Menu

SmartiesFestival in rood/zwart met oranje franje

SMARTIES IN ROOD/ZWART MET ORANJE FRANJE

De band VANAVOND NIET SCHAT is onze muzikale gast tijdens het Smartiesfestival op zondag 27 september. Ze komen uit Oss en hebben hun sporen al lang verdiend in de muziekwereld. Hoewel de bandleden nog stik wat jonger zijn dan de meeste zangers en zangeressen van ons koor, ze bestaan al langer dan wij; namelijk 21 jaar. Ze zijn in elk geval volwassen nu en dat gaan ze ook nog vieren dit jaar.

Met VANAVOND NIET SCHAT denken we opnieuw een spetterende middag en avond te kunnen organiseren. Ze starten ieder optreden onheilspellend met de kreet: We breken de hut af! Ieder optreden beschouwen de mannen als een uitdaging om het publiek op te juinen en te amuseren. En daartoe zetten ze alles in. Ze wonnen al eens de publieksprijs van de Clash of the Coverbands en reizen al jarenlang het Nederlands elftal achterna over de hele wereld. Ze spelen steeds op de zogenaamde Oranje camping. Ze stonden in het voorprogramma van bands als Rowwen Héze, Pater Moeskroen en Van Dik Hout. Eigenlijk wel tof dat een zo geroutineerde band met Tiona in zee wil om samen muziek te maken. Zanger Jeroen Princen zegt daarover: “In het verleden heb ik als zanger al eens deelgenomen aan proms concerten. Dan sta je ineens tussen mensen die gewend zijn in een heel ander genre muziek te maken. Ik merkte steeds dat er veel respect was voor elkaars muzikale uitingen. En ik heb er leuke contacten aan over gehouden. De band bestaat uit: Jeroen Princen/ zang, Joost Blatter/sax, Michel van Raalte/ bassist, Toine van der Wielen/ drums, Guus van der Mond/ gitaar. Samen met Tiona spelen ze 12 liedjes samen, waarbij ons koor meestal alleen de refreinen meezingt. Daar zitten leuke muzikale uitstapjes voor ons bij zoals Je bent sexy als je danst, Ik heb zo waanzinnig gedroomd, liedjes van Guus Meeuwis en Andre Hazes en Gers Pardoel. Natuurlijk gaan we weer samen repeteren, altijd een hoogte punt in het jaar. De exacte datum daarvan is nog niet bekend.

Jeroen Princen: “iIk heb allang ontdekt dat we met muziek maken niet rijk kunnen worden. Dat heb ik lang geleden al op mijn buik geschreven, het gaat vooral om de passie en de lol die we samen delen,”

En als Oranje-huisband hebben ze nog een Cruyfiaanse uitspraak: als de drummer aftikt dan moet je beginnen! Dat is goed om te weten!

En zo keren we weer terug bij waar we ooit begonnen als we op 29 april de Koninginnejam organiseerden; ook toen zat er steeds een beetje oranje franje aan. Toen Tiona met deze vraag kwam om het Smartiesfestival met ons te organiseren, voelde dat direct goed.”

Corry van Schaijk

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven