Menu

Tweede Wereld Oorlog 1940-1945 - Mobilisatie, Oorlog en Bevrijding

Zoals u weet is de werkgroep al enige tijd druk bezig met alle voorbereidingen voor deze tentoonstelling. Omdat wij de indruk hebben dat, ondanks al eerdere oproepen, hier en daar nog mooie bruikbare spullen voor onze tentoonstelling bewaard zijn gebleven, vragen wij aan een ieder van u om eventjes te gaan zoeken naar spullen uit de Tweede Wereld oorlogsperiode 1940-1945 en deze voor een korte tijd beschikbaar te stellen aan ons.

Te denken valt aan foto’s, allerlei (gebruiks-)voorwerpen, documenten, aantekeningen, kleding, uniformen, proviand-bonnen, (valse) identiteitspapieren, geluidsopnames, verhalen over onderduikers, schuilplaats-beschrijvingen, etc., etc.. Alles kunnen we gebruiken.  Bij voorkeur specifieke Schaijkse en Reekse zaken. Uiteraard krijgt u uw spullen weer in de oorspronkelijke staat terug,nadat wij deze in bruikleen hebben gehad.

Bel of mail ons als u vragen heeft, of nog liever spullen beschikbaar wilt stellen.

U kunt contact opnemen met:

Annemarie de Graauw, tel 0486-462125 en e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of met

Margriet Meulepas, tel 0486-462684 en e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alvast heel hartelijk dank.

Bestuur Heemkundekring Schaijk-Reek.

Schaijk, november 2014

Redactie SEW

Webmaster van Schaijk een Werelddorp!

Website: www.sewd.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven