Menu

Het sjouwen met de schooltas begint weer...

Nog een kleine week en dan gaan ze weer op pad.... zware tas achterop de fiets en op naar school. Vooral voor de brugklassers zijn de tassen soms een crime, veel te zwaar en dan ben je ook nog in de groei! Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de eerste rugproblemen meestal opduiken rond 12-13 jaar bij meisjes en rond 13-14 jaar bij jongens. Een periode van snelle groei vergroot het risico op vervormingen van de wervelkolom.

Juist voor aanvang van de brugklas, waarin de kinderen zware tassen moeten dragen en in de voorfase van de groeispurt zitten, is het goed te kijken naar de houding. Oefentherapie Cesar is hierin gespecialiseerd.

Naast een uitgebreid houdingsonderzoek, geven de oefentherapeuten adviezen mee en kunt u met vragen hierover bij hen terecht.
Tijdens de eerste afspraak wordt er eerst besproken of er lichamelijke klachten aanwezig zijn. Daarna wordt er uitgebreid gekeken naar de houding en beweging van de wervelkolom en gewrichten en worden er adviezen en tips gegeven voor het staan, maar ook voor het dragen van een zware schooltas.
Oefentherapie Cesar wordt door de basiszorgverzekering volledig vergoed. Er is geen sprake van een eigen risico!

Indien u belangstelling heeft voor deze screening of u heeft nog vragen hierover, dan kunt u dit laten weten via onderstaand mailadres, maar u kunt natuurlijk ook bellen. Vermeld daarbij dat u contact opneemt naar aanleiding van de houdingsscreening. 

Silvia Thyssen, Oefentherapeut Cesar www.gezondheidscentrumlanderd.nl / www.gezonderbewegen.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  tel: 06-23984705

Silvia Thijssen

Schaijk een werelddorp, een mooie manier om ons Gezondheidscentrum Landerd bekender te maken voor Schaijk en omgeving.
Als Oefentherapeut en Kinderoefentherapeut ben ik sinds 2007 in Schaijk aan het werk. Op onze locatie aan de Lorskensstraat 1e werken we met verscheidene disciplines samen.
Zo ook bij "Schaijk een werelddorp", samen kun je elkaar versterken en gebruik maken van elkaars kwaliteiten, zorg dragen voor en met elkaar.

 

Website: www.gezondheidscentrumlanderd.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven