Menu

Togo Jungle Challenge - The Finish

Togo Jungle Challenge, the finish

Jack Derks en zijn zonen Teun en Bart hebben de zware tocht door savanne en jungle volbracht!


“Het vochtige en warme klimaat, de variatie in landschappen, de cultuur en hartelijke ontvangst van de plaatselijke bevolking heeft ons een onvergetelijke ervaring rijker gemaakt!

Jack, Teun en Bart: “15 november was het dan zo ver; na maanden hard trainen ging het avontuur beginnen. In totaal 700 km hebben we met de mountainbike door de landschappen van Togo en Benin gefietst.

De onverharde wegen, paadjes door wouden en katoenvelden, het doorwaden van riviertjes, de steile en lange beklimmingen in combinatie met het warme klimaat hebben ons flink op de proef gesteld. Een zware tocht die ons dichtbij de plaatselijke bevolking en haar cultuur heeft gebracht. Vooral het enthousiasme en de openhartigheid van de bewoners heeft ons een bijzonder gevoel gegeven. Bij elk dorpje werden we onthaald door de vele kinderen; “JOVO, JOVO, JOVO” werd er dan geroepen, wat “blanke“ betekent. Het uitgenodigd worden tijdens de tocht voor een kerkdienst, waar vrouwen en mannen aan het dansen en zingen waren in mooie gewaden, heeft een diepe indruk gemaakt.

Dit avontuur was sensationeel en heeft ons een niet te vergeten ervaring en een heel warm gevoel over dit deel van Afrika en haar bewoners gegeven.

Mede daardoor zijn we enorm trots dat we iets terug hebben kunnen doen voor de bevolking; samen met alle deelnemers van de Togo Jungle Challenge, is er een totaalbedrag van € 33.302,00 overhandigd aan het SOS Moeder- en kind hospitaal in Togo. Wij willen dan ook alle familie, vrienden, kennissen en andere sponsoren van harte bedanken voor zijn of haar bijdrage!”

Redactie SEW

Webmaster van Schaijk een Werelddorp!

Website: www.sewd.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven