Menu

Glow & Snow-run: een lichtend voorbeeld!

Een ingezonden verslag van de Glow en Snowrun door een deelnemer zelf. Een prima verslag van een mooi evenement:

14 december 2015. 
StijnVedder.

Als rennende reporter heb ik gisteren meegedaan met de Glow & Snow-run 2014 het was wederom een prachtig evenement!

’s Middag merk je in het dorp al dat er iets staat te gebeuren. De hekken worden geplaatst en op de parkeerplaats van de Potter worden de start/ finish, het podium en de standjes voor de chocomel en glühwein opgebouwd. Om 18:00uur inschrijven, als je dat nog niet gedaan hebt, en startnummers ophalen. De organisatie neemt gezamenlijk de laatste puntjes door en langzaamaan beginnen de met lampjes beklede lopers binnen te druppelen. De kids-run start om 19 uur en die is druk bezocht met 300 deelnemers! Er wordt gezamenlijk een warming-up gedaan waarbij natuurlijk “Klaar voor de start” van Kinderen voor Kinderen uit de speakers knalt. Het is mooi dat onze burgemeester aanwezig is om het startschot te komen geven. De burgemeester vindt het een prachtig evenement en samen met hem tellen we af, waarna de trimloop van start gaat. De bontverlichte stoet komt in beweging en de Hofkapel zorgt voor muzikale ondersteuning. Erg leuk om te zien dat vele deelnemers echt werk hebben gemaakt van hun lampjes-outfit. De kinderen die zelfs met paraplu’s volgehangen met gekleurde lampjes mee renden wonnen dan ook terecht de prijs voor mooiste outfit.

Dit jaar stonden de dames van “Muts af, Berg op” achter de stand met lampjes om je outfit compleet te maken. Hier konden ook hartjes-lampjes gekocht worden om hun doel, geld ophalen voor KWF, te ondersteunen!

Om 20:00uur was het de beurt aan de grote mensen om te gaan lopen. Met 150 deelnemers ook hier een goede opkomst! Er is keuze voor 5  of 10 km en dit jaar ook een estafette-loop. De enthousiaste warming-up door prinses Alice helpt om warm te worden en is goed voor de saamhorigheid. Ik merk wel dat er bij de vrouwen minder schroom zit om je publiekelijk aan deze danspassen te wagen, dan bij de meeste mannen.

Dan gaat de daadwerkelijke loop van start. Door de Van der Heijdenstraat naar de rotonde van de Akkerwinde en terug. De verlichte bogen over de straat heen zijn prachtig! Sommige deelnemers schieten er als een haas vandoor, “dat zullen wel estafette-lopers zijn”, hoor ik me denken. Door het centrum van Schaijk lopen zoals vorig jaar had ook wel iets, maar dit jaar was het veel gezelliger lopen. Er is volop publiek en de “sneeuw” van de brandweer, de vuurkoven, de lampjes overal geven het geheel een winterse sfeer . Mooi om te zien dat ze bij de rotonde van de Akkerwinde het echt aangegrepen hebben om er een happening met de buurt van te maken!

Iedereen zet ook goede tijden neer, maar ik denk dat dat komt omdat het rondje ietwat minder is dan 1,25km. De eerste estafetteploeg, die met tweeën de 10km hebben gelopen, komen op een tijd van in de 32 minuten binnen. De ploeg werd goed begeleid door een mountainbiker vanuit de organisatie om weg vrij te maken. De beste man op de 10km liep het in 36 minuten.

Daarna bij de Potter het café in voor de prijsuitreiking en afterparty. Door de bezwete sporters die in de kroeg staan heeft het heeft het wel iets weg van après-skiën. Tijdens de prijsuitreiking blijkt de Glow & Snow-run ook lopers om de wijde omtrek te trekken. De prijzen gaan o.a. naar Berghem en Hurwenen en Alphen als ik het goed heb meegekregen.

Al met al dus een prachtig evenement! Leuk om de jeugd te laten sporten. Ook hier zie je dat sport verbroederd. Het geheel was goed georganiseerd. Volop enthousiaste deelnemers en supporters langs de lijn! De Glow & Snow-run staat nu echt op de kaart. Het is, wat mij betreft, een lichtend voorbeeld van een evenement dat maakt dat Schaijk blijft boeien en binden. 

`

Redactie SEW

Webmaster van Schaijk een Werelddorp!

Website: www.sewd.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven