Menu

Overname de Pioniertjes door de Schaepskooi

Na bijna 16 jaar een verrassende verandering bij “de Pioniertjes”. Kinderopvang de Pioniertjes in Schaijk gaat per 1 januari 2016 over naar kinderopvang de Schaepskooi.

Peggy Gosens en Jolanda Schoeber hebben een weloverwogen beslissing genomen om te stoppen met de kinderopvang. Een lastige beslissing maar waar ze samen achter staan. In het verleden hebben de Pioniertjes en de Schaepskooi al vaker contact met elkaar gezocht. Destijds met betrekking tot de nieuwe schooltijden en tijdens de samenwerking van gezamenlijke activiteiten met de basisscholen in Schaijk. In april van dit jaar nam de Schaepskooi het initiatief om in gesprek te gaan met de Pioniertjes over de toekomst van de opvang in Schaijk. Met de vraag voor mogelijke samenwerkingsvormen tussen beiden opvangorganisaties. Door dit gesprek zijn Peggy en Jolanda gaan nadenken en hebben hierbij alle mogelijke opties en afwegingen gemaakt. Zowel persoonlijke afwegingen als ook het komende nieuwe Centrumplan Schaijk, met een nieuwe start voor de Pioniertjes op een andere locatie, zijn hierin meegenomen. De optie om definitief te stoppen binnen de kinderopvang is doorslaggevend geweest. Dit is voor Peggy en Jolanda het juiste moment. Personeelsleden, ouders en samenwerkende partners zijn eerder deze week al op de hoogte gebracht. Aansluitend is er een informatie avond gehouden voor alle ouders op donderdagavond 5 november jl.  

De aankomende weken werken de Pioniertjes en de Schaepskooi aan een goede overdracht. Beiden organisaties zien het belang van een goede overdracht voor alle kinderen, ouders en personeelsleden. De kinderen worden op een leuke en speelse manier voorbereid, bij het overgaan naar een andere “speelplek”. Ook het team en de ouders zullen goed geïnformeerd worden, om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. De Schaepskooi zit met de locatie ’t Hoefke gevestigd aan de Bossestraat 8a in Schaijk. Hier bevindt zich de opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Een mooie locatie op een centrale plek in Schaijk. De buitenschoolse opvang is ondergebracht op locatie DAW, aan de Bossestraat 56. Dichtbij de basisscholen en andere (sport)voorzieningen. Voor meer informatie over kinderopvang de Schaepskooi kunt u kijken op de website www.deschaepskooi.nl. U kunt voor meer informatie of eventuele vragen ook bellen naar0412-624347.

Tot slot willen Peggy en Jolanda via deze weg alle kinderen, ouders, samenwerkende organisaties en ondernemers bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen én prettige samenwerking de afgelopen jaren. De Pioniertjes en de Schaepskooi hebben veel vertrouwen in een goede  toekomst voor de kinderopvang in Schaijk. Beiden organisaties hopen dat u dit vertrouwen deelt.

Peggy Gosens & Jolanda Schoeber

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Profiles

terug naar boven