Menu

Ga op vijfdaagse groepsreis naar Krakau!

unnamed 12

TravelXL Schaijk gaat van 10 tot en met 14 mei op groepsreis naar Krakau. Een medewerker van het reisbureau begeleidt en overziet de vijfdaagse trip naar de tweede grootste stad van Polen. Je hebt daarmee dus te allen tijde een persoonlijk aanspreekpunt die je kan wijzen op leuke restaurantjes en fijne plekjes. De reis heeft een vrij karakter, wat inhoudt dat je veel ruimte krijgt om te doen wat je zelf wil. Daarnaast staat een aantal excursies op het programma. De meeste hiervan worden verzorgd door een Nederlandse gids.

Iedereen die belangstelling heeft, kan zich aansluiten voor de groepsreis. Het maakt niet uit of je in je eentje meegaat of met een clubje bekenden. De reisspecialist van TravelXL zorgt dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft. Ook mensen die wat minder mobiel zijn, kunnen mee op deze stedentrip. Deelname aan de reis is vanaf 519 euro per persoon. Dit is inclusief een retourvlucht van Eindhoven Airport met met transfer naar en van het hotel in Krakau, vier overnachtingen in het driesterrenhotel Maximum plus een bezoek aan Auschwitz Birkenau, een stadswandeling door Krakau en de Schindler's List Tour. Het bezoek aan de Wieliczka Zoutmijnen is niet in de prijs inbegrepen, net als de bemiddelingskosten.

krakau2

Excursies
De indrukwekkende excursie naar Auschwitz Birkenau staat onder begeleiding van een bevlogen Nederlandse gids. Hij vertelt over het beruchte concentratiekamp, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog de grootste massamoord in de historie plaatsvond. Om in dit thema te blijven kun je meedoen aan de Schindler's List Tour. De route gaat langs het Wolnica plein, het Joodse kerkhof, de Mariakerk, de oude vleesmarkt, het voormalige gettoplein en overblijfselen van de gettomuur. De tocht eindigt bij de ingang van de Schindler's fabriek, deze kan op eigen gelegenheid bezocht worden. Tot slot is er nog de stadswandeling door Krakau via de Koninklijke Route langs de
belangrijkste bezienswaardigheden. De gids vertelt over de geschiedenis van Polen, deelt leuke feiten en toont ongebruikelijke symbolen en tradities. 

De zoutmijnen van Wieliczka behoren tot de oudste mijnen ter wereld die nog steeds in werking zijn en staan op de Unescowerelderfgoedlijst. Tijdens de excursie breng je een bezoek aan deze zoutmijnen onder leiding van een Engelstalige gids. Deze excursie is niet in de prijs opgenomen. Hiervoor betaal je 45 euro per persoon. Dit is inclusief
een retour vanaf het hotel naar de mijnen en terug.

Voormalig hoofdstad
Krakau was tot 1608 de hoofdstad van Polen. De stad die liefkozend ‘Het Florence van het Oosten’ wordt genoemd. De stad met een van de grootste marktpleinen van Europa. Ooit was het de thuisbasis van menig koning. Nu schitteren aan de kroon van Krakau juwelen van musea, galerijen, bioscopen en culturele instellingen. Maar de parel in deze kroon vormen toch wel de meer dan zesduizend eeuwenoude plekjes. In veel van die historische huizen en kelders zijn nu sfeervolle cafés ondergebracht. En buiten toont de stad een waardevolle architectuur (op Unesco-lijst) die sinds 1257 niet is veranderd.

Boeken?
TravelXL organiseert de stedentrip in samenwerking met specialist Krakaureizen.nl en TravelXL Reisbureau de Ruwert. Het vertrek is zondag 10 mei om 7 uur vanaf Eindhoven Airport. Je landt donderdag 14 mei om 23 uur op hetzelfde vliegveld na een mooie reis. Wil je meer informatie over deze exclusieve groepsreis? Neem dan contact op met Yvonne Bloemers van TravelXL via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0486-461155.

unnamed 13

Laatst aangepast opwoensdag, 04 maart 2020 20:12
Yvonne Bloemers

Schaijk Een Wereld Dorp biedt u samen met TravelXL Schaijk  de mogelijkheid om de WERELD te ontdekken. Dicht bij huis of ver weg. Aan u de keus! Wij hebben direct contact met onze agenten in het buitenland dat maakt de prijs voor een verre vakantie bv met de camper door Amerika/Canada of een autorondreis door Zuid Afrika extra aantrekkelijk m.b.t. prijs/kwaliteit. U vraagt en wij draaien. Wij kunnen de hele WERELD bereiken. Maar ook voor uw vakantie naar bv Turkije kunt u bij ons terecht ook hier maken wij altijd een prijsvergelijk met andere aanbieders. Wij gaan graag de uitdaging aan!

Website: https://www.travelxl.nl/schaijk E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven

Nieuws uit Schaijk (Arena)