Menu

Kouwenberg Infra BV wint NSTT No-Dig Award 2014

De Nederlandse Vereniging voor Sleufloze Technieken en Toepassingen (NSTT) heeft gisteren aan Kouwenberg Infra BV de No-dig award uitgereikt. Zij wonnen met hun nominatie “Vervanging riolering Papiermolen en Vijzelmolen te Gemeente Hoorn”.

De NSTT No-Dig Award wordt uitgereikt aan een opdrachtgever, aannemer, leverancier of onderzoeker die de ontwikkeling en/of toepassing van sleufloze technieken op een bijzondere wijze heeft gestimuleerd door bijvoorbeeld het gebruik van innovatieve technieken of innovatieve toepassingen.

Het vervangen van de riolering Papiermolen en Vijzelmolen te gemeente Hoorn betreft de aanleg van een nieuwe centrale DWA tot op diepten van 4 meter ter vervanging van ernstig verzwakt stelsel asbest-cement buizen. Mede gelet op hoge grondwaterspanningen en zettingen bij een eerder vervanging in open sleuf, is gekozen voor het afzinken van ronde afzinkputten , die door middel van gestuurd avegaarboringen onderling verbonden zijn. Opvallend in de gekozen uitvoering zijn het zeer beperkte ruimtebeslag op maaiveld, de minimale hoeveelheid verloren werk en de aandacht voor ARBO-aspecten op het werk.

De vervanging van de riolering is uitgevoerd in de zomer van 2014. Tijdens de werkzaamheden is een gress boorbuis DN ø 300 mm over 290 meter geboord en zijn er 3 afzinkputten DN 2500 mm, 2 afzinkputten DN 2000 mm en 2 gressputten DN 1000 mm geplaatst.

Wilt u meer informatie bezoek de website www.kouwenberginfra.nl.

Jenny Kouwenberg

Kouwenberg Infra is sinds de oprichting in 2007 uitgegroeid tot een echte specialist op het gebied van open front boringen en sleufloze technieken. Met ons uitgebreide machinepark kunnen wij u van dienst zijn in diverse boor- en infrastructurele werkzaamheden en het plaatsen van damwanden.

Website: www.kouwenberginfra.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven