Menu

Hoera, zwanger...!

Hoera, zwanger! .... Alleen soms verloopt de zwangerschap niet helemaal van een leien dakje.. Misselijkheid, veel moe of lichamelijke ongemakken kunnen tijdens de zwangerschap voor komen, wat niet erg prettig is. 
Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam in relatief korte tijd grote veranderingen.
De buik groeit en de banden van het bekken verweken, als voorbereiding op de bevalling. Door deze aanpassingen verandert de houding. Soms geeft dat pijnklachten rondom rug, bekken of schaambeen. Ook kan het zijn dat u last krijgt van ongewild urineverlies.

De pijn begint vaak nadat u (te) lang in dezelfde houding gestaan of gezeten hebt of na (te) zware lichamelijke inspanning. Ook bewegingen zoals het omdraaien in bed, traplopen, uit de auto stappen of opstaan uit een stoel kunnen pijnlijk zijn. 
Om bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap te verminderen is het belangrijk dat u luistert naar uw lichaam en dat u uw dagelijkse activiteiten zo goed mogelijk aanpast. Een oefentherapeut kan u daarbij helpen. U leert efficiënt te bewegen en de juiste spieren aan te spannen waardoor het bekken de belasting beter aankan.

 Als iemand komt met zwangerschapsgerelateerde klachten wordt eerst het klachtenpatroon in kaart gebracht en gekeken hoe iemand beweegt. Daarna wordt er een plan van aanpak gemaakt, afgestemd op die persoon. Aandachtenpunten van de behandeling kunnen zijn:

 • Houdingscorrecties en adviezen voor dagelijks bezigheden;
 • Streven naar pijnvermindering;
 • Theoretische uitleg over het bekken en de spierwerking; 
 • Bevorderen van stabiliteit;
 • Bevorderen van de juiste spierspanning rondom het bekken;
 • Het aanleren van een symmetrisch bewegingspatroon; 
 • Aandacht voor ademhaling en ontspanning;
 • Verminderen van mogelijke angst voor bewegen en voor de bevalling;
 • Tips en adviezen voor de periode voor, tijdens en na de bevalling;
 • Het verbeteren van de houding in het dagelijks leven; 
 • Houdingsadviezen m.b.t. het verzorgen van de baby; 

Loop niet te lang door met de klachten, dat kan het genieten van de zwangerschap belemmeren, samen kijken we wat u zelf kunt doen om weer meer grip te krijgen op de klachten. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigit van Aanholt.
www.gezonderbewegen.nl
i
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oefentherapie Cesar is gevestigd in Gezondheidscentrum Landerd.
www.gezondheidscentrumlanderd.nl

 

 

 

 

 

 

 

Laatst aangepast opwoensdag, 02 juli 2014 22:38
Silvia Thijssen

Schaijk een werelddorp, een mooie manier om ons Gezondheidscentrum Landerd bekender te maken voor Schaijk en omgeving.
Als Oefentherapeut en Kinderoefentherapeut ben ik sinds 2007 in Schaijk aan het werk. Op onze locatie aan de Lorskensstraat 1e werken we met verscheidene disciplines samen.
Zo ook bij "Schaijk een werelddorp", samen kun je elkaar versterken en gebruik maken van elkaars kwaliteiten, zorg dragen voor en met elkaar.

 

Website: www.gezondheidscentrumlanderd.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven