Menu

Tiona's smarties festival met een gulle lach en een enkele traan

TIONA’S SMARTIESFESTIVAL MET EEN GULLE LACH EN EEN ENKELE TRAAN

Twee bands staan er op het programma;
De Bijtels en HaRP. En alom aanwezig natuurlijke het enorme 120-koppige Smartlappenkoor Tiona. Op zondag 28 september zullen de schilderijen van de huilende zigeunerkindjes weer de wanden van zaal De Potter in Schaijk vullen. Uiteraard wordt de zaal weer opgetuigd in de overbekende rood/ zwart huiskleur van Tiona en dan kan het feest beginnen. Samen smartlappen zingen brengt iets te weeg bij mensen. Zelfs bij degenen die beweren er niets om te geven. De ongecompliceerdheid van de teksten en de muziek zorgen voor een ontspannen sfeer en iedereen kan op z’n minst de refreintjes meezingen; wat u zegt, meebléren!

Meer nog dan andere jaren is er tijd ingeruimd voor het eigen koor Tiona. Het voor zover bekend grootste smartlappenkoor van Nederland gaat samen met De Bijtels een aantal nummers zingen en dat vereist nogal wat oefening vanwege de grote tegenstelling; coverband cq smartlappenkoor. Door het jaar heen worden onder leiding van dirigent Ellen Geurts van Kessel worden er steeds nieuwe liedjes aan het eigen repertoire toegevoegd, ook die worden ten gehore gebracht.

HaRP en De Bijtels
Bijzonder om te kunnen vermelden is dat uit het koor een geheel nieuwe band ontsproten is: HaRP. Bassist Piet van der Linden is grotendeels verantwoordelijk voor de muziekkeuze van HaRP. "Ik zoek naar repertoire dat aansluit bij de bezetting en bij onze eigen smaak. We kunnen alle vier zingen, en als instrumenten hebben we een accordeon, twee gitaren en wat kleine slaginstrumenten. We hebben inmiddels een 40-tal nummers op ons repertoire staan in de stijlen americano, muzette, Iers en folk. Het moet pure, doorzichtige muziek zijn, niet te lawaaierig , Het liefst zouden we alles akoestisch doen, maar dat gaat niet in grote zalen." Verder bestaat HaRP uit Hans Kuijpers (zang/percussie), Hans de Rooij (gitaar) en Richard Westra (accordeon). Al deze mensen maken deel uit van het Tiona combo. Hans Kuijpers is koorlid en soms solo zanger.

De uitsmijter van de dag vormt de coverband De Bijtels uit Alphen NB. Deze semi -professionele band voorziet menig feest van muzikale omlijsting. En daar zijn ze heel erg goed in. Het repertoire is breed. In feite omvat dat een halve eeuw aan allerlei liedjes die nog altijd goed in het gehoor liggen. Zowel engels-,nederlands- ,als franstalig. Opmerkelijk zijn de Rowwen Héze en Queen specials. De Bijtels staan garant voor FEEST. En ze zullen alles uit de kast halen om dat voor elkaar te krijgen. Eenmaal op het podium zijn ze er maar moeilijk weer af te krijgen. Samen met Tiona zijn een aantal nummers ingestudeerd,ondermeer van Neil Daimond, Normaal, Wolter Kroes en Van Dik Hout.

De Loterij;
Ook de roemruchte loterij is er weer om de toegang gratis te kunnen houden en dus laagdrempelig te zijn, organiseert Tiona elk jaar een loterij. De prijzen worden steeds groter ,meer, mooier en kostbaarder dankzij een vrijgevige Schaijkse middenstand. En bezoekers moeten vooral blijven totdat de hoofdprijs getrokken wordt. In de afgelopen jaren is het een paar keer voorgevallen dat juist de hoofdprijs niet afgehaald werd. En dat is zonde.
De 1e prijs is een verblijf voor 2-4 personen in Windau Lodge Westendorf – Tirol – Oostenrijk. Dit luxe welnes aparthotel, voorzien van alle comfort, is vorig jaar geopend en super mooi gelegen op de nieuwe 18-holes golfbaan van Westendorf. Deze prijs is geschonken door de heren Mark de Vocht & Mark Smits of te wel Mountain Residences. Kijk snel op www.windaulodge.com en laat u verrassen!


De 2e prijs is een reischeque t.w.v. 100,00 Euro en is geschonken door Peters installaties en TravelXL Schaijk.
We hebben drie 3e prijzen: Restaurant Herperduin, Eet- en borrel café de Notaris en Pan & Zo restaurant hebben ieder een hele mooie dinerbon beschikbaar gesteld.

De prijzen voor de loterij zijn geschonken door o.a.:
Albert Heijn, Schoenen- en SportshopBento, De Bouwklus, Bruna de Spijker, Cicle fietsen, Dellemann Bloem & Decoratie, Derks autobedrijf, Emtee, Gizmo haarmode, Restaurant Herperduin, ’t Heuveltje mode, Autobedrijf Hevank, Kim’s kinderkapsalon, Chinees Restaurant Kota Radja, de Kriekeput, Lucas Schoot natuursteen Oss, Magnifiek damesmode, Manders optiek & juwelier, Elektro Megens, Mountain Residences, IJssalon Nieuw Schaijk, Eet & drinkcafé de Notaris, Pan & Zo restaurant, Pebbels baby- & kinderkleding, Pe-Da Shop, Aannemersbedrijf Peter Peters, Peters installaties, Autobedrijf Pieter van Wiechen, Plein 5 casuals, Ploegmakers kapsalon, Pizzaria de Raaf, de Regiobank, Rien van Mun, Bakkerij Sanders, Sisters stoffen & fournituren, Snuf en Shoe, van Sons eethuis, TravelXL Schaijk, Unilever Nederland, het Versgilde (Bakkerij Bongers – Gall en Gall –van Kraaij keurslager), Verstegen tuinplanten, Cafetaria Wieland, van Zummeren Hyundai Fiat, bedrijven die anoniem willen blijven en enkele Tiona leden.
Kortom: We verloten waardebonnen met een totaal bedrag van bijna 700,00 Euro. In totaal zijn er ruim 100 prijzen te verloten. De verkoop van de loten vindt plaats in de korte pauzes tijdens het Smartiesfestival. (15:45-16:00 en 18:15-18:45) De loten kosten 1,00 Euro per stuk of 6 loten voor 5,00 Euro. De trekking van de winnende loten vindt plaats tijdens het Smartiesfestival op 28 september in de Potter om ca. 19:15 uur.

De organisatie van het Smartiesfestival is mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële ondersteuning van:
Café Feesterij de Potter
Hagro Precisie BV
Loonbedrijf Peter Loeffen
Manders Keukens 
Notaris Kantoor Van Mourik & De Bie

Wanneer? zondag 28 september van 15 tot ± 22.00 uur.

Waar? Zaal de Potter in Schaijk

Gratis Toegang

Laatst aangepast opmaandag, 22 september 2014 23:54
Corry van Schaijk

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven