Menu

Overhandiging royale opbrengst veiling ‘De Verbeelding’ aan het Jeugdcultuurfonds.

Voor een volle zaal werd op zondag 12 oktober de opbrengst overhandigd van de veiling die op 18 mei dit jaar plaatsvond in dorpshuis De Phoenix in Schaijk.  Op die datum werd in het kader van het project ‘De Verbeelding’ bij MuziS Landerd door het Hexagon Ensemble onder meer het werk ‘Schilderijen van een tentoonstelling’ van Moessorgsky gespeeld. Tijdens deze uitvoering werden beelden geprojecteerd van werken die Landerdse kunstenaars hadden gemaakt, geïnspireerd door deze muziek. Na afloop van het concert werden de kunstwerken te koop aangeboden op een veiling. Deze veiling bracht in totaal € 2100,- op.

De opbrengst van de veiling was bedoeld voor het Jeugdcultuurfonds. Voorafgaande aan het eerste concert van het nieuwe MuziS-seizoen  werd deze opbrengst nu dan ook overhandigd aan Jettie Rattink van het Jeugdcultuurfonds Noord Brabant door wethouder Moritz Böhmer van de gemeente Landerd. De gemeente heeft dit interessante project, waarin een aantal culturele organisaties uit de gemeente samenwerkten, indertijd ook extra gesubsidieerd. Moritz gaf in zijn inleiding aan dat stimulering van cultuurbeoefening  en de nieuwe zorgwet veel met elkaar te maken hebben. Dit werd beaamd door de ontvanger van de cheque, de vertegenwoordiger van het Jeugdcultuurfonds. Het geld wordt immers besteed om kinderen in  achterstandssituaties een kans te geven tot actieve kunstbeoefening. Daarmee wordt de persoonlijke ontwikkeling van deze kinderen bevorderd en bovendien wordt op deze wijze een bijdrage geleverd aan een creatieve en innovatieve samenleving.

Na de overhandiging gaf het Nijmeegs Strijkersgilde samen met de wereldmuziekband RChestra een zeer goed ontvangen concert met weemoedige en opzwepende klanken uit de hele wereld. 

Redactie SEW

Webmaster van Schaijk een Werelddorp!

Website: www.sewd.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven