Menu

Boekentip van Anja Maathuis

DE WAARHEID OVER DE ZAAK HARRY QUEBERT

JOEL DICKER

New York, voorjaar 2008. De jonge auteur Marcus Goldman lijdt aan een writer s block, en dat terwijl de deadline van zijn uitgever nadert. Dan wordt in de tuin van zijn mentor, sterauteur Harry Quebert, het lichaam gevonden van Nola Kellergan, die ruim dertig jaar eerder op vijftienjarige leeftijd spoorloos is verdwenen. Op Nola s lichaam ligt het manuscript van de roman die Quebert zijn doorbraak naar het grote publiek heeft bezorgd. Harry Quebert is onmiddellijk hoofdverdachte en zijn beroemde roman komt in opspraak. Overtuigd van de onschuld van zijn grote voorbeeld vertrekt Marcus naar Harry s huis in New Hampshire om de werkelijke toedracht rond de dood van Nola te achterhalen. Maar de waarheid blijkt veel gecompliceerder dan hij dacht.

In De waarheid over de zaak Harry Quebert verbindt Joël Dicker op indrukwekkende wijze een intrigerende moordzaak met een gevoelig geschreven verhaal over schrijverschap, onzekerheid, ambitie, vriendschap en liefde.

Anja Maathuis: Prachtig geschreven roman. Zet je steeds op de verkeerde voet.
Absoluut een aanrader.

Laatst aangepast opdinsdag, 14 oktober 2014 10:54
Ben & Anja Maathuis

Bruna is de meest inspirerende verwenwinkel in de wereld van lezen en schrijven en onderscheid zich door beleving en assortiment. Ben en Anja Maathuis zijn het gezicht van Bruna Schaijk, een winkel waar u terecht kunt voor boeken, tijdschriften, wenskaarten, rookartikelen, papier en schrijfwaren. In de winkel is tevens een Post.nl-balie en een servicepunt van ING gevestigd.

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven