2 januari de 3e en laatste voorronde van STB. Aanvang 20 uur.

Voor de uitslagen en een uitgebreid verslag kijk je op www.vvdaw.nl.


IMG 6770

Redactie SEW

Webmaster van Schaijk een Werelddorp!

Website: www.sewd.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven