Menu

DAKAR 2014 - Trots op onze jongens

DAKAR 2014 - Een slijtage slag van het ergste soort

Zomaar een beschrijving van een etappe uit "Le Dakar", zoals de kenners de moeder aller rally's benoemen:

Met 605 kilometer klassementsproef mag deze elfde etappe met recht de koninginnenrit van Dakar 2014 genoemd worden. De Atacamawoestijn is als een wrede minnares, toegeeflijk als het haar uitkomt, maar bikkelhard als je haar geen respect toont. In deze woestijn worden de latere winnaars geboren. Een lange etappe die de coureurs zal confronteren met alle moeilijkheden van de Atacamawoestijn. Na de mijnweggetjes en de vele rivieren die doorkruist moeten worden, zullen de deelnemers zich moeten onderscheiden in het hart van de duinen van Copiapo. De snelste motorrijders worden verwacht meer dan zeven uur achter het stuur te zitten. Deze etappe is de uitgelezen mogelijkheid om tijd te winnen voor de achterliggers. De organisatie noemt deze etappe 'de koninginnenrit' voor deze editie van Dakar.

En wie rijden daar de sterren van de hemel?
Juist ja; onze eigen Schaijkse jongens, zeg nu maar gerust mannen: Egbert Wingens, Carlo Reijs, André van den Wijngaard en Jack Derks.

Dakar2014 1201 180

"Ze doen er echt alles aan om ons kapot te krijgen, maar wij geven het niet op!" aldus Jack Derks.

Met nog 3 etappes te gaan heeft er een ware veldslag gewoed onder het deelnemersveld; van de 70 gestarte trucks zijn er inmiddels al 37 gestrand, gesloopt, afgebrand, etc. Ook de "grote" fabrieksteams hebben inmiddels zware klappen gekregen en menigeen is al afgevallen. Des te knapper is het dan het team Schoones waar de equipes van Egbert Wingens en Jack Derks toe behoren vanmorgen weer met alle drie de trucks van start zijn gegaan. Het eindpunt komt nu echt in zicht en het zou fantastisch zijn als ze zaterdag alledrie finishen!

Wij volgen het op de voet en zijn nu al apetrots op onze Schaijkse jongens!!

Een fan. 

Wie ook tot op de minuut wil volgen hoe onze jongens het doen kan op onderstaande link de etappe volgen:

http://www.trackingdakar.nl/index.php?type=C

Laatst aangepast opdonderdag, 16 januari 2014 14:39
Redactie SEW

Webmaster van Schaijk een Werelddorp!

Website: www.sewd.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven

Nieuws uit Schaijk (Arena)