Menu

18 mei 2014 - Streekfair in onze regio

Na rijp beraad heeft Schaijk een Werelddorp besloten dit jaar toch nog niet mee te doen met de streekfair om daar ons dorp te promoten: Om aan de gedachte van de streekfair te voldoen zijn er wat criteria die nageleefd moeten worden en daar konden we dit jaar nog niet naar tevredenheid aan voldoen.  Het evenement blijft echter prachtig en vlak in de buurt. Ga er dus eens kijken, het kan op de fiets !

De allereerste demonstraties, optredens en activiteiten van de Maashorstfair zijn bekend. De Maashorstfair vindt dit jaar plaats op zondag 18 mei bij Villa d’Arto en Natuurcentrum De Maashorst in Uden. Cabaretier Mark van de Veerdonk verzorgt dit jaar een van de eerste optredens en ook op de andere pleinen wordt het publiek weer goed vermaakt. Zo geven de veteranen van KPJ Uden een demonstratie van gymoefeningen en kunnen de kinderen aansluiten bij de percussieworkshop. Geen gewone percussieworkshop, maar een bijzondere, want de kinderen leren tijdens deze workshop om muziek te maken op afval. 


Een divers programma op het podium

Het thema van dit jaar is ‘Duurzaam & Gezond’. De organisatie van de Maashorstfair zet zich weer volledig in om een mooi programma samen te stellen. Mark van de Veerdonk is voor velen geen onbekende. Hij heeft al jarenlang ervaring als cabaretier en komt overigens ook nog eens uit Slabroek. Hierna volgt onder meer een optreden van Niels Swinkels, dweilorkest Nie te Geleuve en het Koor zonder Noten. Dit jaar is er ook weer een open podium voor jeugdig talent uit De Maashorst bij ‘Maashorst heeft Talent’. Deelnemers tot 20 jaar kunnen zich tot 30 april opgeven bij Sylvia Kuijs via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-31076050.

Unieke demonstraties

Op de Maashorstfair kunt u op 18 mei een aantal mooie demonstraties bijwonen. De percussieworkshop voor kinderen past goed binnen het thema van dit jaar. Onder begeleiding van een professionele organisatie leren kinderen om muziek te maken op afval. Bijvoorbeeld door met stokjes en oude pollepels te trommelen op lege blikjes, flessen en ander soort afval. Daarnaast komen de veteranen van KPJ Uden een demonstratie geven van gymoefeningen die bekend zijn van de KPJ sportdagen. Dit gebeurt geheel in stijl van vroeger.


Een heerlijk dagje uit

De Maashorstfair biedt u een heerlijke zondag uit. U kunt genieten van al hetgeen dat De Maashorst te bieden heeft. U kunt de unieke streekproducten ontdekken, leuke demonstraties bijwonen en op de verschillende themapleinen vindt u allerlei informatiestands van organisaties, verenigingen en bedrijven. Overigens zijn er in Natuurcentrum De Maashorst ook diverse lezingen over de dieren, de natuur en ontwikkelingen binnen het prachtige natuurgebied. Dit jaar hebben zijn er de themapleinen Recreatie & Toerisme, Kunst & Cultuur, Verbrede Landbouw, Landbouw & Natuur, Duurzaamheid en Gezondheid.

Schermafbeelding 2014-05-02 om 18.31.19

Laatst aangepast opvrijdag, 02 mei 2014 20:24
Redactie SEW

Webmaster van Schaijk een Werelddorp!

Website: www.sewd.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven