Menu

Tentoonstelling Heemkundekring Schaijk-Reek

Ook dit jaar houden wij traditiegetrouw een tentoonstelling in de Kerst-tijd. Een jaarlijks terugkomende activiteit met telkens een andere invulling en een ander thema. Dit jaar zal het thema zijn: MOBILISATIE, OORLOG en BEVRIJDING Wereldoorlog II. En dan specifiek betrekking hebbend op Schaijk en Reek. 

Dit jaar herdenken wij, met de herdenking Operatie Market Garden in september, 70 jaar bevrijding. Wij hebben als Heemkundekring Schaijk-Reek gekozen voor een tijdstip buiten deze drukke periode en gekozen voor de Kerstperiode. Dit vanwege het feit dat in september al vele activiteiten in onze regio georganiseerd worden en het feit dat Kerst naast een familiefeest, zeker ook de tijd van bezinning is. Tevens is dit een tijdstip tussen de daadwerkelijke bevrijding in deze regio en de officiële bevrijding van heel Nederland. Onze tentoonstelling zal beide aspecten laten zien. Kinderen kunnen interactief aan de slag en volwassenen zullen genoeg te zien en te horen krijgen voor bezinning en voor een stukje geschiedenis-besef.

De werkgroep is inmiddels aan de slag gegaan met alle voorbereidingen voor deze tentoonstelling. Omdat wij de indruk hebben dat hier en daar nog best heel mooie en bruikbare spullen voor onze tentoonstelling bewaard zijn gebleven, doen wij nadrukkelijk een beroep op iedereen om spullen beschikbaar te stellen. Waar denken wij aan? Te denken valt aan (zeker niet uitputtend) foto’s, allerlei (gebruiks-)voorwerpen, documenten, aantekeningen, kleding, uniformen, proviand-bonnen, (valse) indentiteitpapieren, geluidsopnames, verhalen over onderduikers, schuilplaats-beschrijvingen, etc., etc.. Alles kunnen we gebruiken.  Bij voorkeur specifieke Schaijk/Reekse zaken. Uiteraard krijgt u uw spullen weer in de oorspronkelijke staat terug als wij deze in bruikleen hebben.

Nu de vakanties ten einde lopen heeft u ongetwijfeld even de tijd om eens bij uzelf te rade te gaan en op zoek te gaan naar spullen. Bel of mail ons als u vragen heeft, of nog liever spullen beschikbaar wilt stellen.

U kunt contact opnemen met : Annemarie de Graauw, tel 0486-462125 en e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met Margriet Meulepas, tel 0486-462684 en e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alvast heel hartelijk dank.

Bestuur Heemkundekring Schaijk-Reek.

Schaijk, 25 augustus 2014.

Laatst aangepast opzondag, 16 november 2014 11:38
Redactie SEW

Webmaster van Schaijk een Werelddorp!

Website: www.sewd.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven