Menu

Heel Schaijk bakt…. voor Ghana.

Het Equal Opportunity Fund (EOF) vraagt mensen in Schaijk en omgeving om een taart of cake te bakken voor steun aan projecten in Ghana. Deze taarten kunnen gewonnen worden door de mensen die een lotje kopen bij de stand van het EOF / De Regenboog tijdens de braderie op zondag 19 april a.s. De loterij staat in het teken van ‘Deel de Zon’. De opbrengst wordt immers besteed aan de aanschaf van een aantal ‘WakaWaka’ lampjes voor de arme regio in het Noorden van Ghana, waar EOF actief is. De ‘WakaWaka’ is een lampje dat op zonne-energie werkt. Op deze manier kunnen ook de kinderen, die in gebieden wonen waar geen elektriciteit is, op een veilige manier bijvoorbeeld hun huiswerk maken. Anders moet dat bij kaarslicht of kerosinelampjes en dat is ongezond en erg riskant. Het EOF heeft al een aantal van deze lampjes beschikbaar gesteld en de mensen in Ghana zijn er erg blij mee.

Een aantal mensen heeft reeds aangeboden een of meer taarten of cupcakes te bakken voor dit doel. Maar de ervaring leert dat er niet gauw teveel taarten zijn. Mensen kopen immers juist graag een lotje omdat ze weten dat de kans om daarmee ook iets te winnen, groot is.

Daarom worden alle mensen uit Schaijk en omgeving die graag iets willen doen voor de mensen in Ghana gevraagd om ook een of meerdere taarten beschikbaar te stellen.

De taarten kunnen vanaf 10 uur worden aangeboden bij de stand van EOF op de braderie, vlak voor het oude raadhuis, aan de Pastoor van Winkelstraat op zondag 19 april.

Men kan de taarten ook al zaterdagmiddag 18 april afleveren bij Annie Manders, Runstraat 10a of bij Marlies van Eijk, Zonnedauw 1.

Meer informatie over het werk van EOF is te vinden op de site www.eofghana.nl


wakawaka solarlamp-3

Redactie SEW

Webmaster van Schaijk een Werelddorp!

Website: www.sewd.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven