Menu

Gezonder Bewegen zonder topsport.

Veel mensen die vol goede voornemens in januari zijn gaan sporten om af te vallen, stoppen nu weer door blessures, meldde de NOS. Dat bevestigt weer de adviezen van het Diabetes Fonds: dagelijks bewegen is gezond, maar je hoeft geen topsporter te zijn.
Met beweging is het net zoals met gezond eten: succes zit hem vooral in gezond verstand. Een crashdieet bijvoorbeeld helpt even, maar daarna komt bijna iedereen weer even hard aan. Jezelf een paar weken dagelijks afbeulen in de sportschool is fanatiek, maar leidt tot blessures of helemaal opgeven.  

Dagelijkse gewoonten Het beste is om kleine gewoonten aan te passen: bouw beweging in in je dagelijks leven. Doe bijvoorbeeld met de fiets boodschappen, neem de trap in plaats van de lift en stap een halte eerder uit. Kies daarnaast voor verstandige voedingsmiddelen en gewoonten. Dan volgt je gezondheid vanzelf!

En lukt het niet op eigen kracht... dan kunt u de hulp inschakelen van Gezondheidscentrum Landerd, niet alleen voor begeleiding bij het afvallen, maar ook voor gezonder bewegen. Wat kunt u zelf doen en welke stappen kunt u zetten om het ook daadwerkelijk vol te houden.
Voor meer informatie www.gezondheidscentrumlanderd.nl


 

 

Silvia Thijssen

Schaijk een werelddorp, een mooie manier om ons Gezondheidscentrum Landerd bekender te maken voor Schaijk en omgeving.
Als Oefentherapeut en Kinderoefentherapeut ben ik sinds 2007 in Schaijk aan het werk. Op onze locatie aan de Lorskensstraat 1e werken we met verscheidene disciplines samen.
Zo ook bij "Schaijk een werelddorp", samen kun je elkaar versterken en gebruik maken van elkaars kwaliteiten, zorg dragen voor en met elkaar.

 

Website: www.gezondheidscentrumlanderd.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven